Newcastle pipa, jöhet a Chelsea!

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 11:04
De még ne jöjjön. Izgalmassá téve a forgatókönyvet jutottunk tovább, és most már egyértelmű esélyesei is lehetnénk az Európa-ligának, ha...

SalvioDe még ne jöjjön. Izgalmassá téve a forgatókönyvet jutottunk tovább, és most már egyértelmű esélyesei is lehetnénk az Európa-ligának, ha nem lett volna az az elképesztően izzasztó 20 perc a végén. Jöhet a wannabe svájci bajnok, a török második, vagy az angol harmadik, aki idén ismét egyedül maradt a nemzetközi kupákban.SalvioDe még ne jöjjön. Izgalmassá téve a forgatókönyvet jutottunk tovább, és most már egyértelmű esélyesei is lehetnénk az Európa-ligának, ha nem lett volna az az elképesztően izzasztó 20 perc a végén. Jöhet a wannabe svájci bajnok, a török második, vagy az angol harmadik, aki idén ismét egyedül maradt a nemzetközi kupákban.

Abszolút nyugodtak is lehetnénk, hiszen 4-2-es összesítéssel jutottunk tovább, ellenfelünknek pedig a fanatikus küzdésen, és 20 perc reményen kívül semmi nem jutott. 1-0-nál abban biztos voltam, hogy lesz még egy gól, így az a 20 perc nagyon hosszú lett, és olyan 60-40% lehetett a hazaiak javára annak az esélye, hogy a Newcastle, vagy mi szerezzük meg a döntő gólt. 70 perc kontrollált játék után kaptunk egy nagyon buta gólt, és kis híján úgy összeestünk, mint az első meccsen aSzarkák.

-

Gyere ide Nico, beszéljünk egy kicsit!

Ez mégis mi volt? Te, aki mindig a nagy meccseken nyújtod a legjobb teljesítményeket, most mégis mitől remegtél be? Akkora volt ez a hangulat egy Benfica-Portóhoz képest, hogy két ziccert ki kellett hagynod, én meg félrenyeltem a rágómat is? Nem hinném Nico, hogy lenne mentséged majdnem üres kapura a védőbe bombázni a lasztit, mint ahogy a végén Rodrigo zsugáját is illett volna emberesen behúzni a rövidbe. Szedd össze magad édes fiam, mert a csajok lehet hogy buknak arra, amikor szétfutsz mindenkit mint egy jamaicai, de mi a gólokat díjazzuk. Jól van, persze, mehetsz zuhanyozni, nehogy megfázz itt nekem!

-

Mivel van igazság, ezért az a csapat jutott tovább, aki a 180 percből jó 140-150-et irányította az összecsapást. Könnyen lehet, hogy nem is beijedtünk a végén, hanem Jorge Jesus egy akkora művész, hogy keretet komponált az összecsapásnak, és ha már az első meccs első 20 perce is ijesztően nehéz volt, akkor a végére is megkapjuk, mint az Ágnes asszonyban. Ennek ellenére jobb lett volna akkor a tartalmat kicsit jobban megtölteni gólgazdag elemekkel, mert ez így majdnem ballada lett.

Persze a teljes meccs statisztikái, az első hetven perc, és úgy általában a fellépésünk nem ebbe az irányba tendál: az UEFA.com szerint nekünk 5 nagy helyzetünk volt, míg a Newcastle-nek a gólon kívül nulla, és a whoscored szerint is többet tüzeltünk kapura, és többször is volt Krulnak dolga, mint Arturnak. Az első 45 percben tényleg nagyon magabiztosan játszottunk, és benne volt, hogy már ott eldöntjük a párharcot, míg a második félidőben hagytuk ívelgetni a Newcastle-t, és kicsit magunkra húztuk őket, de ez akkor lett volna igazán baj, ha lett volna egy pengés irányítójuk, aki ötletet visz a játékba.Benfica-Newcastle

Ismét bebizonyosodott, hogy passzolhat az egyik csapat 418-at, míg a másik 370-et, kitörölheti a seggét a statisztikával, ha azt nem veszélyesen teszi. A mi játékunkban volt dinamizmus, és pontosság, míg a Newcastle inkább csak egy egyéni hibára alapozhatott, ami szintén nem volt rossz kiindulópont. Matics és Garay hiába a csapat talán két legmegbízhatóbb játékosai, most egy olyan gólt sikerült összehozniuk, ami egy megye 1-es ificsapatnak is szégyellnivaló lenne a Barca ellen. Van az a régi, Angliában különösen bejáratott megoldás, amikor ilyenkor a középhátvéd felküldi a labdát a lelátóra, majd a bedobáshoz már mindenki feláll úgy, ahogy kell. Prof. Garay, és PhD Matics: most is ez a protokoll szerint kellett volna eljárniuk, legközelebb kérem kövessék figyelemmel a szűk szakterületüktől eltérő megoldásokat is!

A két lesgól is megérdemel pár sort.

1. a védelmünknek gratula, mind a kétszer úgy sikerült kivitelezni ezeket a helyzeteket, hogy az asszisztensnek igen könnyű dolga volt. Gyorsan reagálták le a szituációt a srácok (már amennyire Luisao esetében ez a fogalom még releváns), és esélyt sem adtak a csatárnak.

2. amikor Cissé másodszorra is dührohamban tört ki, és sárga lapot kapott, akkor egy pillanatra elbizonytalanodtam. Tényleg ilyen alacsony a játékintelligenciája, hogy egy méteres lesnél elhiszi, hogy neki van igaza, vagy egyszerűen indulatkezelési problémái vannak? Vannak játékosok, akik lesen születnek, ők viszont ezzel általában tisztában szoktak lenni. Cissé tegnap este fejben kapott ki a védelmünktől.

3. és mi van, ha a mostani trendeknek megfelelően elnézik az egyik szitut, és kapunk egy jogtalan gólt? El helyett megint bírózunk? Nem volt jó tavaly sem végignézni, ahogy a néhány bírói ítélet okosabb meghozatalával minket nem biztos, hogy kiejtő Chelsea megnyeri a BL-t. Figyeljünk oda uraim, egyáltalán ne kapjunk gólt!Cissé

Szeressük Salviót!

A közmegegyezésen imádott Gaitán két meccslabdát tökölt el, míg Salvio a legkritikusabb pillanatban körhátrányból előzte meg védőjét, és eldöntötte a továbbjutást! Védekezni nem nagyon sikerült neki, a passzai Maticcsal egyetemben mindössze 69%-ban találtak társat, aminél rosszabb csak szerencsétlen Lima volt, aki egyedül őrlődött a védők között. Mégis a legfontosabb pillanatban most ő okozta az eufóriát, és ő rendezte le ezt a levegőben lógó ügyet (természetesen kellettek ehhez Jesus remek cseréi is, főleg Rodrigo élénkített sokat a játékunkon). Nemrég a Braga ellen is fontos gólt szerzett, nemrég az Olhanense ellen is nagyon kellett a gólja, és most is jókor lőtt fontos gólt.

Elismerem, hogy nincs benne akkora potenciál, mint akik azon a poszton játszottak az utóbbi években (lásd: Di María, Gaitán), de nagyon akar a srác, és nagyon fontos neki a Benfica. A bajnokságban egyébként eddig 25 meccsből 24-szer volt a pályán, amit én is túlzásnak érzek, de meglőtte a maga 9 gólját, ami meg abszolút rendben lesz, ha egy kicsit konstruktívabb lesz a játéka.

Mert lesz, higgyétek el!

Hogyan tovább?

a) Chelsea: visszavághatunk tavalyért, még ha ez már nagyon más csapat is lett azóta. Több tehetség, kevesebb legenda, és a fanatikus Di Matteo helyett egy alváshiányát a kispadon pótoló Benítez. Girbe-gurba út vezetett nekik az elődöntőig, de tavalyról tudjuk, hogy ez nem jelent semmit. Most még nem örülnék nekik, de a döntőben jó lenne találkozni velük.

b) Basel: Tavaly a BL-ben megvoltak, Baselben vertük őket, hazain ikszre voltunk jók. Kiejtették a Zenitet és a Spurst, de még a Vidi is verte őket. Yakinnal ez egy stabil csapat, de verhetőnek tűnnek. Nem tudom, hogy ki akarjuk-e próbálni őket élesben, de ha nem vesszük már a sorsoláskor tutira a párharcot (Braga, you know), akkor ez az út tűnik a legkönnyebbnek.

c) Fenerbahce: lépéshátrányból üldözik a Galatasarayt a török bajnokságban, az El-ben hozzánk hasonlóan magabiztosan veszik a köröket. Törökország messze van, de a törökökkel jó tapasztalataink szoktak lenni. Még augusztusban a BL-csoportunkban utolsó Szpartak Moszkva ejtette ki őket a BL play-offban, azóta nem láttam őket játszani. Raúl Meireles természetesen szarjon sünt, el ne felejtsük.

Sorsolás 12:15-től a Digin és az Eurosporton, Gomes88 meg majd megpróbál valamit kideríteni az ellenfelekről. Hétfőn kupa, aztán végre fújhatunk egyet, és jön a városi derbi!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik