Nem tegnap kaptunk sérvet

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.10.23. 12:10
Idegenben is hazai pálya, három pont, és más semmi. Néha alibizni is kell, Fortuna meg nekünk kedvezett. Köszönjük! Igazából nincs mit mondanunk...

MaticIdegenben is hazai pálya, három pont, és más semmi. Néha alibizni is kell, Fortuna meg nekünk kedvezett. Köszönjük!MaticIdegenben is hazai pálya, három pont, és más semmi. Néha alibizni is kell, Fortuna meg nekünk kedvezett. Köszönjük!

Igazából nincs mit mondanunk a tegnapi meccsről, egy újabb panaszáradat már engem is untatna, egy esetleges ajnározás meg előbb bénítaná meg a népsport szerverparkját, minthogy bárki egyetértsen velem. Két dolgot mégis ki kell emelni: néha kell, hogy alibizve is tudjunk nyerni, illetve Witsel zseni volt.

Első pontunk talán egyértelmű: senki nem nyert még úgy bajnokságot, hogy végig parádézva játsszon, egy harminc meccses megmérettetésen leginkább az fog számítani, hogy melyik csapat képes akkor is berántani a három pontot, amikor sem a játék, sem a körülmények nem a legmegfelelőbbek. Ennek a kritériumnak olyannyira megfeleltünk, hogy komoly költségkalkulációt végeztem az NB1 megnyerésének érdekében, hiszen tegnap nagyon úgy tűnt, hogy elég 11 frissen mosott Benfica mez is a győzelemhez.

No meg egy Witsel! Amikor az ellenfél bekkel, a csatársor szürkébb, mint egy Gyánó-Priskin duó, mögötted egy lelkiismeretesn fabábú Matics, melletted meg két szabadságot kivevő szélső, akkor tudhatod, hogy rajtad a sor. Bevallom szinonimaszótárral aludtam, de így sem találtam találóbb kifejezést Axel zsenialitására, mint hogy kibaszott nagy! Tegnapi játéka, a belőle sugárzó játékintelligencia, és kellő agresszivitása már arra a saját magam által is elsőre eretneknek tűnő gondolatra jutottam, hogy utoljára Zidanet láttam ilyen magától értetődően fantasztikusan játszani. Aki még nem is látta a mi belgánkat játszani, ebből a pár zseniális mozdulatból az is megláthatja, hogy ki az úr a házban:

Persze a meccsre nem ez a parádé volt jellemző, mint mondtam, leginkább csak szenvedtünk. A védelem hátul csúszkált hason, a középpálya állóháborúja szánalmasabb volt, mint amikor a Porto drukkerek magukat Portugália legsikeresebb csapatának hirdetik, elöl meg csak egy Cardozo fejére pattanó nevetséges gól mentett meg minket. De legalább kibekkeltük, vezetjük a tabellát, a többit meg majd a fogorvosi rendelőben:

Gatián kép

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik