Mutasd meg nekik, Nélson!

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.06.07. 00:06
Az Európa-bajnokság már kopogtat az ajtónkon és ilyenkor mi, a fanatikus focirajongók készen állunk arra, hogy mindennapjaink teendőit alárendeljük...

Az Európa-bajnokság már kopogtat az ajtónkon és ilyenkor mi, a fanatikus focirajongók készen állunk arra, hogy mindennapjaink teendőit alárendeljük a jobbnál jobb meccseknek. Hazánkban nincs sok benfiquista, ez tény, de ez a kevés ember nagy valószínűséggel a portugál válogatottat fogja favorizálni az Eb ideje alatt. Találós kérdés: Hány Benfica-játékos vesz részt az idei Európa-bajnokságon?Az Európa-bajnokság már kopogtat az ajtónkon és ilyenkor mi, a fanatikus focirajongók készen állunk arra, hogy mindennapjaink teendőit alárendeljük a jobbnál jobb meccseknek. Hazánkban nincs sok benfiquista, ez tény, de ez a kevés ember nagy valószínűséggel a portugál válogatottat fogja favorizálni az Eb ideje alatt. Találós kérdés: Hány Benfica-játékos vesz részt az idei Európa-bajnokságon?

Nos, vegyük csak szépen sorjában: Az elején zárjuk is ki mindjárt a 11 dél-amerikai játékost, merthogy ennyien voltak idén a 25 fős keretben. Egy egész kezdőcsapatra való társaság. Az európai, válogatott játékosaink közül Witsel és Matic nem lesznek ott, hiszen Belgium - na, ők még hallatnak magukról a közeljövőben, abban biztos vagyok - és Szerbia nem kvalifikálták magukat a tornára. A spanyol fiúk közül csak Javi Garciát hívták be még a bő keretbe és pályára is lépett egy felkészülési meccsen, viszont a végleges, tehát az Eb-re utazó keretbe már nem fért bele. Carlos Martins utazott volna, csakhogy az utolsó napokban egy sérülés húzta keresztül számításait, így Bento Hugo Vianát volt kénytelen behívni helyette. Maradt tehát Eduardo és Nélson Oliveira, de az előbbit tegyük is gyorsan félre, hiszen ő tulajdonképpen a Genoa tulajdona és csak kölcsönben járt nálunk. Nélson Oliveira tehát egyedül fogja képviselni a Benficát az Európa-bajnokságon.

Javi Garcia, Soldado és Etxebarria

mi beválogattuk volna...

Azt már tudjuk, hogy ebben a portugál válogatottban Nélson csak a harmadik számú csatár lehet és ez nem azért van, mert a képességei csupán ennyire predesztinálják. Később még sokkal többre viheti, mint a most még előtte álló Postiga-Almeida duó, de előbb még le kell tennie valamit az asztalra ahhoz, hogy Bento bizalmat szavazzon neki. JJ is csak a szezon második felében kezdte őt gyakrabban elővenni. A Zenit ellen gólt is lőtt a Bajnokok Ligájában, de a Chelsea elleni emlékezetes önzősége a döntő pillanatban megmutatta, hogy van még hova fejlődnie.

Persze előfordulhat az is, hogy mondjuk Postiga végigszerencsétlenkedi majd a németek elleni meccset, Bento pedig behozza őt az utolsó tíz percre, ahol úgy adja a helyzet, hogy gólt szerez. Egy ilyen forgatókönyv után simán el lehet képzelni azt is, hogy a dánok ellen kezdőként lép majd pályára, sőt lehet akár az Eb egyik felfedezettje is. Viszont ugyanúgy benne van a pakliban az is, hogy a portugálok három meccs után hazarepülnek, Nélsonnak pedig jut majd kb. 5-10 perc az egész tornán.

Nélson Oliveira

reméljük nem csupán az "időhúzócsere" szerepköre jut neki

Persze ne feledjük azt sem, hogy jó teljesítmény esetén azonnal bejelentkezne érte fél Európa, ami már csak azért sem jó, mert elveszítenénk az egyetlen olyan saját nevelésű spílerünket, aki a jövőben fontos szerepet tölthetne be a klubnál. Sokan benne látják a következő Nuno Gomest és bár jómagam egyelőre erősnek érzem az efféle elhamarkodott hasonlításokat, fájó volna számomra, ha elhagyná a klubot.

Mindenesetre ha megzörgeti a németek hálóját, vagy ha berámol kettőt a dánoknak, az nekünk, benfiquistáknak földöntúli örömöt fog okozni és büszkék leszünk rá. Minden jót és sok szerencsét kívánok neki!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik