Újra ringbe száll a $porting?

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.11.26. 12:11
Tényleg rangadó szaga van a ma esti meccsnek, amit nem mostanában éreztünk a Sporting ellen utoljára. Nagyon kell egy erős Sporting a Benfica-Porto...

Hilário és EusébioTényleg rangadó szaga van a ma esti meccsnek, amit nem mostanában éreztünk a Sporting ellen utoljára. Nagyon kell egy erős Sporting a Benfica-Porto tengely mellé, és még akkor is üdvözlendő az ötlet, ha orosz olajmilliárdokból építik. Barátok Köztös fordulatok után topcsapat, vagy csak parasztvakítás? Kérdések, és válaszok.
Hilário és EusébioTényleg rangadó szaga van a ma esti meccsnek, amit nem mostanában éreztünk a Sporting ellen utoljára. Nagyon kell egy erős Sporting a Benfica-Porto tengely mellé, és még akkor is üdvözlendő az ötlet, ha orosz olajmilliárdokból építik. Barátok Köztös fordulatok után topcsapat, vagy csak parasztvakítás? Kérdések, és válaszok.

A Sporting élelmes kisdiák módjára eltanulta az okosabbtól, hogy hogyan kell sok-sok ötöst szerezni, és most benevez az osztályelsőségért folytatott harcba. Ők is alapítottak egy befektetői alapítványt (kőgazdag orosz milliárdosok pénzéből), ami a játékosok megvásárlásáért, nyersen fogalmazva "forgalmazásáért" felel, ezzel a csőd széléről megmentve az örök harmadik zöldeket, és ugyan nem mondhatjuk, hogy nem esett jól kikacagni néha őket az ott zajló folytatólagos ostobaság miatt, a tavalyi elnökválasztás minket is megnyugtathatott.

Igaz, ígértek Dzsudzsitól Rijkaardig mindenkit a különböző jelöltek/érdekcsoportok, végül úgy tűnik, hogy az ésszerű, és gyorsan jövedelmező opció győzött. A nyáron rögtön nagy sürgés-forgás volt (ezt már előtte is megszokhatták, csak akkor inkább lerabolták őket), érkezett a bragai sikerkovács Paciencia, pár kulcsembere, egy rakat minőségi játékos, és az a Valerij Bozsinov, aki csak a FIFA-ban jelent valódi erősítést. A minőségiek közül Capel, Onyewu vagy Insúa minden bizonnyal ismerős mindenkinek, mégis Wolfswinkeltől kell este a legjobban tartani (7 gólt termelt eddig idén). Szerencsénkre nem teljes a zöldek kerete, Jeffren, Alberto Rodriguez, Izmajlov, és Rinaudo is sérülés miatt nem lesz ma ott a Luzban.

Legjobban mégsem a játékosaiktól félünk, hanem a mindenhol antifutballt csináló Pacienciától. Tavaly a Braga trénereként kergetett minket disztímiába, és hiába mindössze 42 éves, ez a fickó egy minden hájjal megkent gonosztevő, akit azért küldött a futball istene a földre, hogy megnyomorítsa a benfiquisták életét. Pacienciának azonban egy főellensége is van: Jorge Jesus. Még az Uniao Leiria mestere volt ugyanis a derék Domingos, amiker egy meccse után Jesus az ellenfél edzőjeként kijelentette a sajtószobában: "Ezzel a trénerrel sehova sem jut a Leiria." A jóslat nem vált be, örök barátság pedig azóta sem szövődött... Örökmérlegük 4-4-re áll, ám ma valakinek át kell vennie a vezetést...

Részünkről persze nincs félelem, Európában jelenleg hat csapat veretlen az összes tétmeccsét tekintve, ebből BL főtáblásként csak mi és a Barca, hazájukban pedig a Juventus, a Debrecen, és a san marinoi, illetve a máltai bajnokaspiráns. Büszkék vagyunk rá, hogy veretlenül nekimentünk egy Manchester elleni odavisszavágós párharcnak, kihúztuk hazain a Porto ellen, és hiába volt minden ellenünk Bragában, az egyik pontot mégis megmentettük. Mégsem lehetünk teljesen elégedettek, ugyanis rangadót még nem nyertünk idén, és a Portoval pontegyenlőségben vagyunk, míg a Sporting csak eggyel kullog mögöttünk. Itt az ideje tehát, hogy leszakadjunk, és mutassunk valami olyat, amit nem vár senki!

Nyilván a Benfica a meccs esélyese minden szinten, de én magam már nagyon rég nem emlékszem olyan városi derbire a bajnokságban, hogy a szomszédok, vagy mi ne úgy menjünk a gyepre, hogy csak a presztízs számít. Rég nem volt már ilyen éles a helyzet, így hiába van ellenük is egy hét meccses veretlenségi szériánk, magabiztosságnál többet nem ad. Adhat azonban a felállásunk:Benfica-Sporting lineup

Luisao játéka az orvosi stábtól függ, és a minden bizonnyal kontrázó Sporting ellen nagyon kell is ő a védelem közepére. Ne feledjük, tavaly David Luiz távozása után Sidneinek kellett a városi derbin helyt állni, az eredmény pedig magáért beszél: 40 percet töltött piros lapjáig a pályán.

Véleményem szerint Nolito mindenképp kezd, hiszen pihenhetett az Old Traffordon, és az akkor mellette padozó Cardozonak is most stabil helyének kell lennie Onyewuval szemben. Izgalmasnak ígérkezik a kettejük találkozója, a szellemi javak áradása mellett egy fantasztikusan állatias birkózásra is tessék felkészülni!

Nagyon várjuk a városi derbit, és tényleg mindenre fel kell készülni. Egy jó Benfica egy jó Sportingot fogad, 32 bajnoki cím 18-cal találkozik, no meg néhány történelmi sérelem is előkerül ilyenkor a talonból. Ennek a rangadónak igazi városi rivalizálás az alapja, és most, hogy végre méltó a zöld-fehér fél is egy katarktikus 90 percre, végre nem a gumicsizmás portóiakkal kell szájkaratét vívni, hanem egy kissé sznob, ám rendkívül fanatikus Sportinggal. (ráadásul ezek a kategóriák csak annyira helytállóak, mint az "elit Újpest", vagy a "kondás Loki" itthon.)

Ugyan a poszt minden bizonnyal nem is adta vissza a derbi érzését maximálisan (egyszer az utolsó bekezdés írása közben el is fagyott egy ennél jóval terjedelmesebb adag, automatikus mentés meg sehol), az alábbi videó enyhén addiktív az arra hajlamosak körében:

A futsalban eddig uralkodó Sporting egyébként közben a Sasok mögé szorult, először nyáron csenték el a fiaink tőlük a Szuperkupát, majd idegenben sikerült 4-2-ről 4-4-re hozni a derbit, jelenleg pedig 5 pont a Benfica előnye a bajnokságban-egy meccsel többet játszva.

Stream PlanetBenficán!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik