Jöttünk, láttunk, maradjunk, menjünk?

Vágólapra másolva!
2012.04.27. 07:04
Az európai klubfutball szerelmesei felemás érzésekkel várják a nyarat. Egyfelől augusztus közepéig az összes normális bajnokság szünetel(remélem...

Az európai klubfutball szerelmesei felemás érzésekkel várják a nyarat. Egyfelől augusztus közepéig az összes normális bajnokság szünetel(remélem Torghelle Sanyiék nem sértődnek meg...), másfelől viszont 3 hónapig lehet találgatni, vágyakozni, megelégedni vagy éppen felháborodni kedvenc csapatunk átigazolással kapcsolatos tevékenységén. Latolgatás.Az európai klubfutball szerelmesei felemás érzésekkel várják a nyarat. Egyfelől augusztus közepéig az összes normális bajnokság szünetel(remélem Torghelle Sanyiék nem sértődnek meg...), másfelől viszont 3 hónapig lehet találgatni, vágyakozni, megelégedni vagy éppen felháborodni kedvenc csapatunk átigazolással kapcsolatos tevékenységén. Latolgatás.

Természetesen benfiquista szemmel fogjuk vizslatni a kilátásokat. A bajnoki cím gyakorlatilag elúszott, a BL-ben negyedöntőig jutottunk, megnyertük a ligakupát. Ez a poszt nem a szezonunkat hivatott értékelni, ezért jobban nem is akarok belemenni, mi miért alakult így. Az azonban biztos, hogy a futball amit az idény nagy részében mutattunk, nem csak nekünk, elfogultságra hajlamos benficásoknak tűnt fel. A Manchester United sima kiejtése, a Zenit lisszaboni lefutballozása Európa szerte elismeréseket váltott ki és ebből adódóan a szokásosnál is jobban elkezdte érdekelni a nagy csapatok edzőit, menedzsereit, megfigyelőit, hogy mégis kik is futballoznak itt?

Nico Gaitan, Witsel, Javi Garcia, Cardozo, Rodrigo, Nolito, Nelson Oliveira, Aimar, Saviola. 9 játékos, akikről az elmúlt hetekben, hónapokban mindenfélét lehetett olvasgatni rendkívül jól értesült firkászoknak köszönhetően. Mama ha bármikor, bármivel kapcsolatban hallott valamit, mindig azt mondta, "nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél". Szerintem ezt a mondást mindenki ismeri, én mégis azt gondolom - ismerve a csapat átigazolási politikáját az utóbbi évekből -, ebből a névsorból 2, maximum 3 játékos fog elhagyni minket idén nyáron.

lehet, hogy Nico nem lesz Berbatov csapattársa, de sajnos nem azért, mert Lisszabonban marad

Nico Gaitan: A portugál és az angol lapok kész tényként kezelik, hogy Manchesterbe költözik, méghozzá a Unitedhez. (Pletykáltak a City érdeklődéséről is, de manapság kivel kapcsolatban nem...) Már télen is cikkeztek valamiféle megállapodásról, júniusig már csak a tölteléket kell tisztába tenni. 20 millió font biztosan érkezik érte, valamint Fabio egy évre kölcsönbe. Mi szeretnénk még Andersont, ők pedig Machedat. A kontraszt egyelőre elég nagy, meglátjuk mi lesz belőle... Az olaszra semmi szükség, így is csatártúltengés van, ráadásul nem is ez a szint. Esély a maradásra: 0%.

Axel Witsel: Mikor tavaly kifizettünk érte 8,5 millió eurót, egyáltalán nem értettem, minek. Egy játékos, akinek ha beírom a nevét a youtoube-on, nem egy gólt és nem egy hihetetlen cselt dob a gép, hanem egy olyan lábtörést aminek a végignézéséhez minimum erős idegzet kell. Egy szezon után ha megkérdeznek róla, azt mondom, posztján a világ egyik legjobbja, nem tudok olyan csapatot ahova nem férne be. Nemcsak sok labdát szerez, az előre játékban is kreatív, technikás, a modern középpályás prototípusa. Kérőkben persze nincs hiány, a két manchesteri alakulat, Chelsea, PSG. A kivásárlási ár persze magas és remélem nem most szeretnénk értékesíteni. Axel a legfontosabb, legjobb játékosunk, szükség van rá jövőre is, jobban mint bárki másra! Esély a maradásra:40-50%.

Witsel a ligakupa-győzelem után azt mondta, első év, első trófea. Remélem lesz folytatás!

Javi Garcia: Őt is folyamatosan összeboronálják a United-City párossal, de lehetett hallani a Chelsea és a Milan érdeklődéséről is. Az olaszok túl smucigok ahhoz, hogy letegyenek érte 25-30 milkát, ráadásul Javi márciusban hosszabbított szerződést 2018-ig és kijelentette, maradni akar. Lisszabonban sem estek a fejükre, a Witsel-Javi Garcia párosból csak egyvalaki távozhat kielégítő ajánlat esetén. Esély a maradásra: 70%.

Cardozo: A legfrissebb Cardozo kacsa a Chelseahez köthető, a közel sem hiteles forrás 24 millió eurós várható ajánlatról szól. Tény, nem olyan mozgékony mint Torres, de idényenként 20 gól benne van, Fernandoban maximum 20 doboz hajolaj. Ettől függetlenül Oscar szerintem nem megy sehová. Esély a maradásra: 90%.

Rodrigo: A szezon középső részén kihagyhatatlan volt a spanyol tini, óriási tehetség, azonnal felröppentek a hírek, miszerint a Real ilyen záradékot meg olyan záradékot rakott a szerződésbe és 15 millióért nyáron visszavihetik. Aztán jött a hullámvölgy, kispadozás, eltűnt a kíváncsi szemek elől. Most azt mondom, nem is baj, ennek következményeképpen jövőre még jobb lesz, Benfica mezben! Esély a maradásra: 80%.

Nolito: Hétvégén hosszabb szünet után hallatott magáról, nem sokat késett a menedzsere sem, közölvén, hogy ügyfelét keresik Európa összes élbajnokságából és nem ártana ha megbecsülnénk. Gaitan távozása miatt jövőre fontos szerepet szán neki Jesus, ebben biztos vagyok, és ezt Nolito is tudja. Meg a menedzser is. Esély a maradásra: 100%.

Nelson Oliveira: Egy hete még nem is gondoltam, hogy szerepelni fog ebben a posztban, azóta viszont két Bajnokok-Ligája elődöntőst is emlegetnek vele kapcsolatban, a Barcelonat és a Chelseat. Azért lassan a testtel, előbb nem ártana felnőni fejben is erre a szintre, az pedig még időbe telik. Persze egy jó EB-szereplés mindent megváltoztathat, nagy kérdés, hogy Paulo Bento milyen szerepet szán a fiatal titánnak. Ha epizodista lesz, marad, ha a portugálok eljutnak a döntőig ő pedig gólkirályi címet szerez...... Esély a maradásra: ? %

micsoda pillanat volt!

Aimar: Mióta itt játszik, magasan a legjobb idénye volt a mostani, közben jövő nyárig szerződést hosszabbított. Fontos láncszem, de személyesen jöttek érte a Rivertől, hogy a nyáron hazacsábítsák. Pabloban van még minimum 1 év ezen a szinten, aztán ráér hazaköltözni. Kérdés, ő mit gondol erről. Esély a maradásra: 50%.

Saviola: Szintén zenész, már ami a szerződéshosszabbítást és a Rivert illeti, annyi különbséggel, hogy rá már abszolút semmi szükség, csak elvenne egy helyet a keretben a feltörekvő fiatal támadók elől, mert mint már fentebb említettem, csatártúltengés a köbön. Már látom, ahogy Trezeguet-vel királykodnak az argentin B-ligában. Esély a maradásra: 10-20%.

Augusztus 31-re okosabbak leszünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik