Ilyen sorrendben leszünk bajnokok

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.07.01. 10:07
Elkészült a következő szezon menetrendje, amiből kiderül, hogy Porto ellen játszunk először igazán kemény meccset, oda pedig már 15 ponttal...

Elkészült a következő szezon menetrendje, amiből kiderül, hogy Porto ellen játszunk először igazán kemény meccset, oda pedig már 15 ponttal kell érkeznünk. Hajtás után féltudományos matekóra...Elkészült a következő szezon menetrendje, amiből kiderül, hogy Porto ellen játszunk először igazán kemény meccset, oda pedig már 15 ponttal kell érkeznünk. Hajtás után féltudományos matekóra...

Liga Zon Sagres1ªJornada - Gil Vicente (V)
2ªJornada - Feirense (H)
3ªJornada - Nacional (V)
4ªJornada - V.Guimarães(H)
5ªJornada - Académica (H)
6ªJornada - Porto (V)
7ªJornada - P.Ferreira (H)
8ªJornada - Beira-Mar (V)
9ªJornada - Olhanense (H)
10ªJornada - Braga(V)
11ªJornada - Sporting (H)
12ªJornada - Marítimo (V)
13ªJornada - Rio Ave (H)
14ªJornada - Leiria (V)
15ªJornada - V.Setúbal (H)


Több dolog is következik ebből, az egyik, hogy mivel a két újonccal kezdünk, ezért szezon eleji formára idén nem lehet hivatkozni, ha nem hozzuk a meccseket, akkor ne is babusgassuk magunkat abban a hitben, hogy a csoda már idén lesz.

Az is következik tehát, hogy 15 ponttal kell menni a Dragaoba. Ott ismét nyerni kell, ám nem lesz igazán édes a bosszú íze, hiszen a 6. fordulóban még nyilvánvaló, hogy matematikailag nem leszünk bajnokok, így idén még biztosan nem fizetünk meg a tavalyi szégyenért.

Tekintve, hogy vagy BL, vagy EL csoportkörben leszünk, valószínűleg a szezon közepén megkezdjük a szokásos ponthullajtást, nekem a Beira Mar tűnik a legtutibb befutónak, aki idegenben elkeni a szánkat. Persze a többieket sem zárhatjuk ki, hiszen nehezen elképzelhető számomra, hogy már ebben a szezonban egy kiegyensúlyozott csapat leszünk.

Mint látható, a 10. és 11. forduló a Braga és a Sporting elleni derbikre jött ki, így ha már meglesz a jó 10 pontos előnyünk kicsit kezdi is elveszteni a varázsát a kettészakadt bajnokság, az biztos, hogy az a két meccs közti pár nap nem kevés izgalmat, és szájkaratét hoz majd minden Benfica drukkernek.

A vége megint egy 12 pontos menet-mondjuk mi. Sajnos első ránézésre mindig egy kézlegyintéssel elintézhető a menetrend, de szezon közben rá kell jönni, hogy Portugáliában minden ellenfélnek a Benfica elleni az év meccse-nem véletlenül tud surranópályán egy Braga vagy Porto olyan sikeres lenni miközben minket hétről hétre szőnyegbombáznának a kis csapatok.

Akinek pedig a hanyag esélylatolgatás nem volt elég, az kap egy videót, hogy a saját szemével lássa, keményen dolgoznak a fiúk:

http://videos.sapo.pt/vAHdIukPORlzPCPQHJb1

Ui.: Most egy hétig kénytelen leszek nélkülözni a blogírást, így ti is engem, de vár a napos Dalmácia:) Addig olvassatok PlanetBenficát, NSO-t, és ha bármi történik, (Coentrao aláír valahova, begyorsul a Cardozo ügymenet, leigazoljuk Salviot, vagy bemutatja hivatalosan is Nunot a Braga) akkor védjétek meg a Benficát, mert sok még a tudatlan, aki nem tudja, mi a latin futball:)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik