Húsz perc izgalom

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.04.15. 00:04
Egy  félidőig tartott a rövidzárlat, húsz percig izgulhattunk is, aztán a srácok újra rájöttek, hogy nem elég a mezt kivinni a pályára...

Egy félidőig tartott a rövidzárlat, húsz percig izgulhattunk is, aztán a srácok újra rájöttek, hogy nem elég a mezt kivinni a pályára, néha gólokat is kell rúgni. Luisao és Cardozo megtette, így különösebb akadály nélkül jutottunk az elődöntőbe.

2010. 12. 17-én voltunk utoljára bajban a nemzetközi kupákban, akkor még majdnem lecsúsztunk az Európa Ligáról is, most viszont ott vagyunk a négyben, még akkor is, ha a leleményes időutazó azt hinné, hogy a Latin Kupa, vagy az Ibéria Kupa végső stádiumába kapcsolódott be. Mi a Bragával találkozunk, akik megint tíz emberrel húzták be, a másik ágon pedig Porto-Villareal lesz.

A PSV-t kiejtve talán az eddigi legerősebb ellenfelünkön is túl vagyunk, bár számomra félő, hogy csak a magyar média sztárolja kicsit túl Dzsudzsákékat, hiszen a holland bajnokság egyik élcsapata még bőven az a szint, akit ezzel a kerettel meg kell vernünk. Ezt be is bizonyítottuk, hiszen otthon Sherlock Holmes megszégyenítésén dolgozott a PSV, annyira kereste a labdát, ma pedig amikor végre megtalálta, akkor csak olyan finoman tudott vele bánni, mint bolgár strici a pénztelen klienssel. Mindössze azt sajnálhatjuk, hogy az UEFA-rangsorban pár pont benn maradt azzal, hogy nem oda-vissza nyertünk. Magyar szemmel a meccs pozitívuma egyébként, hogy egyértelműen Balázs volt az egyetlen veszélyforrása az ellenfélnek, ami egyben a mi védelmünket is dicséri.

Most már csak 180 percre vagyunk Dublintól, ami ugyan még több, mint egy Budapest-Dublin járat, de futballban elenyésző időintervallum.

Útban van azonban ott egy Braga még, akik idén nem veszélytelenek, ám mi ismerjük őket, mint a tenyerünket, és nem jön be ellenünk a tetszhalott bunkerfoci, amit előadnak Európa-szerte. Ellenünk férfimód kell küzdjenek, és úgy is kell meghaljanak, mert kicsalogatjuk őket az odúból akkor is, ha hatszortízahuszonharmadikon emberrel védekeznek a tizenhatoson belül. Történelmi esély ez, és ha már történelmi mélyponton voltunk nemrég a Porto ellen, akkor most itt a visszavágás lehetősége egy nemzetközi kupagyőzelemmel!

Kár lenne persze ennyire előre tekinteni, hiszen először a Bragát kell megverni, és fél szemmel figyelni, hogy egy sárga tengeralattjáró hogy tud legyőzni egy sárkányt. Ami pedig ennél is érdekesebb, az Luisao jurogólja az első félidő hosszabbításából:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik