Haraggal válunk el a zsenitől

Vágólapra másolva!
2012.09.04. 21:09
Mégiscsak bekövetkezett hát,  amitől rettegtünk az egész nyáron, ráadásul akkor, amikor már azt hittük, hogy biztonságban vagyunk. Axel Witsel...

Mégiscsak bekövetkezett hát, amitől rettegtünk az egész nyáron, ráadásul akkor, amikor már azt hittük, hogy biztonságban vagyunk. Axel Witsel a Zenitbe igazolt. Itt állunk kifosztva, kisemmizve és a választ keresve a miért szóra. Sokunkban egy világ dőlt össze hirtelen, hisz nagy ambíciókkal vártuk a szezonkezdést, még maga Luis Felipe Vieira (a klubelnök) is arról beszélt, hogy mekkora potenciál van ebben a csapatban, erre tessék. Hajtás után gomes88-al közösen öntjük ki sebzett lelkünket. Mégiscsak bekövetkezett hát, amitől rettegtünk az egész nyáron, ráadásul akkor, amikor már azt hittük, hogy biztonságban vagyunk. Axel Witsel a Zenitbe igazolt. Itt állunk kifosztva, kisemmizve és a választ keresve a miért szóra. Sokunkban egy világ dőlt össze hirtelen, hisz nagy ambíciókkal vártuk a szezonkezdést, még maga Luis Felipe Vieira (a klubelnök) is arról beszélt, hogy mekkora potenciál van ebben a csapatban, erre tessék. Hajtás után gomes88-al közösen öntjük ki sebzett lelkünket.

Axel Witsel elvesztésével természetesen számoltunk, de nem így. Azt reméltük, hogy legalább egy szezon erejéig még nálunk rúgja a bőrt, hogy aztán sosem látott magasságokba emelkedhessen hőn szeretett csapatunk (a szezon elején mindig túlteng bennem az optimista romanticizmus). Mikor a Real Madrid közölte, hogy megegyeztek a Modric gyerekkel, hatalmas kő esett le a szívünkről, hiszen így az utolsó versenyképes klubot is kihúzhattuk a Witselre recskázó egyesületek közül. Szépen lassan vége is lett aztán az átigazolási időszaknak, a Javi Garciáért hullajtott könnyeink pedig kezdtek felszáradni, holott lassan gyógyuló seb fakasztotta őket. Hogy milyen érzés volt szembesülni tegnap délután azzal, hogy a Gazprom kicsengetett Witselért egy 40 milliós ajánlatot, amire a belga boldogan igent mondott (Vieirának meg nem volt választása), ráadásul akkor, amikor már lezárult az átigazolási időszak, tehát esélyünk sincs gondoskodni a megfelelő pótlásáról? Hát valami borzalmas. Ti mikor tudtátok meg, hogy a Mikulás csak a beöltözött Józsi bácsi, a húsvéti hímes tojást meg eredetileg a szomszéd tyúkja préseli ki a seggéből szörnyű kínok közepette? Mi épp most tudtuk meg, hogy a BL csoportkörében vért fogunk izzadni, a jó szezonunknak pedig lőttek. Pedig egy hete ilyenkor még mertünk nagyot álmodni.

Axel Witsel

Lehet, hogy ekkor ment el az esze

A Benfica-blog pszichiátere előtt le a kalappal, nem lehetett könnyű dolog végighallgatni minket délelőtt, de végül is ezért van a rendelőjében Red Bull-automata. Azóta végül is kicsit jobban vagyok. Nem rúgok bele, csak minden második közhasználati tárgyba és a világoskék szín láttára is csak félig jön rám a hányhatnék. Gyógyulgatunk. Gomes88-nak is sikerült a jó ízlés határain belül véleményt formálnia:

"Axel Witsel fantasztikus játékos, egy zseni. Ez az amit megtudtam róla a nálunk eltöltött egy évében, már ami a futballt illeti. Ami ehhez hozzájött az elmúlt egy napban, az annyi, hogy egyszerűen segghülye. Miután a Zenit a balos mellényzsebből kipattintotta a 40 milliós kivásárlási árat, ő is a gáztól bűzlő, olajos Euromilliókat választotta. Miért történhetett meg?

Leginkább egy mocskosul kapzsi menedzser irányíthatta a szálakat, akit nem érdekel, hogy most éppen a karrierje szempontjából kettőt, de minimum egyet hátralépett. Samuel Eto'o jutott eszembe, aki ugyan nem karrierje csúcsán, de még ereje teljében igazolt az Anzhihoz, mondván, ennyi pénzért még a Holdon is játszana. Witsel még nincs a csúcson, de itt volt egy csapat, amelyik gyönyörűen kezdett futballozni az elmúlt szezonban, és ebben neki óriási szerepe volt, nélküle nem beszélhettünk volna egyszer sem passzorgiáról. Amennyire naggyá tette ő a Benficát, annyira tette naggyá a Benfica őt.

Nem futballoztunk volna így ahogy (a Zenit ellen is!), és belőle sem vált volna ekkora klasszis. Valami elkezdődött és ő most véget vetett ennek, nagyon korán, mert a gáztól bűzlő, olajos Euromilliókat választotta és ezt be is vallotta. Mert segghülye. 33 évesen elfogadnám, és sok sikert kívánnék neki. De még csak 23, ezáltal képtelen vagyok erre. Pedig minden adva volt egy újabb sikeres évhez, Javi Garcia távozása megrendítette ugyan a csapatot, de volt terv a "túlélésre", sikerült volna, hittem benne. Már nem hiszek. Axel nem a Zenitbe való a kvalitásai alapján, hanem a Barcelonában vagy a Real Madridban a helye, és oda is került volna, ha nincs a Modric-trade. Boldogabb lennék?

Nem, de elfogadnám, mert a Benficát a Real Madridra cserélni bocsánatos bűn. A Zenitre? Na, azt már nem! Főleg a mostani csapatokat, erőviszonyokat elnézve. Bíztam benne, hogy semmi nem lesz ebből az üzletből. Nem azért, mert ne lenne pénzük bárkire, hanem mert azt hittem, Witsel tud mérlegelni, értelmes fickónak tűnt, aki nem csak a pénzt látja. Tévedtem és nagyot csalódtam. Nagyon fog hiányozni, pótolhatatlannak érzem, mert fantasztikus játékos, egy zseni. Egy segghülye zseni''.

Hulk és Axel WitselMár csak Bruno Alves hiányzik a képről

Ami baromira bánt engem, az igazából az, hogy Witsel volt a kedvencem. Na nem olyan mint Nuno Gomes, mert akkora favorit az életben nem lesz már senki, de a jelenlegi csapatban ő vitte a prímet. Már terveztem is, hogy veszek magamnak egy mezt a nevével ellátva. Egy évet húzott le nálunk, nem többet. Akárcsak Ramires.

Érdemes egy Benfica-drukkernek egyáltalán merészet álmodnia? Érdemes egyáltalán a fiatal és jó játékosainknak örülni, és eredményes jövőt vizionálni? Ezt a két kérdést természetesen feltehetné bárki, aki olyan csapat szurkolója, amelyet évről évre megfosztanak legjobbjaitól, hogy aztán a romokon kezdje építeni várát, amely sosem lesz kész. Addig legalábbis nem, amíg egyes klubok cégek szabadon dobálódzhatnak az Eurómillióikkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik