Hadd legyek má' gólkirály ma mester!

Vágólapra másolva!
2012.05.13. 14:05
Tét nélküli párharc volt a szezon utolsó mérkőzése a Vitória Setúbal ellen, de volt egy ember a pályán aki bizony görcsölő gyomorral kezdte...

Tét nélküli párharc volt a szezon utolsó mérkőzése a Vitória Setúbal ellen, de volt egy ember a pályán aki bizony görcsölő gyomorral kezdte a meccset. Óscar Cardozo gólkirály akart lenni.Tét nélküli párharc volt a szezon utolsó mérkőzése a Vitória Setúbal ellen, de volt egy ember a pályán aki bizony görcsölő gyomorral kezdte a meccset. Óscar Cardozo gólkirály akart lenni.

De egyáltalán nem csak Cardozo tervezte úgy, hogy egymaga tömködi ki a Setúbalt tegnap este, hanem Jesus mester is egyértelműen ezt tűzte ki célul. Mondhatni ez volt a taktika. Mindenkinek kutya kötelessége volt kiszolgálni Cardozót, hogy megkaparintsa a hőn áhított gólkirályi címét. Cardozo pedig nem tétlenkedett, hanem próbálkozott serényen. Lőtt jobbról, balról, távolról, közelről de nem ment be semmi és csak a fejét fogta ő is, nomeg persze JJ is. Pedig Bruno César kétszer is megmutatta neki, hogyan kéne befejezni az akciókat.

Bruno César

"Remélem nem haragszik meg a mester, hogy gólt lőttem!"

Szegény Bruno. A második gólörömén különösen látszott mennyire sajnálja, hogy megint ő - és nem Cardozo - talált be. Furán hangzik, de így van. Bruno César iránt ugyan egyenlőre nem érdeklődnek nagy klubok, de a tegnapi nap vált bizonyossá számomra, hogy ő a csapat egyik legfontosabb tagja. Agresszív, gyors, technikás és nagyszerűen megértik egymást Witsellel. Ha a fél csapatatot szétkapkodják is a nyáron, én azért reménykedem, hogy kettőjüket még meg tudja valahogy tartani a klub.

Visszatérve Cardozo gólkirályi címéért véghezvitt fáradalmaihoz, pontosan az történt, amit vártam. Egy szakajtónyi helyzete kimaradt. Ha esetleg nem kapott jó labdát a társaktól, akkor azt nem volt rest szóvá tenni, megtűzdelve ezt némi hisztivel is itt-ott.

Az utolsó percekben aztán már a vak is látta, hogy a csapat egy emberként tolja Cardozót a gól felé, Óscar maga pedig nem adta fel és akkor is be akart találni, ha belegebed. Nos, a végére betalált és bele is gebedt. Hordágyon vitték le a pályáról a gólja után, a meccs és a szezon pedig ezzel véget is ért.

Óscar Cardozo

a végére csak összejött

Érdekes volt látni azt, hogy JJ úgy örült Cardozo gólja után, mintha azt a BL döntőben rúgta volna. Pedig ekkor még egyáltalán nem volt biztos, hogy ez egyből gólkirályi címet fog érni, hiszen Lima csak 22:15-kor lépett pályára a Bragával. Ha Lima tegnap duplázott volna, az én mesém is tovább tartott volna akkor ő lenne a Liga Zon Sagres gólkirálya. Lima viszont csak egy gólt szerzett.

forrás: soccerway.com

Cardozót illeti tehát a cím, méghozzá azért, mert míg Lima 30, ő 29 meccs alatt jutott el 20 gólig, holtversenyben pedig ezt veszik figyelembe. Ez volt tehát a tétje a tegnapi mérkőzésnek, a végére pedig meg is lett. Mi adjuk a gólkirályt. Ha sokat nem is, de parányi vigaszt talán mégis jelenthet a számunkra, hasonló módon, mint a Barca drukkereknek is a Messi vs. C.Ronaldo gólpárbaj.

Nem tudom mit lenne helyes zárszó gyanánt ide írni. Véget ért egy olyan szezon, aminek az első felét uraltuk, majd pedig mélyrepültünk egyet, ahogy azt senki sem várta. Mivel lesz még szezonértékelő posztunk, ezért nem idézem meg a legszebb pillanatokat és nem is fakadok sírva egy-egy sorsdöntő rangadó elvesztésére emlékezve. Meg egyébként is nagyszerű idő van odakint, megyek és kihasználom. Nyertünk idegenben a Vitória Setúbal ellen 1-3-ra, Cardozo pedig gólkirály lett.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik