Európa, jövünk!

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.07.27. 12:07
Friss Copa győztesünk nélkül, ám Garay és Luisao csatába küldésével mutatjuk meg az idei arcunkat. Az ellenfelet már bemutattuk (klikk!), most...

José idén is mutogathatFriss Copa győztesünk nélkül, ám Garay és Luisao csatába küldésével mutatjuk meg az idei arcunkat. Az ellenfelet már bemutattuk (klikk!), most rólunk lesz szó. BL selejtezünk:
José idén is mutogathatFriss Copa győztesünk nélkül, ám Garay és Luisao csatába küldésével mutatjuk meg az idei arcunkat. Az ellenfelet már bemutattuk (klikk!), most rólunk lesz szó. BL selejtezünk:

Először is meg kell ragadjuk az alkalmat, hogy gratuláljunk Maxi Pereiranak, aki vasárnap Uruguay színeiben Copa América győztes lett. Arról most inkább ne ejtsünk szót, hogy az ellenfélnél szerepelhetett volna egy bizonyos Óscar Cardozo is, csak a dobd le a terhet a hajóról! elv alapján szegényt még a felkészülés utolsó fázisában Lisszabonba postázták. A mai csata ennél fontosabb, és kevésbé bulváros téma: gól nélküli hazai győzelemmel kell kezdenünk!

Most nem is az a kérdés, hogy a török bundaügy miatt sötétben tapogatózó ellenfél milyen formában érkezik a Luzba, hanem hogy mi hogy állunk. Eduardo vagy Artur? Kik lesznek a szélső hátvédek? Hogy néz ki a középpálya? Elöl a standard Cardozo-Saviola páros? Megnézzük!Kezdődik!

Kezdjük hátulról: két új kapust igazoltunk, és Roberto után Artur és Eduardo is felüdülésnek tűnne a gólvonalon. Mivel csak ők ketten lettek nevezve a 19-es keretbe, így hál' Istennek újra normál pulzussal nézhetjük végig a térfelünkön zajló részét is a meccsnek. Tekintettel arra, hogy Artur végigcsinálta a csapattal a felkészülést, logikusnak tűnik, hogy este ő kezdjen a kapuban.

Hiába nevetgélt Capdevila Rui Costával, a papírmunka nem volt ilyen egyszerűA védelem összeállítása elsőre nem tűnik túl nehéznek, hiszen Maxi Pereira, Luisao és Garay is visszatért a Coparól, Jardel és Emerson pedig végiggürcölte a nyarat a csapattal. Egy szimulátoron már raknánk is össze a Maxi, Luisao, Garay, Emerson hátsó sort, ám a dél-amerikai kontinenstorna minden bizonnyal nagyon sokat kivett a játékosokból, hiszen Garay és Luisao kudarcot vallottak a válogatottjukkal, SuperMaxi pedig vasárnap még a Föld túlsó oldalán itta magát vízszintesbe a nagy győzelmi mámorban. Capdevila sajnos még nem játszhat, ugyanis nem sikerült időben elintézni a papírjait, míg az új reménység, Daniel Wass a francia Evianban villanthat idén, kölcsönben.

Középpályán még nagyobb a konkurencia, Carlos Martins még a keretbe sem fért be, ahogy a felkészülésre felhozott fiatalok sem. Szinte megtippelni sem lehet előre, hogy mi lesz, hiszen mind támadásban, mind védekezésben túljelentkezés van a négy(3 1) helyre. Szűrőbe Javi García, széleken Nico Gaitán és Nolito, támadó középpályásként pedig Witsel vagy Aimar játszhat az edzőmeccsek tanúsága alapján, de Maticsnak és Enzo Péreznek is helyet találhat Jorge Jesus.

Az előzőekhez képest a csatárposzton való válogatás már-már könnyebb lesz, mint NB1-es mérkőzésen üres helyet találni, a felhozatal mindössze Cardozo, Jara és Saviola. A Nyúl, azaz Saviola minden felkészülési meccsen szerzett kanadai pontot, Cardozot pedig nehéz elképzelni a kispadon duzzogni, így minden bizonnyal ők ketten kezdenek elöl, Jara pedig csak a hajrában áll be.

Már mindenki várja a szezonkezdést!Kegyetlen erősnek tűnik ezek alapján a csapatunk, tele tehetségesebbnél tehetségesebb játékosokkal a kérdés mindössze csak annyi: a papír után a pályán is meg tudjuk-e mutatni, hogy van keresnivalónk?

Ma este 20:45-kor kiderül, stream a meccs előtt kicsivel PlanetBenfican.

A képekért köszönet a Benfica facebook oldalának(azért tessék kedvelni a mienket is!), és a PlanetBenficanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik