Elődöntő portugál módra, 1/2

191137 191137191137 191137
Vágólapra másolva!
2011.04.28. 18:04
Benfica-Braga, avagy Európa-liga életre-halálra. Első felvonás, melyben a kíváncsi idegen, és a sokat látott drukker egyaránt belép a portugál...

Benfica-BragaBenfica-Braga, avagy Európa-liga életre-halálra. Első felvonás, melyben a kíváncsi idegen, és a sokat látott drukker egyaránt belép a portugál futball varázslatos világába. Dublin, jövünk!Benfica-BragaBenfica-Braga, avagy Európa-liga életre-halálra. Első felvonás, melyben a kíváncsi idegen, és a sokat látott drukker egyaránt belép a portugál futball varázslatos világába. Dublin, jövünk!

Elérkezett a nagy nap, nincs már több idő a szájkaratéra, Portugáliában lerabolt sörös és nasis polcok, fokozott rendőri intézkedések, és tízmillió izzadt tenyér jelzi, hogy Európa pár órára hova figyel.

Az Európa-liga végéhez közeledve már a laikusok is ismerik a mezőnyt, fel is kapják rendesen a fejüket, hogy mit keres három portugál csapat a négy közt. Aztán konstatálják: a Porto idén mindent visz, a Benfica örök második lesz megint, a Braga meg falusi csapatként már így is elég messze jutott. Nem volt ez mindig így, most viszont ez a felállás, meg kell vele barátkoznunk, legkésőbb május 18.-án úgyis visszaáll a forgalmi rend, és Lisszabonban mulat hajnalig az úri közönség.

Természetesen nekünk, Benfica drukkereknek nem csak ezért lesz nagy meccs ez, hanem mert olyan csapat ellen juthatunk a döntőbe, akinél tudjuk, hogy jobbak vagyunk. A bökkenő, hogy tudta ezt a Liverpool is, mégsem őket köszönthetjük ma este a Luzban. A receptet láttuk, a Braga kicsit meggyalázta a portugál focit, közben mindent megtett a győzelemért, és feláldozta a futballt az eredmény oltárán, úgyhogy bekkelésre felkészülni ismét!

A különbség: mi ismerjük őket, mint a tenyerünket, tudjuk, hogy mire képesek, és tudjuk, hogy kegyetlenül pofátlanok. Bele kontárkodnak a rekord veretlenségi sorozatunkba, ráhajtanak a BL helyünkre, vagy a bajnoki címünkre. Sosem elég nekik semmi, hiszen ha egyszer gólt lőnek egy erősebb csapatnak, akkor nincs az a salétromos puskapor, amivel ki lehet őket robbantani a védőzónából.

Mondhatnánk, hogy akkor nekünk is mutáns vakond módjára be kell ásnunk magunkat hátra a Luzban, hiszen nekünk még jobb, gyorsabb, labda biztosabb játékosaink vannak, de sajnos a képlet ennél összetettebb. Jorge Jesus már a tegnapi sajtótájékoztatón véget vetett a találgatásoknak, és a megbízhatatlan, ámde lyukas kezű Robertot nevezte meg kezdő kapusnak. Ilyenkor fordul meg az ember fejében, hogy már csak Luisaot kellene beültetni egy terep rali erejéig egy Kispolszkiba, és máris megvan minden poszton az a bizonyos lyuk, amit úgy utál látni az utóbbi időben is Simaon, Miccolin, vagy Petit-n edződött szemünk. Nem elég nekünk Salvio, Rubén Amorim, és Nuno Gomes sérülése, még egy "kettős ügynökkel" is meg kell birkóznunk...Ezt akarjuk ma látni!

Ennek ellenére is bízunk a sikerben, abban, hogy Cardozo gólokkal csendesíti el a hétvégén őt fújjoló közönséget, és reméljük, hogy ma estére a Carlos Martins-Aimar-Javi García alkotta celeb tengely is világklasszis módján teszi a dolgát. Mert ez a ma esti derbi sokkal több, mint kötelező győzelem: ma este Eusébiótól Fehér Mikiig mindenkiért játszik a csapat, mert méltónak kell lenni a történelemhez, és ahhoz mezhez, amelyért rengetegen harcoltak már az utolsó vérükig. Ma este semmi nem számít, ami ebben a szezonban történt, mert Európában még igenis sokat jelent a Benfica szó, Európa nagy része nem látta az idei botrányt.

Egy út maradt: menekülés a győzelembe!

Természetesen a DIGI Sport élőben adja a mérkőzést, kapcsolás 20:45-kor, kezdőrúgás 21:05-kor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik