Az évezred mérkőzése

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2015.11.08. 15:11
A különböző közszolgálati és kereskedelmi csatornák már reggel óta megszakítják az adásaikat világszerte az előzetest közlendő. Az érdekes...

A különböző közszolgálati és kereskedelmi csatornák már reggel óta megszakítják az adásaikat világszerte az előzetest közlendő. Az érdekes az benne, hogy senkit sem idegesít. Senki sem vágja a földhöz a távkapcsot, mert kedvenc sorozatát megszakították. Nem fogják megtudni, hogy kit csalt meg José Armando. Na és? Nagy ügy! Hölgyeim és uraim, ma délután 17:00-kor Benfica-Boavista.A különböző közszolgálati és kereskedelmi csatornák már reggel óta megszakítják az adásaikat világszerte az előzetest közlendő. Az érdekes az benne, hogy senkit sem idegesít. Senki sem vágja a földhöz a távkapcsot, mert kedvenc sorozatát megszakították. Nem fogják megtudni, hogy kit csalt meg José Armando. Na és? Nagy ügy! Hölgyeim és uraim, ma délután 17:00-kor Benfica-Boavista.

Barcelonában a klubvezetés még tesz egy utolsó elkeseredett próbálkozást a meccsük időpontjának megváltoztatására, a Barcelona-Villarreal csörte ugyanis 16:00-kor kezdődik, így hát valószínű, hogy a második félidőre elveszítik nézőik 70, sőt akár 90%-t is. Miután ez a próbálkozásuk is sikertelen, belátják, hogy a tévénézőket ugyan elveszítik, viszont úgy döntenek, a Camp Nou kapuit bezárják az első félidő lefújása előtt. Drasztikus lépés, lehet, hogy véres tüntetés lesz a következménye, de a nézőket meg kell tartani.

Magyarországon ilyen gondok nincsenek. Vasárnap délután a stadionok üresen konganak. Evidens, hogy mindenki a Benficát nézi, már rég nem újdonság. Régebben a klubcsapatok még próbálkoztak mindenféle marketingfogással: "Minden belépőjegy mellé ingyen plazmatévét adunk!", vagy "Egyet fizet, százat kap! Most egy belépőjeggyel további száz bajnokira jöhet be ingyen!". Mindhiába. Az emberek ugyanúgy nem mentek.

Most még ennél is nehezebb lenne rávenni az embereket valami mást nézni, hiszen ezúttal nemcsak az ifjú Guedes felemelkedését, vagy Gaitán parádézását láthatják majd, hanem a Boavista kispadján a régi nagy kedvencet, a védekező középpályások Nuno Gomesét, Armando Petit-t.

Érdekesség, hogy a meccsjegyek már 3 éve mind elkeltek, pedig akkor még a Boavista a harmadik ligában nyomta. Ez is azt mutatja, hogy mekkora nívója lesz a mérkőzésnek.

Az Estádi Da Luz köré egy láthatatlan védőburkot alkottak, amely csak az érvényes meccsbelépőkkel rendelkező szurkolókat engedi át, mindenki más kívül ragad. Attól tartanak ugyanis, hogy a több millió jegy nélkül maradt szurkoló egy összehangolt akcióval próbál majd bejutni a mindösszesen 65 ezer férőhelyes stadionba. A portugál tengerészgyalogság már tegnap hajnal óta teljes készültségben, de félő, hogy ez nem lesz elég. Ezért kellett a láthatatlan védőburok, amely a legmodernebb technikai csodák egyike, és először itt, Lisszabonban kerül bevetésre.

Friss hír, hogy a védőburok egyik első áldozata az álruhát viselő Jorge Jesus volt, aki az albán zakó után próbálkozott volna valami szánalmas visszatérési kísérlettel, de a burok egyelőre jól működik, ami azt jelenti, hogy kapott egy enyhe 18 Voltot 100 ezer Voltra feltranszformált feszültségű elektrosokkot, a fegyveresek pedig elszállították Lisszabon zöld-fehér részébe, ahol azóta is törölgetik a nyálát, amit nem tud benn tartani.

Hölgyeim és uraim, ma délután 17:00-kor Benfica - Boavista!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik