Apa, kezdődik!

Vágólapra másolva!
2011.04.18. 22:04
Sebesülés, papírforma, kezdődő izgalom. Zajlik az élet, Salviot ma megműtötték, a fókusz pedig már a Portón. Vérszagot érzünk! Salvio...

Salvio sérülése komolynak tűnikSalvio sérülése komolynak tűnik

Sebesülés, papírforma, kezdődő izgalom. Zajlik az élet, Salviot ma megműtötték, a fókusz pedig már a Portón. Vérszagot érzünk!

Salvio, a legjobb formában lévő játékosunk megsérült, Nuno Gomes, a kapitányunk szintén kés alatt volt nemrég, ennek ellenére a Beira Mart elkentük, és lassan elöl is összeállunk.

Sprintben fordultunk rá a célegyenesre, innentől pedig már megállni tilos! Sorban jönnek az év legfontosabb meccsei: Porto a kupában, aztán két Braga meccs az Európa Ligában. Közben Olhanense, és Pacos a fakónak a bajnokságban.

Hogy mit várunk? Két trófeát.

Hogy hogyan?

2011. április 20, Estadio da Luz: SL Benfica-Porto 1-1

A mérkőzés után André Villas Boas bejelenti, hogy José Mourinhotól kapott kis mappáját a mérkőzés előtt elvesztette, így kénytelen lemondani a vezetőedzői posztról, a csapatot ideiglenesen a nálunk már leszerepelt Ronald Koeman veszi át, aki azonnal elzavarja Hulkot, majd ünnepélyesen bejelenti, hogy Vítor Baia újra a keret tagja. Portoban tüntetések kezdődnek meg, a Mátyás téren Magdi néni szelleme kísért.

2011. április 28, Estádio AXA: Sporting Braga-SL Benfica 1-1

Cardozo tizenegyese ezúttal nem hozza meg a várt győzelmet, ám az idegenben rúgott góllal elégedettek lehetünk. A másik meccsen a Porto 4-1-es vereséget szenved a Villarealtól, Joao Moutinho a meccs után kijelenti, hogy minden vágya lenne egy napon a Benficában játszani. Egy ismeretlen lisszaboni polgár, bizonyos José Eduardo Bettencourt (igen, az a José Eduardo Bettencourt!) még aznap vállalja, hogy kifizeti Moutinho gerinckorrekciós, és pótló műtétjét.

2011. május 5, Estádio da Luz: SL Benfica-Sporting Braga 2-0

A fogadkozásoknak megfelelően megnyerjük a derbit, Aimar és Martins góljait egyaránt a világ összes tévécsatornája elhelyezi az archívumában, hogy legyen mit mutogatni szilveszterkor, ugyanakkor a Porto csak 3-1-re tud győzni a másik meccsen, így Dublinban Benfica-Villareal döntő lesz. Lisszabon pompázik, Porto gyászban, a Moutinho-féle nagy őszinteségi rohamból éppen csak felocsúdó portugál sajtót pedig újabb hír tarolja le: Pauleta beismeri homoszexuális kapcsolatát Luis Felipe Scolarival.

2011. május 18, Dublin: SL Benfica-Villareal 3-1

Guttmann Béla bácsi sírjánál ezrek mondanak köszönetet az átok feloldása végett, Dublinban Portugália éves hiányát költi el az úri közönség sörre, Luisao pedig bejelenti, hogy a Benficából akar visszavonulni. Újabb fordulatként hat a portugál közvéleményre, hogy Raúl Meireles is elismeri, hogy gyerekkora óta Benfica drukker, azon pedig már senki meg sem lepődik, hogy Abel Xavier piros-fehérre festeti a haját tiszteletünkre. Luis Filipe Vieira az éjszaka folyamán a csapat facebook oldalán közli, hogy leigazoltuk Gera Zolit.

2011. május 22, Estádio da Luz: SL Benfica-Vitória Guimaraes 1-0

Megvan a másik kupa is idén, a 117. percben lőtt Kardec gól után hajnalig mulatozik mindenki. Portoban leforgatják a Nagy Fogyás című műsor első évadját, ugyanis a divatdrukkerek szépen elfogynak a sárkányok háza táján. Rui Costa élő adásban jelenti be, hogy klubunk elérte a 300 ezer fős tagságot a pártolói tagok számát tekintve, ám az új évadban csak azok léphetnek be a stadionba, akik a "ki a jobb csatár?" kérdésre nem Falcaot válaszolják. Másnap a pártolói tagok újból visszaesnek 220 ezer főre, mert a portóiak nem tudták megjegyezni azt az egy szót: Nuno Gomes.

Az úri közönség táncol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik