Abdi sem rúgott gólt a Benficának

2471092 24710922471092 2471092
Vágólapra másolva!
2012.11.25. 12:11
Ez a meccs Liban Abdiról szólt, ehhez kétség sem férhet. Az igaz, hogy nem csinált az égadta világon semmi említésre méltót, de hát mégiscsak...

Ez a meccs Liban Abdiról szólt, ehhez kétség sem férhet. Az igaz, hogy nem csinált az égadta világon semmi említésre méltót, de hát mégiscsak exfradista a lelkem, így illik őt reflektorfénybe helyezni. Amúgy sem történt semmi érdekes tegnap, a Benfica megint hozta a kötelező 3 pontot kapott gól nélkül, csak egy kicsit unalmasabb csomagolásban.Ez a meccs Liban Abdiról szólt, ehhez kétség sem férhet. Az igaz, hogy nem csinált az égadta világon semmi említésre méltót, de hát mégiscsak exfradista a lelkem, így illik őt reflektorfénybe helyezni. Amúgy sem történt semmi érdekes tegnap, a Benfica megint hozta a kötelező 3 pontot kapott gól nélkül, csak egy kicsit unalmasabb csomagolásban.

Aki még esetleg addig nem volt tisztában vele, az tegnap megtudta, hogy az Olhanense színeiben pályára fog lépni Liban Abdi, aki a múlt szezonban még a Fradi játékosa volt. A Da Luzban is felkészültek e jeles alkalomra, tíz kamera a stadion különböző pontjain csak az ő mozgását követte.

Abdi kicsit ijedtnek tűnt a kezdőrúgás előtt, de az is lehet, hogy csak szimplán meg volt lepődve, mennyire kong az ürességtől a Benfica stadionja. Magyarországon nem ehhez volt szokva, meg kell, hogy barátkozzon még a környezettel. A meccs első szakaszában többször is eszébe juthatott a Fradi, hiszen látványosan máshol járt fejben. Az idő viszont mindent megold és ahogy a meccs is kezdett minél nagyobb tempót felvenni, úgy Abdi is belerázódott a játékba. Egyszer volt egy majdnem jól sikerült szerelése, és egyszer a labdát is majdnem oda dobta, ahová Conceicao mondta neki. Én egyszer majdnem láttam a Jetit a Magas-Tátrában.

Abdi többször is jól követte a játékot, de sajnos az igazán jó passzok nemigen találták meg. Ez persze nem az ő hibája, a társai még nincsenek igazán felnőve hozzá. Amit fel lehet hozni ellene, az egyedül az, hogy a megszokottnál valami oknál fogva lassabb volt. Nem olyan régen gyomorrontással küszködött, lehet, hogy még ennek a nyomai mutatkoztak mozgásában. A gulyáson edzett gyomra valószínűleg nehezen áll át a pocsék portugál kajára.

A kapu előtti tömegjelenetekről Abdinak a Széll Kálmán tér forgalmasabb pillanatai jutottak eszébe, ezzel magyarázhatóak könnyes szemei minden szöglet után. Nem, nem az eső miatt volt.

Abdi értetlenül nézte, ahogy a bíró büntetőt ítélt Maxi lerántása után. Társai csalással vádolták a sporit, meg valami bunda szót emlegettek, de ez Abdinak nem mondott semmit, hisz Magyarországon ilyesmit soha nem tapasztalt. Miután Cardozo bevágta a tizit, eldöntötte, hogy ezután még jobban hajt majd.

Ennek ellenére a második félidő nem hozta meg a várva várt áttörést, ráadásul a játék tempója is alábbhagyott, ami mondanom sem kell, nemigazán feküdt Abdinak. Egy alkalommal majdnem bejött egy csele, de a favágó Garay csúnyán derékba törte az egyéni akcióját. Pedig majdnem összejött. Meséltem már a kalandomról a Magas-Tátrában?

Az egész világ viszont mégis akkor dőlt össze benne, mikor Luisao egy trükkös fejessel 2-0-ra növelte a Benfica előnyét. Nincs tovább.

Luisao

Szeret mindenkit

Abdi jogosan érzett csalódást a szívében, hiszen senki nem számított arra, hogy ennyire láthatatlan lesz Lisszabonban. Reflektorfénybe került, nézte őt több százezer ember, nézte őt Magyarország is, de mégsem látta senki, ez már csak így megy. Én mindenesetre csalódott vagyok, hiszen az Abdira való koncentrálás miatt sok érdekes dologról maradtunk le.

Ola John és Fernando

Ilyen volt például, amikor Fernando négykézláb kezdte üldözni mindenki kedvenc Johnny fiúját, hátha így utoléri. Utolérte, rá is vetette magát, de Johnny megtalálta a kiutat, ...

Toto Salvio

...vagy amikor a félidőben Salvio igent mondott egy, a sűrű esőt kihasználó portugál sampongyár reklámfelkérésére, ...

Braccali és Rodrigo

...vagy amikor Braccali kapus galád módon csillámport szórt Rodrigo kobakjára, hogy utóbbi aztán elhibázza a fejest.

Kár ezekért, na. Mindenesetre remélem, hogy az alábbi összefoglaló azért kárpótol majd mindenkit:

Bréking: Most olvastam, hogy a jövő hétvégi kupameccsünket elhalasztották, szóval legközelebb már csak december 5.-én lépünk pályára, de azt a Camp Nouban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik