A legjobbkor jössz, kedves Porto

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.12. 18:06
Azt hiszem mindenki egyetért most velem, ha azt mondom, hogy a Porto soha jobbkor nem látogathatna hozzánk, mint most. Pontokat hullajt amerre jár (múlt héten pl. épp otthon verte el őket az Arouca), egy rakás játékosuk önbizalomhiányban szenved, a káosz pedig teljes. Úgy néz ki, hogy idén csak a harmadik helyhez lesznek elég jók, ami az ő szempontjukból egy hatalmas blama. Rúgjunk egyet beléjük mi is, ha már erre járnak.
Ó, szia kedves Porto! Fáradj beljebb, nagyon rég láttalak. Jó, hogy jössz. Pont a legjobbkor. Mondcsak, magadtól jöttél, vagy muszáj volt? Mindegy is, nem érdekes. Az a fő, hogy itt vagy. Ülj csak oda le a kanapéra, térülök, fordulok és már itt is vagyok. Meg akarlak kínálni valamivel. Pont a legjobbkor. Mondcsak, magadtól jöttél, vagy muszáj volt? Mindegy is, nem érdekes. Az a fő, hogy itt vagy. Ülj csak oda le a kanapéra, térülök, fordulok és már itt is vagyok. Meg akarlak kínálni valamivel.
Na, már vissza is tértem hozzád. Mondd csak, jól ülsz? Kényelmes a kanapé? Akkor jó. Hoztam neked némi rágcsálnivalót. Mit fogyasztanál szívesebben?
Van itt jófajta perec. Gondosan kettétörtem neked mindegyiket, hogy úgy nézzenek ki, mint a bajnoki cím iránt táplált reményeid. Érted ugye? Jó mi? Mert az is ketté van törve. Hát ez haláli, kár, hogy nem érted a poént.
Sütöttem finom süteményt is, de abból nem adok. Azt én fogom megenni. A tepsi felét most itt előtted, a másik felét meg majd a szezon végén. Az a jó benne, hogy tartós, és még a szezon végére is édes lesz, akár bajnokok leszünk, akár ezüstérmesek. Tudod miért? Mert ti meg harmadikok. Hi-hi, ha-ha.
Ha esetleg megszomjaznál, nyugodtan szólj, és töltök neked egy pohárral ebből a gondosan idekészített keserű szőlőléből. Érted a célzást ugye?
Itt etetlek, meg itatlak. Azt hiszem nem igazán lehet okod panaszra eddig. A hangsúly azon van, hogy eddig! Tudod, hogy miért? Azért mert most jön a főfogás. Na, és tudod mi van benne? Igen, pontosan. Az, amire számítottál: egy jó nagy kiadós seggberúgás krumplikörettel.
Aztán nehogy nekem panaszkodni merj, ha hazaérsz, hogy nem tart jól téged a Benfica bácsi! Ja, és vigyázz hazafelé az úton. Sötétedik már, és tudod, hogy ilyenkor tele vannak az utcák mindenféle Bragákkal és Pacos de Ferreirákkal. Igen, igen, tudom, hogy régen nem féltél tőlük, de valljuk be, azóta már leeresztettek a bicepszeid, meg a kockahasad élei is elkoptak már. Ne kísérjelek inkább haza? Tőlem még mindig tartanak, nem igazán mernek a közelembe jönni. Ne? Hát jó, én csak segíteni próbálok.
De tudod mit? Van egy ötletem. Nem is kell neked végigmenni ezeken a sötét, veszélyes utcákon. Csak állj ide az ajtóba, fordulj meg és hajolj le egy kicsit. Ez az, így tökéletes. Na és most várj, mert jól seggberúglak és repülsz egészen hazáig. 3...2...1... Bumm!
Gyere máskor is!
Szóval valahogy így képzelem el a ma estét, és aki egy csipetnyit, akár egy másodpercnyire is megsajnálta a Portót, az gondoljon csak vissza a két évvel ezelőtti szezonunk végére, vagy Maxi Pereirára, vagy voltaképpen bármire, ami a Portóval kapcsolatos a közelmúltból, és garantált, hogy vissza fog térni az a habzó száj.
Fel vagyunk készülve, jöhetnek. Igen, kicsit valóban aggódunk a hátvédsorunk miatt, de itt megint csak vigasz, hogy a Porto is nagyon szenved ezen a téren. Elég gyengécske volt a védelmük már a szezon elejétől, de most még Marcano és Maicon is sérült, szóval minden adott, hogy Jonaszék szabadon fickándozzanak.
De fognak-e vajon fickándozni? Fognak bizony. Az egész csapat nagyon motivált, a forma jó, és a szezon egy olyan szakaszához érkeztünk, ahol most már nem csak a portugál emberek, hanem a szélesebb közönség is újra láthatja, hogy mire képesek. Jonaszt ráadásul az is motiválja, hogy Európa legjobb góllövője legyen, amire minden esélye megvan, ha tartani tudja a jelenlegi formáját.
Na, és mi szurkolók? Hát nekünk minden nagyobb meccs egy futballünnep, de ami még ezen is dob egyet az az, hogy a DigiSport 1 élőben közvetíti a meccset 21:25-től. Mindenkinek jó meccsnézést kívánok!
toszi21
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik