A betegség neve: Gólképtelenség

Vágólapra másolva!
2012.02.26. 02:02
Két meccs óta tart. Most már teljesen bizonyos, hogy formahanyatlásról beszélünk, ami ráadásul a legrosszabbkor jött. Önbizalomvesztés és...

Két meccs óta tart. Most már teljesen bizonyos, hogy formahanyatlásról beszélünk, ami ráadásul a legrosszabbkor jött. Önbizalomvesztés és erőltetett optimizmus.Két meccs óta tart. Most már teljesen bizonyos, hogy formahanyatlásról beszélünk, ami ráadásul a legrosszabbkor jött. Önbizalomvesztés és erőltetett optimizmus.

Hol is kezdjem? Talán a legrosszabbal fogom. A csapat lejátszotta idén az első gól nélküli döntetlenjét is, így valószínűvé vált, hogy beér minket a Porto. Valószínű? Ugyan már! Inkább ne áltassuk magunkat! A Porto nem fog pontot veszteni ma, ez pedig azt jelenti, hogy a pénteki rangadót azonos pontszámmal várhatjuk. Rózsaszínű világban éltünk. Sorban hoztuk a kötelező győzelmeket és közben elhittük, hogy idén minket senki nem állít meg. Ekkor jött a Zenit...

Persze most, ebben a pillanatban még semmi sincs veszve. Most tartunk ott, ahol még mindent rendbe lehet hozni. Ha megverjük a Portót pénteken, akkor újra nyeregben leszünk a bajnokságban, egy Zenit skalppal pedig európai kalandunkat is folytathatjuk a legmagasabb szinten. Viszont egy hét alatt össze is dőlhet minden, amit ebben a szezonban felépítettünk. Drámaian hangzik? Az is!

Bruno CésarVajon fel tudunk-e állni? - elmélkedik Bruno négykézláb

Az Académica elleni meccsünket felfoghatjuk még úgy is mint egy jól időzített ébresztőórát, ami a legjobbkor szólalt meg, így fel lehet tápászkodni és hideg vízzel alaposan arcot mosni. De olyan hideg legyen az a víz, hogy egy jó darabig nyitva maradjon a szemünk tőle és azt lássuk amit éppen az adott helyzetben kell!

Igen, mert ezen a meccsen mindenki máshol járt. Még én, egyszeri szurkoló is a Bajnokok Ligáján agyaltam, míg le nem fújták az első félidőt és rá nem jöttem, hogy itt bizony az Académica ellen futballozunk, mégpedig borzalmasan szarul.

A második félidő Nélson Oliveira beállásával kezdődött, aki öt perc alatt több gólhelyzetet alakított ki, mint amennyit az előző negyvenötben láttunk. Gólt azonban neki sem sikerült rúgnia, pedig állandóan ott volt a lábában. Egyszerűen minden lövés Peiser kapust találta meg, akiből így hőst csináltunk.

A védelemmel nem igazán voltak gondok, de hát nem is lehetnek egy olyan csapat ellen, amely nem támad. Egyedül akkor jutottak el elvétve a térfelünk- és majdnem a kapunkig is, amikor mi már mindent a támadásra tettünk fel. Gólt mégsem láttunk.

JJ és N.OliveiraMég Yannick Djaló is bevetésre került (miért nem Saviola?), aki úgy meg volt szeppenve, mint púpos srác egy vakrandi előtt. Nem is tett hozzá a játékhoz semmi említésreméltót, még a sérója is sértetlen maradt. Na és mi van Cardozoval? Hiszen ő a mi elsőszámú gólvágónk! Csendben volt. Helyzetekig nem sűrűn jutott el és ha mást kellett volna megjátszania labdákkal, akkor azt meg elrontotta.

- Hisz mire fel? Én vagyok a befejező ember, vagy nem? Akkor nehogy már nekem kelljen mást helyzetbe hozni?! - gondolta a bölcs Óscar, miközben levonult a gól nélküli döntetlen után.

Van tehát elég baj, de mégis úgy gondolom hogy jóra fordul minden. Mi a megoldás? Én azt nem tudhatom. De talán nem kéne kinyomni azt a bizonyos ébresztőórát és visszafeküdni még egy kicsit, hisz ez az ébresztőóra nem is szólhatott volna jobbkor, hogy szanaszéjjel kergesse a rózsaszín világunkat. Akkor kell összeszedni magunkat, amikor még nem késő, vagyis itt és most!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik