Vitalij Klicsko: Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak, de...

BABJÁK BENCE (szöveg), TÖRÖK ATTILA (fotó)BABJÁK BENCE (szöveg), TÖRÖK ATTILA (fotó)
Vágólapra másolva!
2020.12.08. 18:39
null
Vitalij Klicsko írásban válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire (Fotó: Getty Images)
Vitalij Klicsko Kijev polgármestereként minden tőle telhetőt megtesz a koronavírus elleni harcban, feszített napirendje mellett azért a labdarúgásra is igyekszik időt szakítani.

Profi ökölvívóként Vasökölként emlegették a WBO és a WBC világbajnoki övét is begyűjtő Vitalij Klicskót, a korábbi félelmetes nehézsúlyú ökölvívót. Aktív évei befejezése után politikai pályára lépett, 2014 óta Kijev polgármestereként dolgozik a város élén. A Nemzeti Sport a Kijevi Magyar Nagykövetség segítségével kereste meg az idősebb Klicsko testvért, aki készségesen állt lapunk rendelkezésére, ám a vírushelyzet miatt a személyes interjú helyett írásban válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire.

„Talán a járvány kezdete és a jelenlegi időszak a legnehezebb pandémia elleni küzdelemben – mondta a Nemzeti Sportnak Vitalij Klicsko. A városnak sosem kellett még szembenéznie ilyen súlyos és hatalmas fenyegetéssel. A nulláról kellett kezdenünk a berendezések, védőfelszerelések és a tesztek megvásárlását, a kórházak osztályainak felszerelését. Emellett tájékoztató kampányt folytattunk és ellenőriztük a karanténkorlátozások betartását. A főváros költségvetésének hatalmas hányadát erre a célra és az orvosok kiegészítő kifizetéseire különítettük el. Sajnos Kijevben továbbra sem csökken a fertőzések száma és a súlyos koronavírusos esetek száma is növekszik. Mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk a város egészségügyi rendszerének összeomlását és segítsük a lakosokat, illetve a vállalkozásokat a válság túlélésében. Éjjel-nappal dolgozunk, de sajnos én sem tudom megmondani, mikor lassul le ez az őrült pörgés.”

A koronavírus-fertőzésen korábban enyhe tünetekkel áteső polgármester a világjárvány árnyékában pislákoló labdarúgásról is beszélt.

A mérkőzéseket most üres lelátók előtt, vagy a harmadáig telt stadionokban rendezik. A szurkolóknak nyilván hiányzik a meccs különleges légköre, az érzelem és az adrenalin. Ezzel együtt a futball így is nagy örömet jelentett az embereknek a karantén alatt. Remélem, hogy a közeljövőben minden drukker a lelátóról szoríthat a csapatának.”

Klicsko a világjárvány árnyékában pislákoló labdarúgásról is beszélt (Fotó: Getty Images)
Klicsko a világjárvány árnyékában pislákoló labdarúgásról is beszélt (Fotó: Getty Images)

A korábbi kiváló nehézsúlyú ökölvívó a Dinamo Kijev–Ferencváros meccsel kapcsolatos várakozásait is megosztotta lapunkkal.

„Sok sikert kívánok a Ferencvárosnak, de természetesen kedvenc csapatomnak, a Dinamónak szurkolok majd. Bízom benne, hogy izgalmakban és érzelmekben gazdag meccset látunk majd.”

BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros – élőben az NSO-n!
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 5 5 16–2 +14 15
2. Juventus 5 4 1 11–4 +7 12
3. Dinamo Kijev 5 1 4 3–13 –10 1
4. FERENCVÁROS 5 1 4 5–16 –11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik