Videó: Vlahovics, Möller és a többiek – a leggyorsabb BL-gólok debütánsként

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.23. 12:24
null
Debütálás Vlahovics módra (Fotó: Getty Images)
Dusan Vlahovicsnak mindössze 32 másodperc kellett a Bajnokok Ligájában ahhoz, hogy megszerezze élete első gólját a sorozatban. Ő volt a leggyorsabb debütáns? Kezdőként igen.

A Juventus januárban 70 millió eurót áldozott Dusan Vlahovicsra, akit így sikerült szerződtetni a Fiorentinából. A fiatal szerb csatár kedden karrierje során először léphetett pályára a Bajnokok Ligájábab, s mindössze 32 másodperc kellett neki a Villarreal elleni nyolcaddöntőben, hogy megszerezze első gólját a sorozatban. Ezzel ő a leggyorsabb gólszerző debütáns, de csak kezdőként.

Fontos: a felsoroltaknál szereztek gyorsabb gólokat is a sorozat történetében, de azokat nem olyan játékosok jegyezték, akik aznap debütáltak a Bajnokok Ligájában.

VLAHOVICS GÓLJA ITT!

JEHVEN KONOPLJANKA – 19 másodperc (2015)

Az ukrán szélső 2015 nyarán igazolt hazájából a La Ligában szereplő Sevillához, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében indult abban az idényben. A Mönchengladbach elleni csoportmeccs hajrájában, kétgólos Sevilla-vezetésnél Konopljanka is bemutatkozhatott a sorozatban, 19 másodperccel később pedig már gólt is szerzett: éles szögből ívelte be a labdát a jobb oldalról, a Gladbach kapusa, Yann Sommer pedig jócskán hozzájárult az ukrán támadó öröméhez.

Konopljanka gólja 0.30-tól

ANDREAS MÖLLER – 37 másodperc (1995)

A német válogatott klasszis 1995-ben először jutott Bajnokok Ligája-főtáblára a Dortmunddal, a Juventus ellen pedig debütálhatott is. Az első percben, 37 másodperc elteltével Möller egy tizenhatoson kívülről leadott lövésnek (valamint egy kapushibának) köszönhetően máris betalált, ám a mérkőzést a torinóiak nyerték 3–1-re. Édes volt a „bosszú”, hiszen két évvel később, 1997-ben Möller is tagja volt annak a Dortmundnak, amely 3–1-re legyőzte a Juventus a BL-döntőben.

Möller gólja 0.15-től

GARY MCSWEGAN – 41 másodperc (1992)

A skót Rangers akkor 21 esztendős csatára a 74. percben állt be csereként a Marseille elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, kétgólos hátránynál. Szűk egy perccel, pontosan 41 másodperccel később egy beadás után fejelt közelről a franciák kapujába. A Rangers később egyenlített, így pontot tudott menteni hazai pályán.

McSwegan gólja 0.10-től

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
VILLARREAL (spanyol)–JUVENTUS (olasz) 1–1 (
0–1)
Villarreal,
Estadio de la Cerámica,17 686 néző.Vezette:Siebert(német)
VILLARREAL:Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (Estupinán, 79.) – Chukwueze (Pino, 90.), Dani Parejo, Capoue, Alberto Moreno (Trigueros, 79.) – Lo Celso, Danjuma (Dia, 90.).Vezetőedző:Unai Emery
JUVENTUS:Szczesny – De Sciglio (Pellegrini, 87.), Danilo, De Ligt, Alex Sandro (Bonucci, a szünetben) – Cuadrado, Locatelli (Arthur, 71.), Rabiot, McKennie (Zakaria, 81.) – Morata, Vlahovics.Vezetőedző:Massimiliano Allegri
Gólszerző:DaniParejo(66.), ill. Vlahovics (1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik