Videó: amikor magyar kupacsapat legutóbb megélte a tavaszt Európában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.08. 09:36
A Ferencváros tavasszal is folytathatja szereplését az európai kupákban, egész pontosan az Európa-ligában, ha a Bajnokok Ligájában győz Kijevben (vagy hatgólos döntetlent játszik). Magyar csapat legutóbb 16 éve élte meg a tavaszi folytatást a nemzetközi porondon...

A 2003–2004-es idényben még nem volt csoportkör az UEFA-kupában (azt a következő évadtól vezették be, amikor az FTC be is jutott a csoportkörbe), végig egyenes kieséses rendszerben folytak a küzdelmek, és 19 esztendő után először fordult elő, hogy magyar csapat is állva maradt a tavaszi folytatásra.

A DVSC-MegaForce előbb a selejtezőben a litván Ekranast gyűrte le (a második meccsen hosszabbítás után győzött 2–1-re a magyar csapat), majd kettős győzelemmel, 6–3-as összesítésben búcsúztatta a horvát NK Varteks gárdáját, aztán pedig a 2. fordulóban 1–1-gyel, idegenben lőtt góllal a PAOK-ot.

A görögök az első meccsen Lukasz Karadimosz góljával a 17. percben ugyan megszerezték a vezetést, de Bajzát Péter a 26. percben egyenlített. A csatár Éger László kapufáról kipattanó tizenegyesét váltotta közelről gólra. A visszavágón nem született gól.

PAOK–DVSC 1–1

A 3. fordulóban aztán, 2004 februárjában Belgiumban 1–0-ra kikapott Szentes Lázár vezetőedző együttese az FC Brugestől, és miután itthon 0–0-val zárult a visszavágó, a hajdúságiak menetelése márciusban véget ért.

FC BRUGES–DVSC 1–0

A mai napig ez volt az utolsó alkalom, amikor magyar csapat megérte a tavaszt az európai kupákban. Ma a Ferencvárosnak is sikerülhet ez a bravúr. Ha nyer, vagy legalább hatgólos döntetlent játszik a Dinamo Kijev vendégeként, akkor a Bajnokok Ligája után az Európa-ligában folytathatja tavasszal.

BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–Ferencváros(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik