Van Gaal: Nem becsülhetjük le a Fiorentinát

Vágólapra másolva!
2010.02.17. 14:37
null
Louis van Gaal óvatosságra inti az övéit (Fotó: Action Images)
A Fiorentina csoportgyőztesként, a Bayern München pedig csoportmásodikként jutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe, a két csapat párharcában mégis utóbbi számít a favoritnak. A bajorok 12 mérkőzést számláló győzelmi szériával a hátuk mögött várják a toszkán csapatot, amelynek formáját elnézve jó esély mutatkozik arra, hogy meglesz a Bayern sorozatban 13. diadala is.

A Fiorentina első csoportmérkőzésén Lyonban kikapott 1–0-ra, az azt követő öt találkozóját viszont mind megnyerte, így az első helyen jutott tovább a Debrecent és a Liverpoolt is magába foglaló kvartettből.

 

Azóta azonban sok víz lefolyt az Arnón, a változások pedig nem sok jót ígérnek a firenzeieknek, akik a Serie A-ban az utóbbi öt mérkőzésükön csak egy pontot szereztek, és egészen a 11. helyig csúsztak vissza. Az egyre többet bírált Cesare Prandelli nem számíthat Cristian Zanettire, Mario Santanára, Adrian Mutura és Alessandro Gamberinire sem.

RIBÉRY MARADÁSA FŐLEG A BL-TŐL FÜGG

A Sport Bildnek nyilatkozva Franck Ribéry, a Bayern München francia középpályása kijelentette: nem a pénz, hanem a szakmai indokok, elsősorban a jó BL-szereplés marasztalhatja Münchenben.

„A BL-szereplés értelemszerűen nagy befolyással lesz a döntésemre. Nem olyan erős a keretünk, mint a Real Madridé vagy a Barcelonáé, de ha mindenki jó formában van, a kezdő tizenegyünk világszínvonalú. Elnézve a mostani játékunkat, van is esélyünk a jó szereplésre a Bajnokok Ligájában" – mondta Ribéry
A Bayern Münchenhez 2007-ben aláíró, azóta többek között a Real Madrid és a Chelsea által csábított francia középpályás szerződése 2011-ben jár le, a Bayern március elején készül új ajánlatot tenni neki.

Előbbi kettő helyettesítése még nem jelent nagy gondot, a dopping miatt eltiltott Mutu és a múlt hétvégén két és fél hónapra kidőlt Gamberini hiánya viszont komoly fejfájást okozhat a lilák mesterének. A román támadó nélkül a Fiorentina góltermése látványos módon visszaesett, Alberto Gilardino többnyire csak vergődik a védők gyűrűjébe, a csapat pedig tétmérkőzésen legutóbb január 31-én volt eredményes.

Gamberini kiesésével három bevethető középső védővel számolhat Prandelli, ám Per Kröldrup, Felipe és Cesare Natali utóbbi időben mutatott teljesítménye igencsak nyugtalanítóan hathat a szakemberre.

A Bayern ezzel szemben remek formában van, ráadásul sérültjei felépültek, így minden adva van ahhoz, hogy tovább nyújtsa 12 meccses győzelmi sorozatát. Louis van Gaal azonban óvatos a szerda esti összecsapás előtt. A holland szakember felhívta a figyelmet arra, hogy a csapat védekezésének sokkal hatékonyabban kell működnie, mint a legutóbbi, Dortmund elleni bajnokin.

„Fegyelmezettebben kell játszanunk. Nem akarunk beállni védekezni, de nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, mint a legutóbbi meccsünkön – figyelmeztetett a holland szakember, majd hozzátette, fontos, hogy ne kapjanak gólt az Allianz Arénában. – Az egy nullás sikerrel is kiegyeznék. Jó csapattal állunk szemben, amelyet nem becsülhetünk le."

Edzőjével a gárda csatára, Mario Gomez is egyetértett, kiemelve, hogy nem bízhatnak mindig abban, hogy Hans-Jörg Butt mindent kivéd.

„Túl sok lehetőséget adunk hátul az ellenfélnek, ez pedig a Bajnokok Ligájában nem marad büntetlenül" – csatlakozott társához és mesteréhez Philipp Lahm.

„A hat nullás győzelem tökéletes lenne, bár kevés esély van arra, hogy ilyen különbséggel nyerünk" – viccelődött Arjen Robben, aki nem volt részese a két csapat legutóbbi müncheni összecsapásának, amit 2008-ban, a BL csoportkörében 3–0-ra a Bayern nyert meg.

A BAJNOKOK LIGÁJA SZERDAI PROGRAMJA 
NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Porto (portugál)–Arsenal (angol) 20.45
Bayern München (német)–Fiorentina (olasz) 20.45 (tv: DigiSport)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik