Van, ami állandó: a labda gömbölyű, Mourinho provokál – a legjobb Mou-pillanatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.08. 15:12
null
Mourinho az Inter trénereként sem fogta vissza magát (Fotó: AFP)
José Mourinho, a Manchester United menedzsere elemében volt, miután csapata szerdán 2–1-re nyert a Juventus vendégeként. A portugál szakember kissé hergelte az olasz drukkereket, akik a mérkőzés során többször sértegették gyalázó rigmusokkal őt. Ennek kapcsán felidézzük Mourinho legemlékezetesebb ünnepléseit, provokációit.

A JUVENTUS ELLENI REAKCIÓJA




FUTÁS AZ OLD TRAFFORDON

Mourinho ekkor még az FC Porto trénere volt. A 2003–2004-es Bajnokok Ligája-évadban a nyolcaddöntőben csapata a 90. percig kiesésre állt a Manchester United otthonában, ám jött Costinha továbbjutást jelentő gólja – no meg Mourinho első emlékezetes gólöröme. Néhány hónappal később pedig Mourinho első BL-győzelme…



CSENDRE INTETTE A LIVERPOOL-DRUKKEREKET GERRARD ÖNGÓLJA UTÁN

A 2005-ös angol Ligakupa-döntőt Cardiffban rendezték. Akkoriban a Liverpool rendre nagy csatákat vívott Mourinho Chelsea-jével. Így volt ez ekkor is: Rafa Benítezék a 79. percig vezettek, ám Steven Gerrard öngóljával a londoniak kiharcolták a hosszabbítást, majd 3–2-re nyertek. Gerrard bakija után Mourinho csendre intette a Pool drukkereit.




HÁROMMECCSES ELTILTÁS A BILINCSÉRT

A 2010-es Inter–Sampdoria meccs első félidejében két hazai játékost (Walter Samuelt és Iván Córdobát) kiállított a játékvezető. A mérkőzés 0–0 lett, Mourinhót három bajnokiról eltiltották (és 40 ezer euróra megbírságolták), mert megsértette a játékvezetőket. Ezen a találkozón volt Mourinho emlékezetes „bilincsezése”. A tréner később azt mondta, ezzel azt akarta jelezni, hogy őt akár le is csukhatják, csapata kettős emberhátrányban is legyőzhetetlen – igaz, a hajrára a Samp is megfogyatkozott.



ÜNNEPLÉS A CAMP NOUBAN

A portugál edzőfenomén az Internazionaléval 2010-ben triplázott. Pályafutása második BL-diadalához nélkülözhetetlen volt, hogy csapatával kiejtette a Pep Guardiola irányította Barcelonát. Az Inter kétgólos előnnyel utazott a Camp Nouba, ahol 1–0-ra kikapott. Talán sohasem örült még vereségnek ennyire Mourinho, mint akkor. Még Víctor Valdés sem tudta elrontani az örömét.



A CSEREJÁTÉKOS HÁTÁRA UGORVA ÜNNEPELT VALENCIÁBAN

A Real Madrid 2011-ben 2–1-re vezetett a Valencia otthonában, s Cristiano Ronaldo megszerezte a királyiak harmadik találatát, így eldőlt a három pont sorsa (2–3 lett a végeredmény). Mourinho annyira örült a gólnak, hogy a melegítő José Callejón hátára ugorva, az öklét rázva ünnepelt. A valenciaiak szerint Mourinho tiszteletlenül viselkedett.

A videót ide kattintva megtekintheti.

A NADRÁGJÁT SEM SAJNÁLTA A CITY ELLENI FORDÍTÁSKOR

A BL-ben 2012 őszén a Manchester City egészen a 87. percig 2–1-re vezetett az idény elején bukdácsoló Real Madrid otthonában, ám Karim Benzema és Cristiano Ronaldo révén a hazaiak a hajrában fordítottak. Ronaldo góljánál Mourinho a pályára rohanva a térdén csúszva ünnepelt.



HÁROM UJJ, HÁROM BAJNOKI CÍM

Mourinhót nem minden Chelsea-szurkoló fogadja örömmel a Stamford Bridge-en, amióta a rivális Manchester United menedzsere. Szerencsére Mourinho rendre emlékezteti őket arra, hány bajnoki címet is nyert annak idején a londoniakkal.



BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
H-CSOPORT
Juventus (olasz)–Manchester United (angol) 1–2 (0–0)
Torino, Juventus Stadion, 41 470 néző. Vezette: Hategan (román)
Gólszerző: C. Ronaldo (65.), ill. Mata (86.), Bonucci (90. – öngól)

KORÁBBAN
Valencia (spanyol)–Young Boys (svájci) 3–1 (2–1)

Valencia, Mestalla, 36 480 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
Gólszerző: Santi Mina (14., 43.), Soler (56.), ill. Assalé (37.)

AZ ÁLLÁS
1. Juventus4317– 2+59
2. Manchester United42115– 2+37
3. Valencia41214– 4 05
4. Young Boys4132–10–81
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik