UEFA: olvasóinknál nem kérdés, kik az előző idény legjobbjai

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.07.22. 11:05
null
Karim Benzema és Carlo Ancelotti – olvasóinkál egyértelmű, hogy ők voltak a legjobbak az előző idényben (Fotó: AFP)
Karim Benzema és Carlo Ancelotti is hatalmas fölénnyel zárt az élen a Nemzeti Sport Online szavazásán, amelyen arra kértük olvasóinkat, válasszanak az UEFA Év játékosa és Év edzője díjra esélyes jelöltek közül.

Az UEFA a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az Európa-konferencialiga 2021–2022-es idényében csoportkörbe jutó csapatok edzői mellett az Európai Sportmédia (ESM) tagjait – köztük a Nemzeti Sport – is felkérték arra, hogy szavazzák meg az idény legjobb játékosát és edzőjét.. Magyarországot Peter Stöger, a Ferencváros korábbi vezetőedzője mellett lapunk főszerkesztője, Szöllősi György képviseli a szavazáson, és idén is úgy döntött, kikéri az olvasók véleményét, amit javaslatként vesz figyelembe. Azt, hogy kire adta le a voksát, a szavazás után – az elmúlt évekhez hasonlóan – nyilvánosságra hozzuk.

Szavazásunkon több mint kilencezer voks érkezett az UEFA szűkített listáján szereplő játékosokra, és a szavazatok több mint kétharmadát Karim Benzema, a Real Madrid csatára kapta. Az edzők között is a Real Madrid tarolt, Carlo Ancelotti hasonlóan elsöprő fölénnyel végzett az élen. Mindketten nagyjából a hatszorosát kapták a második helyen végzőnek, Robert Lewandowskinak, illetve Jürgen Kloppnak.

A hivatalos szavazólapon egyaránt három jelöltet lehet megjelölni mindegyik kategóriában – az első helyen leadott név mellé öt, a második mellé három, a harmadik mellé egy pont kerül.

Az augusztus 25-i isztambuli díjátadó előtt, várhatóan 8-a és 12-e között az UEFA közzéteszi a három legtöbb szavazatot kapó játékos és edző listáját.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki legyen az UEFA Év játékosa?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

SZAVAZÁS

Ön szerint ki legyen az UEFA Év edzője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik