A Bayern München és a PSG előző idénybeli párharcában az új szabályokkal hosszabbítás jött volna (Fotó: AFP)

 

A döntés természetesen a klubok számára kiírt kupasorozatokat érinti, így a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is. A határozat a férfiak számára kiírt versenyrendszerek mellett a női és az utánpótlásban szereplő csapatok ütközetei során is érvényes.

Mint ismert, a szabály a klubsorozatok kieséses szakaszaiban volt érvényben: az oda-visszavágós rendszerben a két meccsen elért azonos gólszám esetén az a csapat jutott tovább, amelyik több gólt szerzett saját pályájától távol. A 2021–2022-es idénytől kezdve ilyen esetben akkor is kétszer tizenöt perces hosszabbítás jön, ha a két csapat között nem ugyanúgy oszlik el az idegenben szerzett gólok száma, de az összesített gólok száma megegyezik. 

Például a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásának negyeddöntőjében a PSG 3–2-re nyert idegenben, és hiába kapott ki otthon 1–0-ra a visszavágón, három müncheni góljának köszönhetően továbbment a Bayern ellen. Összesítésben azonban mindkét csapat három-három gólt szerzett a párharc során – a jelenlegi idénytől ilyen esetben kétszer tizenöt perces hosszabbítás következne, ha akkor sincs döntés, akkor tizenegyespárbajra kerül sor.