UEFA: Courtois pályára léphet a Chelsea ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.11. 12:07
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos közleményben tudatta, függetlenül attól, hogy mi szerepel a felek között megköttetett szerződésben, Thibaut Courtois, az Atlético Madrid kölcsönjátékosa pályára léphet anyaegyesülete, a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

Az UEFA Fegyelmi Szabályzata kimondja, hogy az európai porondon nem szabhatják meg riválisuknak, hogy melyik játékost küldhetik pályára, és melyiket nem az adott mérkőzésen, így végső soron mindegy, hogy mi szerepel a két csapat által megköttetett szerződésben. (Igaz, az UEFA kommünikéje arról nem tesz említést, hogy az Atléticónak végül is kell-e fizetnie az angoloknak.)

Ennek értelmében Thibaut Courtois, az Atlético Madrid első számú kapusa hiába tartozik a Chelsea kötelékébe, ha a két együttes szembekerül egymással a BL-ben – márpedig az elődöntőben szembekerül –, a belga válogatott kapus pályára léphet az Atléticóban.

Mint emlékezetes, a 2012-es Európai Szuperkupa döntőjében játszhatott Courtois, amikor a madridi együttes 4–1-es győzelmet aratott a londoni „kékek” ellen, de akkor még nem szerepelt a „pályára lépési tilalom” a megállapodásban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, eddig úgy nézett ki, hogy a spanyoloknak több millió fontot kell fizetniük a Chelsea-nek, hogy bevethessék a kiváló formában védő kapust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik