UEFA: a Young Boys „röhejes büntetése” újabb példa – lapszemle

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2021.09.24. 17:54
null
A Young Boys-szurkolók üzenete
Az Európai Labdarúgó-szövetség lényegében érdemi intézkedés nélkül lépett túl a Young Boys drukkereinek a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn az UEFA-nak célzott üzenetén – írja a Magyar Nemzet, annak kapcsán, hogy a svájci klub tízezer eurós büntetést kapott a szurkolók molinója miatt, ami a mérkőzés alatt végig látható volt.

 

A Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszásában a Young Boys–Ferencváros mérkőzésen – amit a Ferencváros 3–2-re elvesztett – a hazai drukkerek félreérthetetlenül üzentek az UEFA-nak.

„Equal game? You're a fucking shame!” – írták ki öles betűkkel egy durván húsz méter hosszú, egy méter magas drapériára – emlékeztet a Magyar Nemzet cikke. A drapériát jól lehetett látni, le is fotózták, az UEFA-nak nem kellett nyomoznia tárgyi bizonyítékért.

A Young Boys vezetőinek lehetett okuk a félelemre. Ehhez képest beérte tízezer eurós büntetéssel, amint az a szövetség friss jelentésében olvasható.

A lap szerint ez a döntés, a Magyarországot a napokban, illetve az elmúlt hónapokban sújtó büntetések után, illetve azt követően, hogy a Ferencváros–Young Boys mérkőzés után az FTC azért kapott 20 ezer eurós bírságot mert a szurkolói eltorlaszolták a lépcsőt (érdekesség, a svájciaknak ugyanazért csak 18 ezret kellett fizetniük), ismét az UEFA által alkalmazott kettős mérce bizonyítéka.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége csütörtökön tiltakozott az UEFA és a FIFA büntetési gyakorlatában tetten érhető kettős mérce ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik