UEFA: Szoboszlaiék a címvédővel egy csoportban; Benzema az Év játékosa

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.25. 17:45
null
Kisorsolták a Bajnokok Ligája csoportkörét (Fotó: AFP)
Kisorsolták a Bajnokok Ligája csoportkörét, megválasztották az Év edzőjét és az Év játékosát is! Ismét a Bayernnel találkozik az FC Barcelona a halálcsoportban, Haaland visszatér Dortmundba, Gulácsiék a Real Madrid mellett a Sahtarral és a Celtickel játszanak. A férfiaknál Carlo Ancelotti az Év edzője, Karim Benzema az Év játékosa.

Szerdán, a playoffkör lezárultával kialakult a Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnye a 2022–2023-as idényben. A csoportkör sorsolásakor a 32 csapatot nyolc darab négyes csoportra osztották. A csapatokat rejtő golyókat a Manchester City legendája, Yaya Touré és Hamit Altintop, a 2010-es Puskás-díj győztese húzta ki.

Magyar csapatért most sem szurkolhatunk, azonban magyar játékosokért igen, ráadásul a címvédő Real Madrid ellen. Ismét összekerült az FCBarcelona és a Bayern München, az Interrel kiegészülve ők alkotják a C jelű kvartettet, amire hivatkozhatunk halálcsoportként. Robert Lewandowski tehát visszatér Münchenbe, de nem ő lesz az egyetlen, aki volt csapata ellen játszik majd. A Manchester City sztárigazolása, Erling Haaland is pályára léphet előző együttese ellen, hiszen az angol bajnok megkapta a Borussia Dortmundot. Összekerült a PSG és a Juve, a B és a D jelű csoportokból pedig szinte bárki továbbjuthat.

Az esemény keretében adta át az UEFA az év labdarúgójának és az év edzőjének járó díjakat. Az európai szövetség a BL, az El és az Ekl 2021–2022-es idényében csoportkörbe jutó csapatok edzői mellett az Európai Sportmédia (ESM) tagjait – köztük a Nemzeti Sportot – is felkérte arra, hogy szavazzák meg az idény legjobb játékosát és edzőjét.

A nőknél az Év edzője az angol válogatottal Európa-bajnokságot nyerő Sarina Wiegman lett, míg az Év játékosának az FC Barcelona csillagát, Alexia Putellast választották, aki egymás után másodszor kapta meg az elismerést.

Magyarországot Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője mellett lapunk főszerkesztője, Szöllősi György képviselte a szavazáson, és idén is úgy döntött, kikéri az olvasók véleményét, amit javaslatként vett figyelembe.

A férfiaknál tarolt a BL-címvédő Real Madrid. Carlo Ancelottit az Év edzőjének, míg Karim Benzemát az Év játékosának választották meg.

BAJNOKOK LIGÁJA, 32-ES TÁBLA
A CSOPORTBEOSZTÁS

A-CSOPORT
Ajax(holland)
Liverpool(angol)
Napoli
(olasz)
Rangers FC
(skót)

B-CSOPORT
FC Porto(portugál)
Atlético Madrid
(spanyol)
Bayer Leverkusen
(német)
FC Bruges(belga)

C-CSOPORT
Bayern München(német)
FC Barcelona(spanyol)
Internazionale
(olasz)
Viktoria Plzen
(cseh)

D-CSOPORT
Eintracht Frankfurt (német)
Tottenham Hotspur
(angol)
Sporting CP(portugál)
Marseille
(francia)

E-CSOPORT
AC Milan(olasz)
Chelsea(angol)
Salzburg
(osztrák)
Dinamo Zagreb (horvát)

F-CSOPORT
Real Madrid(spanyol)
RB Leipzig(német)
Sahtar Doneck
(ukrán)
Celtic (skót)

G-CSOPORT
Manchester City
(angol)
Sevilla
(spanyol)
Borussia Dortmund(német)
FC Köbenhavn
(dán)

H-CSOPORT
Paris Saint-Germain
(francia)
Juventus
(olasz)
Benfica(portugál)
Maccabi Haifa
(izraeli)

Pénteken sem maradunk sorsolás nélkül, hiszen holnap 13 órától az Európa-liga csoportjait, 14 órától az Európa-konferencialiga négyeseit állítják össze Isztambulban. Az El-ben a Ferencvároslehet érdekelt, ha továbbjut ír ellenfelével szemben.

Az FTC-t ráadásul a 97-szeres magyar válogatott, Gera Zoltán is kihúzhatja, mivel főszerepet kap a második legrangosabb európai kupasorozat sorsolásán.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik