Televízió: visszatér a Bajnokok Ligája és a Serie A a Sport Tv-re

H. Á., S. T. J.H. Á., S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.10. 13:08
null
A Bajnokok Ligája újra a Sport Tv-n lesz látható (Fotó: AFP)
Három év szünet után, a következő idénytől ismét a Sport Tv közvetíti a labdarúgó Bajnokok Ligája és az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság küzdelmeit – számolt be róla a Sport1-et és Sport2-t is üzemeltető cégcsoport.

A Sport Tv a jövőben jelentősen átalakítja a hétközi és a hétvégi műsorkínálatát egyaránt, hiszen a következő idénytől visszatér az általa működtett két csatornához a labdarúgó Bajnokok Ligája és az olasz Serie A küzdelemsorozata is – a jogtulajdonosokkal kötött megállapodások értelmében.

A csatorna közleménye kiemeli, hogy a 2018 után visszakerülő Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerének köszönhetően a Sport TV fordulónként összesen akár nyolc BL-mérkőzést is élőben tud közvetíteni a két csatornáján – kedden és szerdán is négyet. Az úgynevezett B-csomagot vásárolta meg a Sport Tv üzemeltetője – azaz a második választás jogát –, s a találkozókhoz pluszban napi összefoglaló és 33 magazinműsor is kapcsolódik majd.

A BL mellett az olasz élvonal is visszatér a csatornához, s ennek érdekében a cég lemondott a német Bundesliga meccsek közvetítési jogairól

„Végtelen öröm, hogy a labdarúgás csúcssorozata, a Bajnokok Ligája, amely a világon minden futballszeretőt a tévék elé ültet keddenként és szerdánként, most visszatért hozzánk. Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy tizenkét év kihagyás után a legszenvedélyesebb liga, a Serie A is visszatér a csatornáinkra. Reményeink szerint az olasz bajnokság még több nézőt szögez majd a képernyők elé, mint a Bundesliga, már csak azért is, mert a Serie A az erőviszonyok jelenlegi állása szerint az egyik legizgalmasabb topbajnokság Európában” – idézte a jogszerzésről Máté Pált, a Sport TV programigazgatóját a cég közleménye.

A Spanyol-, az Olasz és a Német Kupa továbbra is a futballkínálatot színesíti.

A német labdarúgó Bundesliga ugyanakkor az ősztől már másutt lesz látható (az Arena4 és a TV4 tulajdonosa szerezte meg a jogot), viszont a nemzetközi kézilabda-kupasorozatokat (BL, Európa-liga) továbbra is a Sport Tv viszi el az otthonokba.

A sportág és annak elitsorozata roppant népszerű mifelénk, jellemző, hogy a Sport Tv történetének legnagyobb nézettségű közvetítése mindmáig a 2016-os Veszprém–Kielce BL-döntő. Ezzel együtt a csatorna vezetősége természetesen ügyelt rá, hogy elkerülje az ütközéseket a futball-BL-lel, így a magyar férfi kézilabdacsapatok Bajnokok Ligája-fellépései csütörtökre kerülnek, a nők pedig továbbra is a hétvégén játszanak.

Sok sportszerető örömére még több dartsversenyt tűz műsorra a csatorna, amely hosszabbított az NBA-vel és a Nemzetközi Jégkorongszövetséggel is, tehát az amerikai profi kosárlabdaliga és a hoki-világbajnokságok – közte a magyar válogatott – mérkőzéseihez a jövőben is a Sport1-re vagy a Sport2-re kell kattintani.

Máté Pál nem titkolta, hogy a műsorkínálat mellett a riporteri csapat is megújul, de hogy kikkel erősítenek, arról még zajlanak a tárgyalások.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik