Sportrádió: Jussunk tovább, aztán bárki jöhet – Balogh Béla

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.09. 10:59
null
Balogh Béla (balra) szerint „kellemes” ellenfél lesz az Ajax (Fotó: Micheller Szilvia)
Mint beszámoltunk róla, az Ajax lett az MTK ellenfele az UEFA Ifjúsági Liga egyenes kieséses szakaszában. A kék-fehéreket trenírozó Balogh Béla a Sportrádióban beszélt a holland csapat elleni meccsre való felkészülésről és a Hungária körúti klubnál zajló szakmai munkáról.

„Utánpótlás szinten az Ajax kiemelkedő, ha megnézzük az elmúlt éveket, ők kinevelik a játékosokat, beépítik az első csapatba, utána pedig Európa topcsapataiba értékesítik őket. Kellemes kis ellenfél lesz” – méltatta nagynevű ellenfelét Balogh Béla, a 37 éves szakember, aki előzetesen az olasz Juventust szerette volna ellenfélnek.

Balogh Béla elmondta, hogy csapata a lett Jelgava ellen még viszonylag simán kiharcolta a továbbjutást, de az izraeli Asdod elleni visszavágón 0–1-nél már rezgett a léc. A szentföldi csapat gyors támadói komolyan megdolgoztatták a magyar védelmet, de végül sikerült megőrizni az első mérkőzésen kiharcolt előnyt.

„Megvan a fórum, ahonnan le tudjuk tölteni a meccseiket, vissza tudjuk nézni azokat. Szerencsére van videoelemzőnk, aki fantasztikus munkát végez, megmutatja nekem az ellenfél erősségeit és gyengeségeit. Együtt felkészülünk belőle, aztán megmutatjuk a játékosoknak és felkészítjük a csapatot” – tért rá az Ajax elleni összecsapásra való felkészülésre az MTK mestere.

Balogh Béla hozzátette, hogy játékosai tisztában vannak a mérkőzés tétjével, tudják, hogy ez hatalmas lehetőség lesz arra, hogy megmutassák, mire képesek.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik