Sportrádió: erre számít az AZ utánpólásában dolgozó Szénási Béla az Ajaxtól

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 11:06
null
Szénási Béla ötödik éve dolgozik az Alkmaarnál
Az Alkmaar és a holland U14-es válogatott kapusedzője, Szénási Béla elárulta, milyen játékkal lehet esélye az MTK-nak az Ajax ellen az ifi BL-ben a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

A Sportrádió Hazafutás műsorában Szénási Béla, az Alkmaar és a holland U14-es válogatott kapusedzője adott interjút Suba Katának az MTK és az Ajax U19-es csapatainak ifi BL-beli összecsapása előtt. A 2018 óta az AZ-nál dolgozó szakember jellemezte a holland csapatot, elárulta, hogy mi lehet a kék-fehérek esélye, s beszélt a holland utánpótlás-nevelő munka fontosságáról, ahol az út a fontos, csak utána következik az eredmény.

„Nagyon örülök, hogy az MTK ilyen messzire jutott a sorozatban, habár most azért elég komoly ellenféllel néz szembe. Az Ajax az utánpótlás-nevelésben és az utánpótláscsapataival elért eredményeket nézve is kiemelkedő. A csoportmeccsei közül volt néhány, amit elég nagy fölénnyel nyert meg, a Napoli ellen például emberhátrányban játszva győzött öt-egyre. Nehéz ellenfél lesz” – kezdte az az Ajax jellemzését a szakember.

„Dominánsak lesznek játékban a hollandok, labdatartásra alapul minden náluk, de ha elvesztik a labdát, akkor gyors presszinggel visszatámadnak. Ez egyébként nagyon jellemző itt Hollandiában a topcsapatokra, hogy kevés teret adnak az ellenfélnek. A széleken vezetett támadásaik is veszélyesek, számíthatunk arra, hogy az egy az egy elleni helyzeteket is erőltetni fogják és hátulról építik majd a támadásaikat, szóval a labdakihozatalokat tekintve is magabiztosak. Lényegében ezt lehet elvárni az Ajaxtól, amelynek akkor szokott gondja lenni, ha a saját fegyverével találkozik, vagyis az ellenfél gyorsan már a hollandok térfelén letámadásba kezd. Az Ajax játéka a labdabirtokláson alapul, ha nincs náluk a labda, akkor lehet őket zavarba hozni, a védekezésük annyira nem fegyelmezett, nincsenek is hozzászokva a sok védekezéshez. Úgy gondolom, talán a kontrákra épített támadásokkal lehet meglepni őket, mert nagyon sok játékossal játszanak a labda előtt az ellenfél térfelén. Ha van esetleg gyors támadó, vagy szélső, az nagyon jól jöhet, és akkor lehet egy-két nagyon veszélyes kontratámadása az MTK-nak” – fogalmazott Szénási Béla a Sportrádiónak.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA MEGHALLGATHATÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik