Győzött a Juve Doneckben, így a csoport élén végzett

Vágólapra másolva!
2012.12.05. 20:38
null
Giovinco (balra) elől Kucser elrúgta a labdát az 56. percben, de a legrosszabb helyre (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának utolsó fordulójában a Juventus győzni tudott a már korábban továbbjutó Sahtar Doneck otthonában, ezzel a csoport élén végzett. Mindez egyben azt jelenti, hogy a címvédő Chelsea csak a harmadik helyen zárt, így az Európa-ligában folytatja.

„Ez a mérkőzés olyan, mint egy nagyon fontos vizsga, a Sahtar diák, és az a célja, hogy bekerüljön a felsőoktatásba. Míg a Juventus a maga múltjával, tradíciójával és együttesével pedig olyan, mint egy bölcs professzor a Tudományos Akadémiáról" – vezette fel a hazaiak román mestere, Mircea Lucescu a mérkőzést. Amely a hazaiaknak pontszám tekintetében tét nélkülinek volt nevezhető, hiszen már továbbjutottak a csoportból, míg az „Öreg Hölgynek" legalább egy ponttal a retiküljében kellett hazatérnie, ha el akarta ütni a második helytől a címvédő Chelsea-t.

ÉS A TÖBBIEK?
Eredmények itt!

A „bányászok" nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, de kósza helyzet-kezdeményekig jutottak csupán, az olaszok pedig értelemszerűen a biztos védekezésre koncentráltak. Az első 25 percben nem is történt sok érdekes dolog a gyepen – a legfontosabb esemény az volt, amikor Fernandinho saját ötösén nyújtott kézzel mentette Giorgio Chiellini elől Andrea Pirlo beadását.

Ezt követően Mirko Vucsinics, három hazai védő segítségével előkészített egy helyzetet Sebastian Giovincónak, aki azonban célt tévesztett 16-ról – az utolsó negyedóra pedig eltűnt nyomtalan a végtelen idők rideg ölében.

A „szünet jót tett a feleknek" közhely viszont nagyon ült ezen a mérkőzésen, mert a második félidő meglepően heves futballal kezdődött, néhány ukrán lövés éppen csak elkerülte az olasz hálót, átellenben Pirlo lőtt egy kapufát, majd a labdát Vucsinicstől lesen kapó Stephan Lichtsteiner beadását Olekszandr Kucser saját kapujába segítette.

SAHTAR DONECK–JUVENTUS 0–1

A hazaiak azonnal megpróbáltak újítani, de csak egy Kwadwo Asamoah által rúgott „önkapufáig" és egy meg nem adott 11-esig jutottak. Győzelmével csoportja élére ugrott a Juventus, az Európa-ligában folytatja a Chelsea – az ukrán élcsapat pedig készülődhet a tavaszi „BL-pótvizsgákra".

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 6. FORDULÓ
SAHTAR DONECK (ukrán)–JUVENTUS (olasz) 0–1
Doneck, Donbasz Arena, 45 000 néző. V: Eriksson (svéd)
SAHTAR DONECK: Pjatov – Srna, Kucser, Rakickij, Rat – Sztepanenko, Fernandinho – Alex Teixeira (Ilsinho, 65.), Mhitarjan, Willian – Eduardo (Devic, szünetben). Vezetőedző: Mircea Lucescu
Kispad: Kanibolockij (k.), Krvcov, Gaj, Kobin, Douglas Costa
JUVENTUS: Buffon – Bonucci, Barzagli, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Pirlo, K. Asamoah – Vucsinics (Matri, 88.), Giovinco (Giaccherini, 90.). Megbízott edző: Angelo Alessio
Kispad: Storari (k.), M. Cáceres, Padoin, Marrone, Quagliarella
Gólszerző: Kucser (56. – öngól)
AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Juventus 6 3 3 0 12–4 +8 12
2. Sahtar Doneck 6 3 1 2 12–8 +4 10
3. Chelsea 6 3 1 2 16–10 +6 10
4. Nordsjaelland 6 0 1 5 4–22 –18 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik