Redknapp: Bale mindent tud, de nem eladó

Vágólapra másolva!
2010.11.03. 11:02
null
Maiconnak meggyűlt a baja Bale-lel (Fotó: Reuters)
Ismét Gareth Bale volt a főszereplője a Tottenham és az Inter összecsapásának, de a walesi szélső ezúttal már győzelemnek is örülhetett: a londoniak 3–1-re megverték a Bajnokok Ligája címvédőjét. A mérkőzést követő nyilatkozatokban mindkét szakember kitért a fiatal középpályás remek játékára, és Harry Redknapp, a Spurs menedzsere azt is elmondta, Bale nem eladó.

 

Tottenham–Internazionale 3–1

„Bale lenyűgöző volt, elképesztő, hogy milyen dolgokra képes a szélen. Ráadásul ezúttal a világ legjobb jobbhátvédjének tartott játékossal találta szembe magát, mégis, amit az Inter elleni két meccsen bemutatott, az egyszerűen fantasztikus volt" – dicsérte a milánóiak elleni két találkozón három gólt és két gólpasszt jegyző walesi középpályást Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere.

„Bale-nek remek képességei vannak, és most nem csak a sebességére gondolok, az állóképessége is kitűnő, képes lenne egész nap futni. Remekül tud beadni, jól lő, cselez, fejel – mindent tud. Ráadásul remek srác, kedves és szerény" – folytatta a 21 éves szélső dicsőítését a menedzser, aki kijelentette, a walesi jelenleg semmi pénzért sem vihető el a Spurstől.

„A Tottenham tulajdonosai sem szegény emberek, így nincs szükségük arra, hogy eladják őt. Úgy vélem, hogy Gareth számára is az lenne az ideális, ha a White Hart Lane-en maradna, nincs szüksége arra, hogy máshova igazoljon" – vélekedett Redknapp, aki azért a találkozóról is hajlandó volt beszélni.

„Fantasztikus este volt, az első perctől kezdve az utolsóig hihetetlen jól játszottunk. Nyomás alá helyeztük az Intert, és végig jobban futballoztunk a milánóiaknál. Mindegyik játékosom nagyszerűen játszott, és ennek köszönhetően remek pozícióban vagyunk jelenleg" – összegzett az elégedett szakember.

Rafa Benítez, a címvédő Inter vezetőedzője is kénytelen volt mérkőzés utáni nyilatkozatában megemlíteni Bale-t, ugyanis a londoniak szélsője nagy szerepet játszott az olasz csapat vereségében. „A Spurs egész egyszerűen erősebb és gyorsabb volt nálunk. Ez jelentette a különbséget minden kontratámadásuknál, miután labdát veszítettünk. Sokkal jobban kellett volna az egy az egy elleni szituációkban Bale-re figyelnünk, de ezt nem tettük meg. Ez pedig a vereségünket jelentette" – nyilatkozta az Inter vezetőedzője.

A spanyol szakember megvédte a Bale-lel sokszor szembe (vagy mögé...) kerülő Maicont, akit az előző szezon legjobb védőjének választottak a Bajnokok Ligájában: „Valóban, Bale-nek nagyon sok területe volt ma este, mi pedig nem tudtuk megállítani, de talán az emberek túl kritikusak Maiconnal szemben. Voltak ugyan gondjai a védekezéssel, de támadásban mindig remekül teljesít."

Werder Bremen–Twente 0–2

„Nagyon csalódottak vagyunk, mivel nyerni szerettünk volna – kezdte értékelését a Twentétől elszenvedett vereséget követően Thomas Schaaf, a Werder vezetőedzője. – Fontos volt, hogy a meccs után váltsak néhány szót az öltözőben a játékosaimmal, egyedül. Láttam, hogy mindent megtettek a Nürnberg elleni gyenge teljesítményt követően, de mostanában egyszerűen nem szerzünk gólokat, és sok lehetőséget hagyunk az ellenfeleknek."

A Werder a hazai vereségével nehéz helyzetbe került, de Schaaf elmondta, még nem mondtak le a továbbjutásról a Weser partján.

„Gratuláltam a játékosaimnak, de azt is megjegyeztem, hogy több gólt is szerezhettek volna. Mindannyian jól teljesítettek. Az a célunk, hogy még a tavasszal is itt legyünk az európai kupaporondon, szóval fontos volt jó eredményt elérnünk" – nyilatkozta a lefújás után Michel Preud'homme, a Twente vezetőedzője.

 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Tottenham 4 2 1 1 12–8 +4  7
2. Internazionale 4 2 1 1 11–8 +3  7
3. Twente 4 1 2 1   6–7 –1  5
4. Werder Bremen 4 2 2   3–9 –6  2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik