PSG: Neymar lemarad a barcelonai BL-meccsről – hivatalos

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.11. 16:44
null
Neymart néhány hétig biztosan nem látjuk játszani (Fotó: AFP)
A PSG labdarúgócsapata bejelentette, Neymar előreláthatólag négy hétig nem léphet pályára a Caen elleni szerdai Francia Kupa-találkozón összeszedett sérülése miatt. Így a brazil támadó biztosan nem épül fel a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-párharc első mérkőzésére, és a visszavágón való részvétele is erősen kérdéses.

A klub közleménye megerősíti a korábbi információkat, melyek szerint a párizsiak sztárjának a combközelítő izma sérült meg, emiatt körülbelül négy hétig nem futballozhat.

A PSG február 16-án, jövő kedden Neymar előző klubjával, az FC Barcelonával csap össze a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Camp Nouban. Az már nem kérdés, hogy a brazil támadó lemarad a barcelonai meccsről, arra viszont marad némi esély, hogy – ha nem is százszázalékos állapotban, de – pályára lépjen a párizsi visszavágón, amely március 10-én lesz.

A PSG szerdán 1–0-ra nyert a másodosztályú Caen elleni kupameccsen, ezzel bejutott a legjobb 32 közé a kupában. Neymart a 60. percben Kylian Mbappé váltotta, miután a 29. életévét nemrég betöltő brazil futballistát ápolni kellett, s nem tudta folytatni a játékot.

Mauricio Pochettino a meccs utáni nyilatkozatában nemtetszését fejezte ki a játékvezetői felfogással kapcsolatosan.

Franciaországban ezek a körülmények megszokottak. Így volt ez az Angers, a Marseille és a Lorient elleni mérkőzésen is. Elkerülhetetlen. Nem akarok az ellenfelek stílusáról beszélni. Úgy érzem, a játékvezetők kevés védelmet nyújtanak, de ez nem csak a Caen elleni találkozón volt így.”

Neymar októberben ugyancsak combsérülés miatt hagyott ki meccseket, majd decemberben a bokája miatt nem állhatott csapata rendelkezésére. A Barcával 2015-ben BL-t nyerő klasszis a mostani idényben 17 tétmérkőzésen összesen 13 gólt szerzett és öt gólpasszt adott.

A PSG a barcelonai találkozón nem számíthat Ángel Di Maríára sem, aki a vasárnapi, Olympique Marseille elleni bajnoki összecsapáson sérült meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik