PSG: hat nappal a Barca elleni BL-meccs előtt megsérült Neymar

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 09:47
null
Neymart nem kímélték a Caen játékosai (Fotó: AFP)
Le kellett cserélni Neymart, a Paris Saint-Germain brazil világsztárját a szerdai, Caen elleni Francia Kupa-mérkőzésen. Mauricio Pochettino, a PSG vezetőedzője szerint játékosa kevés védelmet kap a játékvezetőktől.

 

A PSG szerdán 1–0-ra nyert a másodosztályú csapat vendégeként, ezzel bejutott a legjobb 32 közé a kupában. Neymart a 60. percben Kylian Mbappé váltotta, miután a 29. életévét nemrég betöltő brazil futballistát ápolni kellett, s nem tudta folytatni a játékot.

Mauricio Pochettino a meccs utáni nyilatkozatában elárulta, Neymarnak a combközelítő izma sérült meg.

„Egyelőre nem tudok részletes tájékoztatást adni, meg kell várnunk az orvosi jelentést – mondta az Eurosport kamerái előtt Pochettino Neymar sérüléséről. – Franciaországban ezek a körülmények megszokottak. Így volt ez az Angers, a Marseille és a Lorient elleni mérkőzésen is. Elkerülhetetlen. Nem akarok az ellenfelek stílusáról beszélni. Úgy érzem, a játékvezetők kevés védelmet nyújtanak, de ez nem csak a Caen elleni találkozón volt így.”

A PSG február 16-án, jövő kedden Neymar előző klubjával, az FC Barcelonával csap össze a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Camp Nouban. Kérdés, a brazil támadó pályára tud-e lépni a katalánok ellen.

Neymar októberben ugyancsak combsérülés miatt hagyott ki meccseket, majd decemberben a bokája miatt nem állhatott csapata rendelkezésére. A Barcával 2015-ben BL-t nyerő klasszis a mostani idényben 17 tétmérkőzésen összesen 13 gólt szerzett és öt gólpasszt adott.

Az biztos, hogy a PSG a barcelonai találkozón nem számíthat Ángel Di Maríára, aki a vasárnapi, Olympique Marseille elleni bajnoki összecsapáson sérült meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik