Unai Emery szerint más játékvezetővel más végkimenetele lehetett volna a találkozónak (Fotó: AFP)
 

Mint ismert, a PSG 4–0-s hazai győzelem után 6–1-re kikapott a Camp Nouban, így óriási meglepetésre kiesett a Bajnokok Ligája 2016–2017-es kiírásából. A mérkőzés kapcsán rengetegen kifogásolták Deniz Aytekin játékvezető egyik-másik ítéletét – nem meglepő, hogy a vesztes fél akkori mestere is ebbe a csoportba tartozik.

„Nagyon sok apróság volt azon a meccsen, amit alaposan ki lehet elemezni. De igazából csak a játékvezetőt cserélném le, ennyi az egész. Nemrég nyomkodtam a tévét, és belefutottam az ismétlésbe. Az ötvenediktől a nyolcvankettedik percig néztem. Háromgólos hátrányban voltunk, betaláltunk, aztán Cavani egy az egyben eltalálta a kapust, amivel 3–2 lehetett volna, majd volt egy egyértelműen büntetőt érő, be nem fújt szabálytalanság Ángel Di Maríával szemben, és a 82. percben Di María szabálytalankodott Neymarral szemben.

„Ekkor kapcsoltam el.
A meccs ezen szakaszában láttam, hogy az egyik fontos játékosunk – aki sérülésekkel küzdött az idény közben – elbújik. Ha lehetne, ma már lecserélném. Ők azok az elemek, amelyek segíthetnek megmenekülni egy meccs során.”

„Aztán vannak más elemek, körülmények is – például a Barcelona játékosai, főleg Luis Suárez, aki folyamatosan elesett a tizenhatoson belül, így nyomás alatt tartva a játékvezetőt, amíg a csapdájába nem esett.”

A mérkőzés összefoglalója