Piqué kiadta a parancsot a Barcának: Támadás!

Vágólapra másolva!
2013.03.11. 21:26
null
A Barcelona vajon képes lesz ledolgozni kétgólos hátrányát a Milan ellen? (Fotó: Reuters, archív)
A Barcelona labdarúgócsapatának játékosai bíznak benne, hogy le tudják dolgozni kétgólos hátrányukat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az AC Milan ellen. Mint ismert, a párharc első felvonásán az olasz csapat győzött kettő nullára hazai pályán, a spanyolországi visszavágóra kedden kerül sor.

 

A Barcelona játékosai bizakodva várják az AC Milan elleni visszavágót, amelyen Kassai Viktor fújja majd a sípot. Daniel Alves, a katalánok jobbszélsője szerint a párharc még korántsem lefutott.

„Ha hozzuk a saját játékunkat, sok helyzetünk lesz majd – nyilatkozta az uefa.com-nak Dani Alves. – Fantasztikus labdarúgóink vannak, a meccsnek csak akkor lesz vége, ha a játékvezető lefújja azt. Nagyszerű kihívások várnak nagyszerű csapatokra ebben a sorozatban. Nagyon bízunk a Barcelonában és játékosaiban.”

NÉGYEN VERSENYBEN
A Marca nevű spanyol napilap tudni véli a Barcelona kezdőcsapatát - egy poszt kivételével. A Valdés – D. Alves, Piqué, Puyol, Alba – Busquets, Xavi, Iniesta – Pedro, Messi összeállítás már biztos, a harmadik támadó személye még kérdéses. A lap szerint David Villa, Alexis Sánchez, Cesc Fabregas és Cristian Tello van versenyben a pozícióért.

Egy másik védő, Gerard Piqué is hisz abban, hogy meglehet a továbbjutás a milánói együttes ellen. A középhátvéd szerint nagy nyomás alatt kell tartaniuk az olasz csapatot.

„Úgy érzem, meg tudjuk csinálni. Az egyik legjobb csapattal mérkőzünk, de a Barcelona kerete is a legjobbak közé tartozik – mondta a hétfői sajtótájékoztatón Gerard Piqué. – Az elejétől kezdve támadnunk kell. A szurkolók is mindig támogatnak, amikor látják, hogy küzdünk. Most 90 ezer emberre lesz szükségünk, akik hisznek abban, hogy továbbjuthatunk.”

„Arra kérem a szurkolókat, hogy nézzék meg az elmúlt 10-15 évet. 90 éven keresztül semmi fontosat nem nyert a Barcelona, míg fel nem tűnt Johan Cruyff. Az utóbbi 15 évben átírtuk a klub történelmét. Bíznunk kell ebben a csapatban, amelyik megérdemli a dicséretet. Az emberek memóriája rövid, de tudniuk kell, hogy ez az együttes sokkal-sokkal többre képes. Kettő nulláról kell fordítanunk egy kiváló AC Milan ellen, ami csak akkor sikerülhet, ha hiszünk magunkban.”

Tito Vilanova vezetőedzőt fültőmirigyrákkal kezelik, így továbbra is asszisztense, Jordi Roura látja el kollégája feladatait. Roura a katalánok sajtótájékoztatóján elmondta: még nem állt össze a fejében, hogy milyen felállásban küldi pályára csapatát a Milan ellen a Camp Nouban.

„Napok óta tervezünk erre a fontos meccsre, de még mindig nem állt össze a fejemben a keddi kezdőcsapat. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt az intenzitás, az erő és a gyorsaság között. A mérkőzés 90 percig tart, nem veszíthetjük el az irányítást, megfontoltnak kell maradnunk – fogalmazott Jordi Roura, a Barcelona másodedzője. – Mint már említettem, nincs minden játékos ugyanolyan állapotban.”

„Szerencsére mindenki bevethető lesz holnap, ami megnehezíti a dolgomat, hiszen a játékosok bebizonyították: megérdemlik, hogy pályára lépjenek a Milan ellen. Ez teszi különlegessé a munkámat, a teljes csapatból válogathatok. Az elmúlt időszak gyengébb eredményei után hosszú hetünk volt, keményen dolgoztunk. A Milan nem lepett meg, tudtam, hogy Milánóban vendégként pályára lépni senkinek sem könnyű. Nem tudom, milyen taktikával fognak játszani kedden, de biztosra veszem, hogy megpróbálják megőrizni kétgólos előnyüket.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik