Peches Casillas, terhes Ronaldo, zseniális Alaba - a játéknap legjei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 11:46
Kedden megkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája 2013–2014-es szezonjának csoportköre. Az első játéknap színvonalas meccseket, rengeteg gólt (3.75-ös meccsenkénti átlag!), szép megmozdulásokat és megannyi látványos pillanatot hozott. Cikkünkben némileg szubjektíven foglaljuk össze az első nap eseményeit. Következzen tehát a játéknap…

GÓLJA – Yaya Touré (Manchester City)

Yaya Touréról tudható, hogy dupla tüdejű, a mérkőzést végigrobotoló monstrum, ő azonban a Manchester Cityben időről időre bebizonyítja, technikája miatt is megérdemli azt, hogy a világ egyik legjobbjának tartsuk a posztján. A „kékek” plzeni meccsén az 53. percben gondolta úgy, hogy elég a labdatologatásból, és mintegy 25 méterről irtózatos erejű bombát ragasztott a bal ficakba. GÓLJA – Yaya Touré (Manchester City)

Yaya Touréról tudható, hogy dupla tüdejű, a mérkőzést végigrobotoló monstrum, ő azonban a Manchester Cityben időről időre bebizonyítja, technikája miatt is megérdemli azt, hogy a világ egyik legjobbjának tartsuk a posztján. A „kékek” plzeni meccsén az 53. percben gondolta úgy, hogy elég a labdatologatásból, és mintegy 25 méterről irtózatos erejű bombát ragasztott a bal ficakba.



GÓLPASSZA – David Alaba (Bayern München)

David Alaba 21 évesen ott tart, hogy immár nemcsak a Bajnokok Ligája-címvédő alapembere, hanem lassan egyik leghasznosabb és legfontosabb tagja. Az első játéknapon benevezett a nap gólja címre is, de azt csak gyorsaságával nyerte meg, a szubjektív szépségversenyben alulmaradt, ugyanakkor adott egy olyan gólpasszt, amely könnyen lehet, hogy az év asszisztja verseny bírálói előtt is ott lesz a szezon zárásakor. Viktor Berezuckij és Szergej Ignasevics rutinos középhátvédnek számít, ám amilyen átemeléssel átjátszotta őket az agilis osztrák, nos… Nos, az nem épp egy hétköznapi „balbunkóra” jellemző mozdulat volt. Köszönet Arjen Robbennek, hogy gól lett belőle!



CSELSOROZATA – Vladimír Weiss (Olympiakosz)


A Cristiano Ronaldo harmadik gólját megelőző két csel sem volt piskóta, de amit Vladimír Weiss művelt a PSG védőivel, az a BL-ben sem mindennapi. Az Olmypiakoszban talán a valós képességei kibontakoztatására is lehetőséget kapó szlovák szélső előbb olyan köténnyel hagyta maga mögött Marquinhost, hogy az alighanem fakanálért nyúlt meglepetésében, majd úgy fektette el a másik brazilt, Thiago Silvát az ötösön, mintha legalábbis fordított lett volna a nemzetiségi felállás. Az már csak bónusz, hogy a cselek után némi szerencsével gól is lett a helyzetből. Jegyezzük meg ugyanakkor, hogy a cseleket elszenvedő dél-amerikai páros tevékeny részese volt a pireusziak elsüllyesztésének, Weiss szólója így csak szépségtapasznak volt jó.

„Őszintén sajnálom!” – mondhatta Diego López Casillasnak, vagy fordítva…
„Őszintén sajnálom!” – mondhatta Diego López Casillasnak, vagy fordítva…
PECHES EMBERE – Iker Casillas (Real Madrid)

„Valaki meg akar engem ölni!” 
– Sergio Ramos segítségkérése a Twitteren
„Valaki meg akar engem ölni!” – Sergio Ramos segítségkérése a Twitteren

Álvaro Arbeloa 238 nappal ezelőtt egy kupameccsen véletlenül kézfejen rúgta csapattársát, Iker Casillast, aki azóta előbb sérülés, majd edzői döntés miatt nem állhatott a Real kapujában tétmeccsen. Carlo Ancelotti kedden viszont neki szavazott bizalmat, a spanyol válogatott játékos azonban pechjére mindössze 14 percig élvezhette a mérkőzést. A sors iróniája talán, hogy ezúttal is egy csapattárs, nevezetesen Sergio Ramos miatt kellett idő előtt elhagynia a pályát. A középhátvéd egy beívelésnél ütközött a 32 éves kapussal, aki bordáját fájlalva nem tudta folytatni a játékot. Ramos az egyébként 6–1-re megnyert találkozót követően a Twitteren egy fényképet csatolva nyugtatott meg minden madridi érzelműt, hogy nincs nagy baj, és a kapcsolatuk nem szenvedett kárt.



MUNKÁS EMBERE – Fabrice N’Sakala (Anderlecht)

Az ember olykor hajlamos alábecsülni, hogy egy tisztes vereség mögött is mennyi munka van… Az Anderlecht simán kikapott a Benficától egy nem különösebben emlékezetes meccsen. De vajon erről Fabrice N’Sakalának is ez a véleménye? A vendégek védője 8 szerelést, 5 labdaszerzést és 5 tisztázást mutatott be a 90 perc során. Csapata kiemelkedően legjobbja volt, pedig a meccsen már a 4. percben betaláló Filip Djuricsicset kellett fognia.

KIHAGYOTT HELYZETE (Wayne Rooney vs. Robin van Persie)

A Manchester United nyert 4–2-re a Leverkusen ellen, de David Moyes debütálása a BL főtábláján lehetett volna simább is, ha Wayne Rooney és Robin van Persie nemcsak a nehéz, hanem a könnyű feladatokat is megoldja. Az MU két támadója egyaránt izmos projekttel indult a nap kihagyott helyzete pályázatán. Döntse el Ön, hogy melyiket volt nehezebb kihagyni!

kerdes=Ki hibázott nagyobbat a kihagyott helyzeteknél?|opcio1=Rooney.|opcio2=Van Persie.|
nso_uj_valaszto_szavazas
Szavazás

Ki hibázott nagyobbat a kihagyott helyzeteknél?

Rooney.Van Persie.

mceBlockPasteEnd

MEGLEPETÉSE – FC Köbenhavn

Az olasz bajnok pontokat veszített Dániában! A Juve nagy fölényben játszott Koppenhágában (labdabirtoklás: 42:58 %, összes lövés: 9–27), ám Johan Wiland óriási napot fogott ki, a svéd kapus tíz védést mutatott be, és egyszer a kapufa is vele volt. Egy pont és a játéknap meglepetése a jutalma.

STATISZTIKÁJA 1.

Alex Ferguson 1994. szeptember 14-én az IFK Göteborg elleni 4–2-es győzelemmel mutatkozott be a Manchester United kispadján a BL-ben. David Moyes 2013. szeptember 17-én a Bayer Leverkusen elleni 4–2-es győzelemmel mutatkozott be a Manchester United kispadján a BL-ben.

STATISZTIKÁJA 2.

Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG és Real Madrid. Találós kérdés: mi a közös a hat csapat és a BL viszonylatában? A válasz: Carlo Ancelotti. Az olasz szakember mind a hat csapatot irányította már az elitligában, ezzel ő az első edző, aki hat együttessel is megfordult már a legrangosabb európai klubkupában.

ÖSSZETŰZÉSE – Damir Skomina–Robin van Persie

Vajon kapott-e sárga lapot az MU holland csatára a szlovén játékvezetőtől?



PLETYKÁJA – Cristiano Ronaldótól

Babát vár-e Irina Sejk?


ÉLŐKÉPE – a Galatasaray fanatikusaitól

Az isztambuliak aligha úgy számoltak, hogy csapatuk legfeljebb riadt oroszlánnak fog tűnni az este végén.


GÓLÖRÖME – Luisao (Benfica)

A portugálok rendíthetetlen csapatkapitánya elérzékenyült góljától.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik