Női BL: újabb vereség Újpesten, Jakabfiék kiestek a 8 között

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.31. 19:04
null
Sam Kerr (balra) gólt szerzett és kiharcolt egy tizenegyest a visszavágón (Fotó: Getty Images)
A Chelsea másodszor is megverte a Wolfsburgot Budapesten a női labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében – a múlt heti 2–1 után ezúttal 3–0-ra –, így kettős győzelemmel búcsúztatta Jakabfi Zsanettéket a sorozattól. Bejutott a legjobb négy közé a spanyol bajnoki listavezető FC Barcelona is.

 

A két együttes a koronavírus-járvánnyal összefüggésben lévő beutazási korlátozások miatt már a párharc első, múlt heti mérkőzését is Budapesten, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban vívta, az angolok akkor – hivatalosan pályaválasztóként – 2–1-re győztek, így a Wolfsburgnak a visszavágón muszáj lett volna nyernie ahhoz, hogy továbbjusson.

Ezzel szemben a hazája bajnokságában éllovas Chelsea az első meccsen is betaláló Pernille Harder és Samantha Kerr találatával a szünetben már 2–0-ra vezetett, és innen nem volt visszaút a kétszeres BL-győztes német csapat számára.

Jakabfi Zsanettet a 75. percben cserélték be a Wolfsburgban, amely hat perccel ezután megkapta a kegyelemdöfést jelentő harmadik gólt is.

A német együttes a legutóbbi három kiírásból másodszor esett ki a legjobb nyolc között a BL-ben, a 2014–2015-ös idény óta azonban most először fordult elő, hogy nem az Olympique Lyonnal szemben maradt alul. A Chelsea 2018 és 2019 után harmadszor jutott be az elődöntőbe, amelyben jó eséllyel a Bundesligában listavezető Bayern Münchennel találkozik majd.

Barcelonai (gól)öröm Manchesterben (Fotó: Getty Images)
Barcelonai (gól)öröm Manchesterben (Fotó: Getty Images)

A Manchester City és az FC Barcelona párharcában az angoloknak 3–0-s hátrányt kellett volna ledolgozniuk a négy közé jutáshoz, ami finoman szólva is nehéz feladatnak ígérkezett, tekintve, hogy a spanyol bajnokságot 21 meccs után hibátlan teljesítménnyel, 103–3-as gólkülönbséggel(!) vezető katalánok a 2019-es budapesti BL-döntő óta (Lyon, 1–4) nem kaptak háromnál több gólt tétmérkőzésen.

A manchesteri visszavágón a City sokkal többet mutatott meg a tudásából, mint egy héttel ezelőtt az első meccsen, viszonylag hamar (a 20. percben) meg is szerezte a vezetést, de Asisat Oshoala egyenlítő góljával a legfontosabb kérdés eldőlt. Az angolok ezután ugyan megnyerték a meccset, ám a legjobb négy közé a Barca jutott be – sorozatban a harmadik évben.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Wolfsburg (német)–Chelsea (angol) 0–3
(Harder 27. – 11-esből, Kerr 32., Kirby 81.)
Wolfsburg: Jakabfi Zsanett a 75. percben állt be.
Továbbjutott: a Chelsea, kettős győzelemmel, 5–1-es összesítéssel

Manchester City (angol)–FC Barcelona (spanyol) 2–1 (Beckie 20., Mewis 68. – 11-esből, ill. Oshoala 59.)
Továbbjutott: az FC Barcelona, 4–2-es összesítéssel

CSÜTÖRTÖK
19.00:
Rosengard (svéd)–Bayern München (német)
Az első mérkőzés eredménye: 0–3

A Lyon–PSG párharc visszavágóját koronavírusos fertőzések miatt elhalasztották. Az első meccsen a Lyon 1–0-ra nyert Párizsban.

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Bayern München (német)/Rosengard (svéd)–Chelsea (angol)
Paris Saint-Germain (francia)/Lyon (francia)–FC Barcelona (spanyol)
A párharcok első mérkőzéseit április 24-25-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

DÖNTŐ
Május 16., Göteborg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik