Női BL: Jakabfiék az első újpesti meccsen kikaptak a Chelsea-től

Vágólapra másolva!
2021.03.24. 20:06
null
Jakabfi Zsanették az első újpesti meccset elveszítették a Chelsea-vel szemben (Fotó: AFP)
Jakabfi Zsanett csapata, a VfL Wolfsburg vendégként 2–1-re kikapott a Chelsea-től az újpesti Szusza Ferenc Stadionban a női labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az FC Barcelona 3–0-ra nyert a tizenegyest hibázó Manchester City ellen Monzában, míg a Marozsán Dzseniferrel felálló Olympique Lyon egy tizenegyesgóllal győzte le honi riválisát, a Paris Saint-Germaint.

Jakabfi Zsanették a norvégiai beutazási korlátozások miatt már az előző BL-meccsüket, a Lilleström elleni nyolcaddöntős párharc visszavágóját is Magyarországon, helyileg Gyirmóton vívták, majd két hét elteltével, a negyeddöntőre újra visszatértek hazánkba, ahol ezúttal az angol bajnoki listavezető Chelsea-vel csaptak össze.

Az idény végén visszavonuló magyar futballista a 77. percben állt be az újpesti mérkőzésen, amelyen a londoni együttes 2–1-re nyert, ezzel az ötszörös címvédő Lyon kivételével az első csapat a Bajnokok Ligájában 2016 óta, amely legyőzte a német sztárcsapatot. A „hazaiak” második gólját a volt wolfsburgi Pernille Harder lőtte. A visszavágóra jövő szerdán 14 órától kerül sor, ugyancsak Újpesten.

CHELSEA–WOLFSBURG 2–1

A spanyol bajnokságban 20 meccs után hibátlanul, 99–3-as gólkülönbséggel éllovas FC Barcelona a spanyolországi karanténszabályok miatt nem tényleges otthonában, hanem Monzában fogadta a Manchester Cityt, és aratott felette 3–0-s győzelmet, ezzel nagy lépést tett afelé, hogy öt idény alatt negyedszer is elődöntőt játsszon. Az angolok 2014 augusztusa óta a legsúlyosabb vereségüket szenvedték el, a katalánok pedig zsinórban a 11. tétmeccsüket nyerték meg kapott gól nélkül, s ebben nagy szerepet játszott kapusuk, Sandra Panos, aki az 56. percben – még 2–0-s állásnál – kivédte Chloe Kelly tizenegyesét.

BARCELONA–MANCHESTER CITY 3–0

Marozsán Dzsenifer együttese, a Lyon 1–0-ra győzött a Parc des Princes-ben honi riválisa, a bajnokságban még veretlen Paris Saint-Germain vendégeként. A címvédő győztes találatát a meccs hajrájában Wendie Renard lőtte tizenegyesből, akinek belső védő létére ez volt a 27. gólja a Bajnokok Ligájában. A jövő heti, lyoni visszavágón Kulcsár Katalin fújja majd a sípot.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Chelsea (angol)–Wolfsburg (német) 2–1
(Kerr 55., Harder 66., ill. Janssen 70. – 11-esből)
Wolfsburg: Jakabfi Zsanett a 77. percben állt be.
Paris Saint-Germain (francia)–Lyon (francia) 0–1 (Renard 86. – 11-esből)
Lyon: Marozsán Dzsenifer a 62. percig volt a pályán.
Barcelona (spanyol)–Manchester City (angol) 3–0 (Oshoala 35., Mariona 53. – 11-esből, Hermoso 86.)
Bayern München (német)–Rosengard (svéd) 3–0 (Dallmann 9., Bühl 28., Beerensteyn 65.)

A visszavágókra a jövő héten kerül sor.

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Bayern München (német)/Rosengard (svéd)–Chelsea (angol)/Wolfsburg (német)
Paris Saint-Germain (francia)/Lyon (francia)–Barcelona (spanyol)/Manchester City (angol)
A párharcok első mérkőzéseit április 24-25-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.

DÖNTŐ
Május 16., Göteborg

Most a Chelsea-nek volt, jövő héten a Wolfsburgnak lesz az ideiglenes otthona az újpesti Szusza Ferenc Stadion (Fotó: Getty Images)
Most a Chelsea-nek volt, jövő héten a Wolfsburgnak lesz az ideiglenes otthona az újpesti Szusza Ferenc Stadion (Fotó: Getty Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik