Napoli: A meccsek túl hosszúak és unalmasak – De Laurentiis

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 17:25
null
Érdekes ötletekkel állt elő De Laurentiis (Fotó:AFP)
Az olasz első osztályú Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis a francia Le Parisiennek beszélt a futball „rossz helyzetéről” és ezzel kapcsolatban javasolt pár ötletet, amivel szerinte megoldódnának a problémák.

 

„Tönkretesszük a futballt – kezdte a mondandóját a a délolasz együttes elnöke – A jövőn kellene gondolkoznunk, láthatjuk, az összes gyerek videojátékokkal játszik. Egyre lejjebb süllyedünk. Nyolc év múlva már azok a gyermekek, akik mostanában születnek, nem fognak a labdarúgással törődni.”

„Ez mind a mi hibánk, öreg idióták vagyunk. Túl sok unalmas meccs van, amelyek hosszúak, el lehet aludni rajtuk. Mindent meg kell változtatnunk. Harminc perces félidők, közte egy pár perces szünet lenne a legjobb rendszer szerintem. Az öt topliga legjobb csapatai játszhatnánk egy új kupasorozatban a Bajnokok Ligája helyett. Az adott bajnokságok első négy helyezettje indulhatna el, az húsz csapat lenne. A csoportköröknél pedig csak egy meccs lenne a klubok között, szóval nem oda-vissza vágós párharcokat vívnának. Ezzel az új versennyel tízmillió eurót lehetne megkeresni összességében” – fejezte be De Laurentiis.

Az olasz Napoli szerda este lép pályára a francia Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik