Nagy feladat: vajon a Spurs megállítja-e Eto’ót?

Vágólapra másolva!
2010.10.20. 13:23
null
Készülhetnek ellene: Eto’o gólgyára rendesen termel (Fotó: Action Images, archív)
Ismerős ellenféllel nézhet szembe Rafa Benítez, a címvédő Internazionale vezetőedzője: a spanyol tréner ismét angol csapat ellen irányíthatja együttesét. Az Inter szeretné minél hamarabb letudni a „kötelező feladatnak” számító továbbjutást a csoportból, és ehhez nagyon kellene a Tottenham elleni három pont. A vendégkispadon Harry Redknapp egyik kedvenc játékosa, Samuel Eto’o ellen készíthet terveket – a parádés formában futballozó kameruni megállítása kulcskérdés lehet.

Két meccs, négy pont – eddig jól alakulnak az eredmények a címvédő Inter és a BL-újonc Tottenham számára az elitligában. Az A-csoport két legerősebb(nek tűnő) csapata Milánóban csap össze, a Spurs 1972. április 19., az AC Milan elleni UEFA-kupa-elődöntő után tér vissza a San Siróba. Akkor a Tottenham ünnepelhetett, most viszont nem az angolok az esélyesek – az Inter védelme szilárd, és elöl ott van a kitűnő formában futballozó Samuel Eto’o.

SEBZETT BOKSZOLÓ ELLEN

A csoport másik mérkőzésén a Twente a Bundesligában gyengén szereplő Werder Brement fogadja. Marc Janko, a hollandok osztrák csatára figyelmeztet: jó lesz vigyázni a brémaiakkal.


„Olyanok, mint a sebzett ökölvívó a ringben, ilyenkor a legveszélyesebbek, ráadásul teljesen kiszámíthatatlanok. Nem mehetünk nekik, az harakiri lenne, de jó támadójátékot és győzelmet várunk, kiváló hangulatban” – nyilatkozta az UEFA hivatalos honlapjának.


„A Twente nagyon erős otthon, kettő kettőt ért el az Inter ellen, és a saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy a címvédő milyen erős. Ha tovább akarunk jutni, három pontot kell szereznünk, akkor is, ha a szurkolótáboruk félelmetes erővel hajtja őket. Remélem, tanultunk tavalyi vereségünkből, összeszedettebben és jobban játszunk” – vélekedett a Werder edzője, Thomas Schaaf.


A Bremen legutóbbi hat, Hollandiában játszott európai kupamérkőzéséből ötször kikapott, az egyetlen döntetlent az AZ ellen könyvelhette el a 2006–2007-es UEFA-kupában.

„Nagyon fontos meccsek előtt állunk. Az Inter mintha mindig nyerne, amikor Eto’o játszik, fantasztikus játékosról beszélünk. Annak idején a West Ham menedzsereként megpróbáltam szerződtetni, de nem sikerült, és az Inter véleményem szerint hatalmas fogást csinált vele, amikor átigazolta a Barcelonától” – dicsérte a kamerunit Harry Redknapp, a Spurs menedzsere.

„Csúcsformában játszik, de vannak nekünk is olyan játékosaink, akik fel tudják venni a versenyt. Gareth Bale a világ egyik legjobb balhátvédje, és Aaron Lennon is kitűnő formában játszott, azt játssza, amire kérem. A Werder ellen jól szerepeltünk idegenben, és pontot szereztünk – most nagyon nehéz dolgunk lesz” – tette hozzá.

William Gallas szerint a Tottenham történetének egyik legnagyobb mérkőzése következik.

„Mindenki nagyon várja ezeket a meccseket, óriási összecsapás lesz ez számunkra. Hinnünk kell a saját erőnkben, és akkor lehet, hogy pontokat tudunk szerezni – ez fantasztikus lenne. Nem szabad azzal törődnünk, hogy ők a címvédők, ez most már nem számít” – nyilatkozta a londoni nagycsapatokat végigjáró rutinos bekk.

Az Inter nem mondhatni, hogy látványosan játszik a bajnokságban, de az eredményeket hozza – Rafa Benítez elsősorban a hátvédsorral elégedett.
„Nagyon örülök a védők teljesítményének, hisz nagyon kevés gólt kapunk, ez pedig önbizalmat ad és lehetőséget arra, hogy a meccsek többségén győztesen hagyjuk el a pályát. A Tottenham nehéz ellenfél lesz, alaposan erősített a nyáron, de a lehető legjobb teljesítményt várom a csapattól” – mondta.

A SZÁMOK NYELVÉN
Az Inter hatodik BL-győzelmét arathatja sorozatban hazai pályán
A Tottenham mindkét eddigi BL-csoportmérkőzésén legalább 3 gól esett 28 perc alatt
Benítez és Redknapp eddig 13 alkalommal nézett szembe edzőként egymással
Az Inter hazai mérlege angol riválisok ellen 7–3–2

Az Inter óvatos játékstílusát többen kritizálták már, de Javier Zanetti, a fekete-kékek csapatkapitánya szerint ez nem zavarja a játékosokat.

„Őszinte legyek? Abszolút nem érdekelnek minket a kritikák. Cagliariban senkinek sem lesz könnyű dolga, mi pedig elhoztuk a három pontot, teljesítettük a célt. A játékunknak javulnia kell, de a győzelem számít” – mondta a sajtótájékoztatón.

„A Tottenham jó csapat, kitűnően kontrázik és veszélyes rögzített játékhelyzetek után. Kiegyenlített csoportban vagyunk, minden ellenféllel nagyon kell vigyáznunk, így most is” – tekintett előre az esti meccsre. Az argentin légiós a Benítez hozta új játékfilozófiáról is beszélt.
„Nagyon különböznek Mourinhóval, de egyformán áhítják a sikert. Minél hamarabb rá kell hangolódnunk Benítez játékfilozófiájára, mert másfajta játékhoz voltunk szokva, de már előrehaladtunk ezen az úton jó néhány lépést a szezonkezdet óta.”

HIÁNYZÓK SORA

Az Interben továbbra sem játszhat a sérült Esteban Cambiasso, Goran Pandev és Diego Milito, Ivan Córdoba játéka kérdéses. A Spurs nem számíthat az eltiltott Rafael Van der Vaartra, míg Michael Dawson, Jermain Defoe és Jamie O’Hara sem bevethető, Junesz Kabul pedig épp hogy elkezdhette az edzéseket. Redknappnek főleg a védelem közepén lehetnek problémái: Dawson mellett Ledley King sem játszhat, William Gallas erőállapota pedig még nem tökéletes, az egyetlen teljesen fitt középső védőnek Sébastien Bassong számít.

 BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
INTERNAZIONALE (olasz)–TOTTENHAM HOTSPUR (angol) 20.45
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 20.45. V: Skomina (szlovén). Tv: Digi Sport
VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
INTER: Júlio César – Maicon, Samuel, Lúcio, Chivu – J. Zanetti, Sztankovics – Biabiany, Sneijder, Coutinho – Eto’o
TOTTENHAM: Gomes – Hutton, Bassong, Gallas, Assou-Ekotto – Lennon, Huddlestone, Palacios, Bale – Modric – Crouch
 
TWENTE (holland)–WERDER BREMEN (német) 20.45
Enschede, Twente Stadion, 20.45. V: C. B. Larsen (dán). Tv: ORF1 (osztrák)
 VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
TWENTE: Mihajlov – Rosales, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli – Janssen, Brama – De Jong, Sadli, Ruiz – Janko
WERDER BREMEN: Wiese – Fritz, Prödl, Mertesacker, Pasanen – Wesley, Frings – Hunt, C. Pizarro, Marin – Hugo Almeida
AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Internazionale 2 1 1 0 6–2 +4  4
2. Tottenham 2 1 1 0 6–3 +3  4
3. Twente 2 0 1 1 3–6 –3  1
4. Werder Bremen 2 0 1 1 2–6 –4  1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik