Mester és tanítványa: meccs és borozás

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 13:54
null
Ancelotti és Deschamps is a győztes taktikán töri a fejét (Fotó: Action Images)
Carlo Ancelotti és Didier Deschamps kilencven percig különböző célért küzdenek majd a Stamford Bridge-en a Bajnokok Ligája F-csoportjában, de a Chelsea–Marseille mérkőzést követően megisznak egy pohár bort a régi szép idők emlékére.

 

CHELSEA–MARSEILLE

Mester és tanítványa találkozik majd egymással a Stamford Bridge-en, hiszen a Chelsea vezetőedzője, Carlo Ancelotti és a Marseille-t irányító Didier Deschamps idestova több mint egy évtizede még együtt dolgozott a Juventusnál. Ennek megfelelően mindkét szakember kitért az együtt töltött időre a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Oda kell figyelnünk, a Marseille-nek ugyanis mindenáron pontot kellene szereznie, mivel a franciák az első meccsüket elveszítették. Az Olympique jó csapat, gyorsan és támadó szellemben futballozik" – dicsérte a ma esti ellenfelet Carlo Ancelotti, a Chelsea vezetőedzője, aki korábbi tanítványáról, a jelenleg a francia együttest irányító Deschamps-ról is beszélt.

„Deschamps hat hónapig a játékosom volt a Juventusban, nagyon jó a kapcsolatom vele. Nagyszerű az eddigi edzői pályafutása, a Monacót a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette, és az elmúlt szezonban bajnoki címet nyert. Nagyon örülök, hogy ismét találkozunk, és talán egy pohár borra is meghívom – természetesen olaszra, nem franciára" – viccelődött az olasz szakember.

„A Chelsea az egyik legerősebb klub Európában, és mindig a sorozat esélyesei között szerepel. Nagyon sok minden megváltozott a csapatnál azóta, hogy én ott játszottam – kezdte a régi emlékek felelevenítését Deschamps, aki az 1999–2000-es szezonban szolgálta a „kékeket". – Roman Abramovics érkezése új dimenziót nyitott a Chelsea-nél, a tulajdonos nagyon sok pénzt fektetett be új játékosok vásárlásába és edzőközpontok építésébe. Az én időmben még nem volt ilyesmi..."

„Nagyon különleges volt az a néhány hónap, amely alatt együtt dolgozhattam Ancelottival. Remek lesz ismét találkozni. Kijelenthetjük, hogy papíron a Chelsea a mérkőzés esélyese, de a futballmérkőzések a pályán dőlnek el, nem papíron... Egy dolgot nem tehetünk: nem állhatunk be védekezni. A saját játékunkat kell játszanunk" – ismertette a siker receptjét a francia szakember.

Az angolok nem számíthatnak a sérült Frank Lampard, Joszi Benajun és Salomon Kalou játékára, míg a korábbi Marseille-csatár Didier Drogba eltiltás miatt kénytelen kihagyni a találkozót.

SZPARTAK MOSZKVA–ZILINA

A fél hétkor kezdődő találkozón az első meccsét megnyerő Szpartak Moszkva számít esélyesnek, de Valerij Karpin, az oroszok vezetőedzője nem becsüli le a szlovák bajnok Zilinát.

„A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű mérkőzések. Igaz, hogy a Zilina kevésbé ismert csapat, mint mondjuk a Marseille, de Szlovákia – Oroszországgal ellentétben – ott volt a világbajnokságon, sőt nem is olyan régen az orosz válogatottat is legyőzte. Ez plusz motivációt jelent számunkra" – nyilatkozta a szakember.

 BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ
CHELSEA (angol)–MARSEILLE (francia)
London, Stamford Bridge, 20.45. Vezeti: De Bleeckere (belga)
A várható kezdőcsapatok:
CHELSEA: Cech – Ivanovics, Alex, Terry, A. Cole – Essien, Mikel, Ramires – Anelka, Sturridge, Malouda. Menedzser: Carlo Ancelotti
MARSEILLE: Mandanda – Azpilicueta, Diawara, Heinze, Taiwo – Rémy, Be. Cheyrou, Lucho González, E. Cissé, Ayew – Gignac. Vezetőedző: Didier Deschamps
 
SZPARTAK MOSZKVA (orosz)–ZILINA (szlovák)
Moszkva, Luzsnyiki, 18.30. Vezeti: Hansson (svéd)
A várható kezdőcsapatok:
SZPARTAK MOSZKVA: Dikany – Parsivljuk, Suchy, Pareja, Makejev – McGeady, Sesukov, Ibson, K. Kombarov, Alex – Welliton. Vezetőedző: Valerij Karpin
ZILINA: Martín – Vladavic, Piacek, Guldan, Pecalka – Mráz, Jez, Rilke, Babatounde – Ceesay, Oravec. Vezetőedző: Pavel Hapal
 KÖVESSE AZ EREDMÉNYEK ALAKULÁSÁT AZ NSO–N! 
A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 1 1 0 0 4–1 +3  3
2. Szpartak Moszkva 1 1 0 0 1–0 +1  3
3. Marseille 1 0 0 1 0–1 –1  0
4. Zilina 1 0 0 1 1–4 –3  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik