Mancini: A csoportból már nem jutunk tovább

Vágólapra másolva!
2012.11.07. 08:34
null
A madridiak olykor egymást akadályozták nagy igyekezetükben (Fotók: Action Images)<br />
Két 2–2-es döntetlen született a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának keddi mérkőzésein, így a Borussia Dortmund továbbra is vezeti a csoportot a Real Madrid előtt, míg a Manchester City gyakorlatilag reménytelen helyzetbe került a továbbjutást illetően. A keddi fellépések után mindkét hazai csapat edzője, José Mourinho és Roberto Mancini is a játékvezetőt kárhoztatta ítéletei miatt, míg a vendégek közül inkább az amszterdamiak tűntek csalódottabbnak.

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője a Dortmund elleni hazai 2–2-es döntetlen után elmondta, alapvetően igazságosnak tartja az eredményt, bár ha José Callejón les miatt érvénytelenített gólja szabályos volt, akkor meg fogja változtatni a véleményét.

„Az első félidő végén vesztésre álltunk, és problémát jelentett, hogy Gonzalo Higuaín sérülése miatt nem maradt csatárunk” – kezdte a Dortmund elleni hazai BL-meccset követő értékelését a Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho, aki ezzel meg is indokolta, hogy miért hozta be a szünetben az argentin csatár helyett Callejónt.

„Az első félidőben a Dortmund volt a jobb, a másodikban mi játszottunk jobban. Ez alapján igazságosnak tartom a döntetlent, de a nézők azt mondták, hogy Callejón meg nem adott gólja szabályos volt. Márpedig ha ez valóban így van, akkor már nem leszek elégedett, hiszen akkor három gólt szereztünk, és mégsem nyertünk” – fogalmazott a portugál szakember, aki hozzátette, nem érte váratlanul a Dortmund játéka.

„A Borussia nem lepett meg. Tudtam, hogy jó csapat, amelyik jól kontrázik. A mai pontszerzésének is köszönhetően jó esélye van arra, hogy messzire jusson a mostani sorozatban” – mondta José Mourinho.

„Mindkét csapat hatalmas iramot diktált, mi az első félidőben elképesztően jók voltunk – mondta a mérkőzést követően Jürgen Klopp, a német csapat edzője. – Mindig nagy kihívás ilyen gárda ellen pályára lépni, mint a Real Madrid. Nagy kár, hogy a végén egyenlítettek, de ide nem nyerni járnak a csapatok...”

„A mérkőzés előtt elégedettek lettünk volna a döntetlennel, de a kései egyenlítés nagyon fájdalmas – mondta Sebastian Kehl, a Dortmund csapatkapitánya. – A szünetig nagyon jók voltunk, de a Real ellen egyszerűen nem játszhatunk kilencven percen át ekkora sebességgel.”

„Fontos mérkőzést játszunk majd a Manchester Cityvel – nézett már előre az egy ponttal elégedetlen Pepe, aki a hazaiak első gólját szerezte, fejjel. – De hiszünk csapatunk erejében és képességeiben. Ma nagyon nehéz dolgunk volt, kiváló ellenféllel találkoztunk. Az első félidőben nagyon nyitottan védekeztünk, de abban egészen biztos vagyok, hogy a nézők remekül szórakoztak.”

Mancinit kihozta a sodrából az Ajax elleni fellépés
Mancinit kihozta a sodrából az Ajax elleni fellépés

A csoport másik meccsén a Manchester City gyorsan kétgólos hátrányba került az Ajax ellen, és ugyan a folytatásban sikerült egyenlíteni, majd az angol bajnok nagy erőket mozgósított a sikerért, végül a szerencse (és a dán játékvezető) sem pártolt melléjük.

„Azt hiszem, igazán remekül játszottunk ma este, de a játékvezetőről és asszisztenseiről nem mondható el, hogy szintén remekeltek volna. Nem adtak meg nekünk egy gólt és egy büntetőt, s még nekem mondják, ne reklamáljak, üljek le a helyemre – mérgelődött a City mestere, Roberto Mancini. – Két gólt is kaptunk szöglet után, de azután megváltozott a mérkőzés képe, egyre jobbak lettünk, sok helyzetet alakítottunk ki. A csoportból már nem jutunk tovább, de szeretnénk megnyerni hátralévő két mérkőzésünket.”

„Nagyon csalódott vagyok, nyerni szerettünk volna, és biztos voltam benne, hogy ez így is lesz. A szögleteknél az egész csapatnak együtt kell működnie, de nálunk nem így történt. A hollandoknak egyébként egyetlen helyzetük sem volt ezeken kívül az egész mérkőzésen. Fogalmam sincs, mit rontottunk el, ha visszatekintek, nem tudom megmondani, miért nem győztünk. Csak idő kérdése, és remekelni fogunk a BL-ben is” – nyilatkozta a City kapitánya, Vincent Kompany, majd hosszasan sorolta ő is a játékvezető Cityt sújtó tévedéseit.

„A meccs előtt elfogadtam volna a kettő kettőt, de most, az összecsapás után nekem és a játékosaimnak hiányérzetünk van az eredmény miatt. Végső csapást mérhettünk volna a Cityre” – mondta a lefújás után Frank de Boer, az Ajax szakmai vezetője.

„Ugyanakkor jó jel, hogy a játékosaim is csalódottak. Nagyot léphettünk volna előre ma este, ám a semmiből érkező második hazai gól megtört minket. Készültünk rá, hogy kemény lesz itt játszani, és a második félidő első tíz perce nehéz is volt, de aztán sokáig úgy tűnt, jól alakulnak a dolgok. Minőségi játékot mutattunk be, büszke lehetek. Ha pontosabbak vagyunk a helyzeteinknél, mint Eriksen a végén, nyerhettünk volna.”

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
D-CSOPORT
Manchester City (angol)–Ajax Amsterdam (holland) 2–2
Manchester, City of Manchester Stadium, 44 222 néző. Vezette: Rasmussen (dán)
Gólszerző: Y. Touré (22.), S. Agüero (74.), ill. S. de Jong (10., 17.)
Real Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2–2
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 74 932 néző. Vezette: Cakir (török)
Gólszerző: Pepe (34.), Özil (89.), ill. Reus (28.), Arbeloa (45. – öngól)
A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Borussia Dortmund 4 2 2 6–4 +2 8
2. Real Madrid 4 2 1 1 10–7 +3 7
3. Ajax 4 1 1 2 6–8 –2 4
4. Manchester City 4 2 2 6–9 –3 2
A KÖVETKEZŐ FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Manchester City–Real Madrid
Ajax–Borussia Dortmund

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik