Lucescu: Ha Messi nálunk játszik, mi nyerünk

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 10:57
null
Guardiola szerint innentől örömfoci következik a Barcának (Fotó: Reuters)
A Barcelona Doneckben is megverte a Sahtart, és végül 6–1-es összesítéssel jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Josep Guardiola szerint elvégezték a feladataikat ebben az idényben, és innentől kezdve minden meccs ajándék. Mircea Lucescu úgy véli, ha Lionel Messi az ukrán csapatban játszik, akkor az ő együttese győz.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője nagyon elégedett volt a továbbjutást követően, és a katalán szakember szerint ajándék, hogy még minden sorozatban életben vannak a gránátvörös-kékek.

„Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, de csak az első néhány percet kellett túlélnünk, onnantól mi irányítottunk. Amint látták, hogy nincs esélyük, meginogtak. A Sahtar kiváló csapat, és nagyszerű edzője van. Nagy ajándék számomra, hogy sorozatban harmadik alkalommal lehetek az elődöntőben a Barcelonával. Hihetetlenül jók a játékosaim. Nemcsak egy esztendőben értek el nagy sikereket, hanem évről évre nagyszerűen játszanak, trófeákat nyernek, és a válogatottban is remekelnek" – mondta Guardiola, aki már a Real Madrid elleni meccsekről is beszélt.

STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK A MECCS UTÁN
A Barcelona sorozatban negyedszer jutott be a BL elődöntőjébe, ilyen teljesítményt korábban csak a Real Madrid produkált 2000 és 2003 között, illetve a Juventus 1996 és 1999 között.
A Sahtar 35 mérkőzés után épp a hétvégén, az Obolony elleni mérkőzésen szenvedett először vereséget a Donbasz Arenában, míg a Barca a stadion nemzetközi „szüzességét” is elvette.
A Barcelona soha nem játszott döntetlent ukrán csapattal: 12 meccsen hét gőzelem és öt vereség a katalánok mérlege.
Pep Guardiola irányítása alatt a katalánok először nyertek idegenben a BL egyenes kieséses szakaszában (két vereség és öt döntetlen után).
Messi a találatával megdöntötte a Barcelona klubcsúcsát az egy idény alatt szerzett legtöbb gól kategóriájában. Ez volt az argentin szezonbeli 48. találata. Az eddigi rekordot Ronaldo (1996–1997) és Messi (2009–2010) tartotta 47-tel.
Lionel Messi a BL-ben is a góllövőlista élére állt, ezzel három sorozatban is ő a legeredményesebb gólszerző jelenleg.

„Szombaton nyerni akarunk, mert ezzel hatalmas lépést tehetünk előre, de nem tudom, hogy győzünk-e vagy veszítünk, mert a legerősebb rivális, a Real Madrid ellen játszunk. Úgy érzem, elvégeztük a feladatainkat, és ami ezután jön, az már olyan, mint egy ajándék. Kivételes érzés, hogy még minden sorozatban életben vagyunk" – tette hozzá a szakember.

„Ugyanakkora a nyomás rajtunk és a Real Madridon, mivel mindkettő nagy csapat. Most az a feladatunk, hogy részletesen elemezzük a madridiak futballját, és megpróbáljunk ellenállni a riválisnak, mivel megfizethetetlen kerete van. Az első meccset is úgy fogjuk játszani ellene, mintha az utolsó lenne, és utána a többit is" – jelentette ki Guardiola.

A katalánok támadója, David Villa is már a blancók elleni rangadó(k)ról nyilatkozott a Sahtar elleni sikert követően.

„A Real Madridnak nagyon kedvező a helyzete a negyeddöntőben, és ha négy alkalommal csapunk össze vele, az igazán közönségszórakoztató lesz. A szurkolóink biztosan elégedettek lesznek. Minden egyes meccsre fel kell készülnünk. Jelenleg csak a hétvégi bajnoki számít. Hamarosan jönnek majd a góljaim, de a lényeg, hogy a csapat győzzön, és még mindegyik sorozatban életben vagyunk. Remélem, tudok majd segíteni az együttesnek" – mondta Villa.

Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck vezetőedzője reméli, hogy a Barcelona élen végez majd a kupában az ő alakulatának búcsúztatása után, és a román szakember büszke gárdájára a tegnapi meccsen nyújtott teljesítmény miatt. A tréner úgy véli, ha Lionel Messi az ő játékosa lett volna a katalánok ellen, akkor a doneckiek nyernek.

„Mindenekelőtt gratulálni szeretnék a Barcelonának ahhoz, hogy bejutott az elődöntőbe, és sok szerencsét kívánok neki. Ha a katalánok megnyerik a sorozatot, akkor könnyebb lesz megmagyarázni a kiesésünket. A Camp Nouban túl sokat hibáztunk, ott veszítettük el a párharcot. A visszavágón a becsületünkért küzdöttünk, olyan eredményt akartunk elérni, amelyre büszkék lehetünk. Látványos meccset játszottunk, méltó volt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéhez. A sérüléseink ellenére több helyzetet is kialakítottunk. Arra kényszerítettük a Barcát, hogy védekezzen, és szerintem ezt nem sokan mondhatják el magukról" – mondta Lucescu.

„Jó szezont zártunk a BL-ben, új magaslatokra emelkedtünk. Szerintem gazdagabbá tettük a szurkolóinkat néhány szép emlékkel. A Barca elleni meccsekkel értékes tapasztalatot szereztünk, amely sokat segíthet a következő idényben az európai porondon. Négy gólszerzési lehetőségünk is volt ezen a mérkőzésen, és Barcelonában is jobban kellett volna befejezni az akciókat. A legnagyobb gyengeségünk az volt, hogy nekünk nincs Lionel Messink. Ha ő a Sahtarban játszana, akkor biztosan nyertünk volna. Guardiola csapatának nincsen hibája, bármire képes, és tökéletesen tudja, hogyan kényszerítse hibára az ellenfelet" – tette hozzá a román szakember.

SAHTAR DONECK–BARCELONA 0–1

0–1, Messi


 

 

EMLÉKEZTETŐ
BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
SAHTAR DONECK (ukrán)–FC BARCELONA (spanyol) 0–1 (0–1)
Doneck, Donbasz Arena. Vezette: Meyer (német)
SAHTAR: Pjatov – Kobin, Iscsenko, Rakickij, Sevcsuk – Mhitarjan, Hübschman (Fernandinho, 75.) – Douglas Costa (Eduardo, 58.), Jádson, Willian – Luiz Adriano (Marcelo Moreno, 66.). Vezetőedző: Mircea Lucescu
BARCELONA: V. Valdés – D. Alves, Piqué (G. Milito, 70.), Busquets, Adriano – Xavi (Pedro, 66.), Mascherano, Se. Keita – David Villa (Jeffrén, 75.), Messi, Afellay. Vezetőedző: Josep Guardiola
Gólszerző: Messi (43.)
Továbbjutott: az FC Barcelona, kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik