Juhász pályafutása legnagyobb csalódását élte át

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 11:19
Ismét lemaradt a Bajnokok Ligája csoportköréről a belga bajnok Anderlecht labdarúgócsapata, amely 4–4-es összesítés után tizenegyesekkel búcsúzott hazai pályán a Partizan Beograd ellen. Juhász Roland, a brüsszeli lila-fehérek magyar védője pályafutása legnagyobb csalódásán van túl.

„A kezünkben volt a mérkőzés, és magunknak nehezítettük meg, hiszen két gólt ajándékoztunk a Partizannak. Hét ziccerünk volt, csak kettőt használtunk ki, ez pedig túl kevés volt, ráadásul Lukaku gólját tévesen érvénytelenítette a játékvezető. Óriási lehetőséget szalasztottunk el, karrierem legnagyobb csalódása ez" – nyilatkozta Juhász.

Egy elátkozott brüsszeli pillanat: Boussoufa tizenegyese 
(Fotó: Action Images)
Egy elátkozott brüsszeli pillanat: Boussoufa tizenegyese (Fotó: Action Images)

A párharcot eldöntő tizenegyespárbaj alighanem sokáig emlékezetes lesz, legalábbis az Anderlecht szurkolóinak rémálmai lesznek tőle... A brüsszeliek három tizenegyest is magasan a léc fölé küldtek, nem csoda, hogy panaszkodtak saját pályájuk állapotára.

„Érthetetlen, a tizenegyespont gyakorlatilag egy kupac föld volt. Figyelmeztettek a játékostársaim, de a játékvezető ragaszkodott ahhoz, hogy pontosan a pontról rúgjam. Ugyanúgy jártam, mint Suárez, belerúgtam a földbe és a labda magasan fölé ment" – nyilatkozta Mbark Boussoufa, aki szó szerint az égbe lőtte csapata BL-reményeit.

Érdekesség, hogy a másik kapunál kellett volna rúgni a tizenegyeseket, hiszen az Anderlecht nyerte a választást, és a csapatkapitány Deschacht saját drukkerei előtt szeretett volna dönteni, de a játékvezető biztonsági okokból kérte, hogy vigyék el a brüsszeli ultrák elől a tizenegyespárbajt.

Szerbiában bezzeg óriási az öröm, és a Partizan – amely története során másodszor jutott el a csoportkörig – további sikerekre készül.

„Fantasztikus, történelmi siker ez! A belgrádi döntetlen után az Anderlecht játékosai nagyon jöttek, de kibírtunk mindent, Szerbiáért küzdve. Köszönöm minden szurkolónknak, aki eljött Brüsszelbe. Sikerünk az egész szerb labdarúgás sikere, és a továbbjutást a súlyos sérülésből lábadozó társunknak, Ljubomir Fejszának ajánljuk" – nyilatkozta Marko Jovanovics.

CLÉO, A GÓLVÁGÓ

Szenzációs teljesítménnyel, szinte a vállán cipelte be a Partizan Beogradot a BL csoportkörébe Cléo, a fekete-fehérek brazil támadója.

A csatár minden selejtezőkörben megszórta az aktuális ellenfelet: a Pjunik Jereván elleni párharcban két, a HJK Helsinki és az Anderlecht ellen 3-3 gólt szerzett, így „szerény" 8 góllal zárta a selejtezőket, és mindegyik mérkőzésen betalált.

„Cléo fantasztikus játékos, sorra lövi a gólokat, harcol a csapatért, és biztos vagyok benne, hogy egy nagy klubban fog játszani" – dicsérte Marko Jovanovics.

„Nemcsak engem kell dicsérni, az egész csapaté az érdem, a társak nélkül nem menne így. Természetesen a sok gól nagyon jót tesz az önbizalmamnak, de az eredmény a fontos" – szerénykedett Cléo.


A brazil csatár az Olivais Moscavide csapatában kezdte a profi pályafutását (bár megjárt más klubokat is), 2008-ban került Szerbiába, a Partizan ősellenségéhez, a Crvena zvezdához. Kölcsönszerződése lejárta után került a Partizanhoz.

Nemcsak Brüsszelben óriási a csalódottság, Sevillában a Braga, Genovában a Werder Bremen elleni kiesést emésztik meg nehezen. Antonio Álvarez, a Sevilla edzője – akit a klubelnök bizalmáról biztosított, ez sokszor három napon belüli kirúgást jelent... – nem tudja megmagyarázni a jóval kisebb portugál csapat elleni kudarcot.

„Ismertük az ellenfelet, tudtuk, mit kell játszani, és ez lett a vége. Az első helyzetükből betaláltak, és ezt nehéz volt feldolgozni. Ahogy múlt az idő, egyre inkább csak a szívünkkel játszottunk, nem pedig az eszünkkel... Gratulálnunk kell a Bragának, és össze kell szednünk magunkat, mert már az első bajnokira kell figyelnünk. Nehéz magyarázatot találni a történtekre" – mondta.

A Sampdoria 3–0-ról „dobta el" a továbbjutást a Werder ellen, Domenico di Carlo ennek ellenére elégedett csapata játékával – no persze az eredménnyel nem. A Samp teljesítményére jellemző, hogy a kiesés ellenére a genovai közönség felállva, tapssal búcsúztatta kedvenceit.

„A Werder nagyszerű ellenfél volt, és képes volt kikényszeríteni a hosszabbítást. Nehéz lesz innen összekapni magunkat, de gratulálok példamutatóan küzdő csapatomnak, remek dolgokat mutatott" – értékelt.

Kollégája, Thomas Schaaf kevesebb izgalommal is beérte volna.

„Fogalmam sincs, minek kell mindig ilyen meccseket játszanunk, ez már megint elképesztő volt. Tizenhárom perc után végveszélyben voltunk, hála Istennek, valahogy talpra tudtunk állni" – mondta.

ZENIT, AJAX, SPURS: CÉLKERESZTBEN A CSOPORTKÖR

Ma este öt mérkőzéssel folytatódik a BL playoffköre, és egy párharc tűnik lefutottnak: a Zilina 2–0-ra nyert az első összecsapáson a Sparta Praha otthonában, és igen meglepő lenne, ha a zsolnaiak hazai pályán veszni hagynák a jelentős előnyt.

A Zenit Huszti Szabolcs nélkül utazott el Franciaországba, ahol 1–0-s előnyt kellene megvédenie az AJ Auxerre ellen, a félelmetes hangulatú Abbé Deschamps Stadionban. Jesper Grönkjaer 84. percben szerzett szépítő gólja ad reményt az FC Köbenhavnnak, a koppenhágaiak az 1–2-es hátrányt simán ledolgozhatják a Rosenborg ellen az északi rangadón.

A legnagyobb érdeklődés alighanem a Tottenham Hotspur–Young Boys és az Ajax–Dinamo Kijev összecsapásokat kíséri.

A Spurs 28 perc után háromgólos hátrányban volt Bernben, de 3–2-vel „szállt ki" a mérkőzésből, és a White Hart Lane-en még a sérültek is összekapták magukat a visszavágóra.

Jermain Defoe, a Tottenham válogatott csatára ágyéksérüléssel küszködik, de vállalja a játékot, majd kés alá fekszik, meg kell ugyanis műteni – kettő-négy hét kényszerpihenővel számolhat.

„Rohamoznunk kell a kezdő sípszótól, nem mondom azt, hogy óvatoskodással kezdjük a meccset. El kell kapnunk őket az elején, és ha a játékosaim a képességeikhez méltón szerepelnek, nagyon nehéz lesz legyőzni minket. Nem érdekel a pénz, a dicsőségre hajtunk, óriási lenne, ha bejutnánk a csoportkörbe" – tekintett a mérkőzés elé Harry Redknapp, a Spurs menedzsere.

Az Ajax 1–1-et harcolt ki a kijevi Dinamo otthonában, így jó pozícióból várhatja a visszavágót, van is magabiztosság, főleg a csapatkapitánynál, Demy de Zeeuwnál.

„Az Ajax a Bajnokok Ligájába tartozik. Az AZ Alkmaarral jutalom volt a BL-szereplés, itt ez teljesen más, az egész klub a rendszeres elitligás jelenlétre épül" – mondta.

„Nemcsak szakmai, anyagi szempontból is nagyon fontos lenne a Bajnokok Ligájába jutás. A kijevi egy egy jó eredmény, az első tizenöt perc kivételével jól is játszottunk, csak kihagytunk több ziccert. Ötvenezer ember hajt majd minket előre, ez óriási erőt adhat" – vélekedett Martin Jol, az amszterdamiak trénere.

 BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS
BAJNOKOKCSAPATOK ÁGA
Zilina (szlovák)–Sparta Praha (cseh) 20.45
Az első mérkőzésen: 2–0
Köbenhavn (dán)–Rosenborg (norvég) 20.45
Az első mérkőzésen: 1–2
   
NEM BAJNOKCSAPATOK ÁGA
Auxerre (francia)–Zenit (orosz) 20.45
Az első mérkőzésen: 0–1
Tottenham (angol)–Young Boys (svájci) 20.45 (Tv: Digi Sport)
Az első mérkőzésen: 2–3
Ajax (holland)–Dinamo Kijev (ukrán) 20.45
Az első mérkőzésen: 1–1
 BAJNOKOK LIGÁJA

          SELEJTEZŐ, RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓK

           BAJNOKCSAPATOK ÁGA

 
Sheriff (moldovai)–FC Basel (svájci) 0–3 (Streller 74., Frei 80., 87.)
Továbbjutott: a Basel, kettős győzelemmel, 4–0-s összesítéssel  
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)–Salzburg (osztrák) 1–1 (Zahavi 92., ill. Douglas da Silva – öngól 42.)
Tj: a Hapoel, 4–3-as összesítéssel  
Anderlecht (belga)–Partizan Beograd (szerb) 2–2 (Lukaku 64., Gillet 71., ill. Cléo 15., 53.) – 11-esekkel 2–3
Tj: a Partizan Beograd, 4–4-es összesítéssel, 11-esekkel  
          NEM BAJNOKCSAPATOK ÁGA  
Sampdoria (olasz)–Werder Bremen (német) 3–2 (Pazzini 8., 13., Cassano 85., ill. Rosenberg 90+3., C. Pizzaro 100.) – h. u.
Tj: a Werder, 5–4-es összesítéssel, hosszabbítás után
 
Sevilla (spanyol)–Braga (portugál) 3–4 (L. Fabiano 60., Navas 84., Kanouté 91., ill. Matheus 31., Lima 58., 85., 90.)
Tj: a Braga, kettős győzelemmel, 5–3-as összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik