A 2020-as győztes, a Real Madrid ünnepel – ilyesmi az idén nem lesz (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, két magyar csapat vett volna részt ebben a kiírásban: a Bajnokok Ligája-ágon érdekelt (az első csapat BL-csoportkörös szereplése révén) Ferencváros a Lokomotiv Moszkva vendége lett volna, míg a bajnoki ágon az ETO FC Győr az Apoloniával mérkőzött volna meg Albániában a legjobb 32 közé jutásért.

A szerdán nyilvánosságra hozott határozatban az UEFA végrehajtó bizottsága emlékeztet: az idény rajtját ősszel kénytelenek voltak elhalasztani, de az európai járványhelyzet azóta sem javult, a szigorú korlátozások következtében a klubok utazásszervezési nehézségekkel szembesültek. Az idény törlésének legfőbb oka ezzel együtt az, hogy ne tegyék ki fokozott fertőzésveszélynek a fiatal labdarúgókat.

A mostani kiírásban nem rendeztek volna csoportkört. A 64 csapat egymeccses párharcot vívott volna a legjobb 32 közé jutásért.

A 2013 óta íródó torna történetében ez lett volna az első olyan idény, amelyikben két magyar klub érdekelt. Az FTC és az ETO egyaránt újonc lett volna a hivatalosan UEFA Ifjúsági Liga néven futó mérkőzéssorozatban.