Az odavágón megnyugtató előnyt harcolt ki az MTK, majd a visszavágón is nyerni tudott (Fotó: Árvai Károly)

 

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FK Jelgava (lett)–MTK Budapest 0–1
(0–0)
Jelgava, Zemgales Olimpiai Központ. Vezette: G. Davidov  
MTK BUDAPEST: Csenterics – Varga D., Matviic, Vidnyánszky, Merényi – Rimóczi (Lépő, 76.), Szőke – Molnár Á. (Necula, 90+1.), Horváth A., Kovács Mátyás – Barkóczi (Vasvári, 64.)
Gólszerző: Kovács M. (84.)
Továbbjutott: az MTK, 4–0-s összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Gyakorlatilag az odavágón eldőlt a párharc, hiszen Budapesten 3–0-ra nyert az MTK. A második meccsen, Lettországban azonban így is támadószellemben lépett pályára az U19-es csapat.

Az első félidő elején mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, ám ezután szépen lassan átvette az irányítást az MTK, amely rengeteg lövéssel próbálkozott, de ezek jelentős része elakadt egy lett védő lábában.

A második félidőben a Jelgava is vezetett veszélyes támadásokat, volt kapufája is, gólt mégis az MTK szerzett: a 84. percben Horváth Artúr ugratta ki Kovács Mátyást, aki ziccerben kilőtte a bal alsó sarkot – eldöntve ezzel ezt a mérkőzést is. 1–0

 

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK 

90+1. perc: Vidnyánszky kapott egy sárga lapot még a végén.   

90+1. perc: Necula Krisztián jött be Molnár helyére.   

84. perc: GÓÓÓL! Vezet az MTK a visszavágón is! Horváth Artúr ugratta ki Kovács Mátyást, aki ziccerben kilőtte a bal alsó sarkot. 0–1

81. perc: Horváth Artúr passzolt Kovács Mátyásnak, aki a tizenhatos sarkáról tisztán lőhetett, de a léc fölött ment el próbálkozása. 

76. perc: Sitjakovs Ralfs kapott lapot.  

76. perc: Lépő Kristóf jött be Rimóczi helyére. 

65. perc: Maslovs bal oldali beadása középen megcsúszott, a felfutó jobbáhtvéd, Klavins pedig berobbanva fejelt – az oldalsó kapufára.

64. perc: Barkóczi helyére Vasvári Zoltán jött be.

60. perc: Balról adott be a Jelgava, a labda a tizenhatos vonalának környékén pattogott, majd Janovskis 15 méterről lőtt. A veszélyes kísérletet Csenterics eldőlve védte.

58. perc: Kovács Mátyás alapvonali beadását Sturins kiejtette, a labda pedig Barkóczi elé került, akit szereltek, de ezután Molnár Ádin szerezte meg a labdát, ő pedig 7 méterről lőtt, de a kapus lábbal hárított.  

52. perc: Kovács Mátyás 20 méterről, jó szögből lőtt, de hárítani tudott a lettek kapusa.  

51. perc: Rögtön itt a második sárga lap is – Peilans Marcis kapta. 

49. perc: Burkans Ralfs kapta meg a meccs első sárga lapját. 

FOLYTATÓDIK A MÉRKŐZÉS!  

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!   

A hajrá egyértelműen az MTK-é az első félidőben, de folyamatos becsúszásokkal, blokkokkal ússza meg a kapura lövéseket a lett egyesület.  

39. perc: Kovács Mátyás készítette le Barkóczinak, aki elsőre lövőcselt mutatott be nyolc méterre a kaputól, majd nem sokkal később lőtt, de ez is elakadt a blokkban. 

32. perc: Horváth Artúr labdaszerzése után Kovács Mátyás emelt Barkóczi elé, aki a tizenhatoson belülről már lőni akart, de blokkolt védője.

27. perc: Pers próbálkozott a hazaiaktól, de fejjel csak az oldalhálót találta el.   

18. perc: Barkóczi kényszerítőzött Merényivel, majd utóbbi megpróbálta elpöckölni a labdát a kapus mellett, de nem járt sikerrel.

10. perc: Helyzet a túloldalon is – Pus lőtt felső lécet, ám utólag kiderült, hogy les is volt.  

2. perc: Máris helyzet! Kovács Mátyás indult meg egy köténnyel a bal szélen, majd beért a tizenhatoson belülre, ahol beadással próbálkozott, ám sikertelenül. 

Kezdetét vette a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK – AZ ODAVÁGÓ JEGYZŐKÖNYVJE

UEFA IFJÚSÁGI BAJNOKOK LIGÁJA
BAJNOKI ÁG, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–FK JELGAVA (lett) 3–0
(1–0) 
Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. Vezette: Danijar Szahi (kazah)
MTK BUDAPEST: Csenterics – Varga D., Matvijev, Vidnyánszky, Kwadwo – Horváth A., Szőke – Merényi (Necula, 89.), Barkóczi (Szöllősi, 77.), Kovács M. – Vasvári (Molnár Á., 61.)
Gólszerző: Kovács M. (45.), Merényi (57.), Molnár Á. (88.)