Ifi BL: csíkszeredai döntetlen a Galatasaray ellen

BOROS MIKLÓS (Csíkszereda)BOROS MIKLÓS (Csíkszereda)
Vágólapra másolva!
2022.09.14. 19:10
null
Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda
A labdarúgó ifjúsági Bajnokok Ligája 1. fordulójának 1. mérkőzésén a Csíkszereda 1–1-es döntetlent játszott a Galatasarayjal.

 

Szinte teljesen megtelt a csíkszeredai stadion a Romániában tavaly minden lehetséges sorozatot megnyerő U19-es csapat meccsére az ifi BL-ben, több mint kétezren látták a Galatasaray elleni mérkőzést.

Az első félidőt a török csapat uralta, és a 10. percben Ali Bülbül meg is szerezte a vezetést. A székelyföldi játékosok csak fél óra után jutottak át az isztambuli térfélre, de egyetlen lehetőségüknél Bíró Tamás lesről talált be.

A szünet után viszont átvette a kezdeményezést a Csíkszereda, és Omar el-Sawy vezérletével egyre veszélyesebb támadásokat vezetett. Sebestyén Botond passzából a romániai-egyiptomi támadó lőtte a csíkiak egyenlítő gólját is.

A döntetlen megőrzéséhez azonban a három közeli lövést – egyet orrsérülés árán – hárító Simon Máté kapus is nagy mértékben hozzájárult. A Galatasaray csatára, Zeki Mert Saki a kapufára fejelt, a szeredaiak meg a legvégén hiába reklamáltak büntetőt, amikor a védőjét lefutó Sándor Rault fellökték a tizenhatoson belül – maradt a döntetlen.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA, BAJNOKI ÁG
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Csíkszereda–Galatasaray (török) 1–1
(El-Sawy 64., ill. Ali Bülbül 10.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik