Ifi BL: az U19-esek között is megérheti a tavaszt a magyar bajnok

Vágólapra másolva!
2022.11.02. 09:33
null
Egységben az erő: óriási lehetőség előtt áll az európai kupaporondon az MTK U19-es együttese (Fotó: mtkbudapest.hu)
Hazai pályán kell megtartania kétgólos előnyét az MTK Budapest labdarúgócsapatának izraeli ellenfelével szemben, hogy tavasszal is versenyben legyen az UEFA Ifjúsági Ligában.

 

Nem volt még magyar csapat olyan közel az ifjúsági Bajnokok Ligája tavaszi szakaszához, mint most az MTK Budapest. Korábban a bajnoki ág második fordulója volt a végállomás a Puskás Akadémiának, a Budapest Honvédnak és tavaly szintén az MTK-nak. Két éve elmaradt a sorozat, pedig a Ferencváros Bajnokok Ligája-csoportköre miatt az U19-es csapat mindenképpen játszhatott volna a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev fiataljai ellen, s az U19-es magyar bajnok ETO FC-t is megfosztották a szereplés lehetőségétől.

Az MTK Budapest együttese az Izraelben rendezett első mérkőzésen nagyszerű egyéni villanásokkal szerzett kétgólos előnyt (2–0) az Asdod ellen, amely a hétvégén 4–0-s vereséget szenvedett hazája U19-es bajnokságában. A magyar csapat teljesítményét csak az ifi BL alapján lehet meghatározni, hiszen egyes játékosok az MTK felnőttgárdáiban (NB II és NB III) vagy az U19-es korosztály kiemelt bajnokságában futballoznak.

Ez alapján azonban kifejezetten könnyű: a lett Jelgava elleni párharccal együtt sorozatban három győzelemnél jár az MTK, a ragyogóan védő Csenterics Adrián még gólt sem kapott, míg elöl Kovács Mátyásra és Molnár Ádinra folyamatosan számíthat Balogh Béla vezetőedző, ha gyors támadásokat kell góllal befejezni.

Extra motivációt jelenthet a magyar együttes fiataljainak, hogy a Sport Televízió közvetítése révén az egész ország szeme láttára harcolhatják ki a továbbjutást. Amennyiben sikerül, első magyar együttesként jutnak főtáblára a sorozatban, s ezzel együtt a második olyan magyar alakulat lehetnek, amely a 2022–2023-as idény tavaszán szerepel a nemzetközi porondon – mint ismert, a Ferencváros csoportelsőként jutott az Európa-liga kieséses szakaszába.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
BAJNOKI ÁG, 2. FORDULÓ
16.00:
MTK Budapest–FC Asdod (izraeli) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik