Guardiola: Mourinho a világ legjobb edzője

Vágólapra másolva!
2010.04.19. 21:48
null
Vasárnap indult, hétfőn érkezett meg Milánóba a Barcelona (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, kedden a címvédő Barcelona Milánóban az Internazionale vendégeként lép pályára. A hétfői sajtótájékoztatón a katalánok szakvezetője, Pep Guardiola arról nyilatkozott: milyen szerencsések, hogy az Inter kiejtette a CSZKA-t. Ellenkező esetben ugyanis utazhattak volna Moszkváig...

A Barcelona az Európa nagy részére kiterjedő légtérzár miatt busszal jutott el a keddi találkozó színhelyére, méghozzá kifejezetten nagy médiaérdeklődés mellett, tekintve a rendhagyó esetre. A csapat vasárnap indult el, majd Cannes-ban aludt, hogy hétfőn kora délután érkezzen meg a célállomásra. A buszút így egy napig tartott, abból tizennégy órát konkrétan az autópályán töltött el a katalán együttes.

SZAVAZÁS

Inter-Barca a BL-elődöntőben: milyen eredmény születik Milánóban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Ilyen felvezetés után a holnapi mérkőzés esélylatolgatása kicsit háttérbe szorult, de Guardiola nem bosszús a buszút miatt. Sőt, még viccelni is volt ereje...

„A busz volt az egyetlen lehetőségünk az utazásra, tizennégy eltöltött óra nem ideális egy ilyen fontos mérkőzés előtt, de nem volt más választásunk, ha csak nem akartuk 3-0-lal elveszíteni az első találkozót. Az utat elnyújtottuk két napra, hogy valamelyest kényelmesebb legyen" – mondta Guardiola, majd hozzátette, a spanyol harmad- és negyedosztályban gyakran utaznak ennyit a csapatok, nem kell ezt tragédiaként megélni. Azért jegyezzük meg gyorsan: a hasonlat a Barcelona és bármely más harmadik vagy negyedik ligás spanyol csapat között ezzel be is fejeződött.

„Még szerencséseknek is mondhatjuk magunkat, hogy az Inter kiejtette a CSZKA-t, nem tudom, hogyan jutottunk volna el Moszkvába. De még mindig jobb ennyit utazni egy mérkőzésért, mint tévén nézni egy BL-meccset..."

Guardiola szerint még mindig jobb volt ez így, mintha Moszkváig utaztak volna (Fotó: Reuters)
Guardiola szerint még mindig jobb volt ez így, mintha Moszkváig utaztak volna (Fotó: Reuters)

Az Interrel kapcsolatban Guardiola megjegyezte: „ellenfelünk minden poszton kivételes képességű játékosokat tud felsorakoztatni, akiket a világ legjobb edzője irányít..."

A katalán szakember Mourinho intelligenciáját emelte ki, illetve azt, hogy a Real Madridhoz hasonlóan gyorsan és veszélyesen mennek át védekezésből támadásba, a milánóiak kulcsjátékosának pedig Wesley Sneijdert tartja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik