Guardiola: Megtiszteltetés Wengerrel mérkőzni

SZELI MÁTYÁS JELENTI LONDONBÓLSZELI MÁTYÁS JELENTI LONDONBÓL
Vágólapra másolva!
2010.03.30. 21:28
null
Guardiola sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire (Fotó: Action Images, archív)
A minden ízében szupermodern Emirates sajtószobája és konferenciaterme is világszínvonalú. A fehérre festett falú, piros kárpitos teremben rengeteg újságíró, tévés és rádiós hallgatta Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozatát a szerdai Arsenal–Barca BL-negyeddöntő előtti sajtótájékoztatón. A nyugodtan és tagoltan beszélő szakember beléptekor nagyrészt elcsendesült a terem, majd „Pep” válaszolt a „kiválasztott” újságírók kérdéseire.

– Mekkora csapásként értékeli Andrés Iniesta kiesését?
Fontos játékos, aki tübb poszton is bevethető, remekül tartja labdát, emellett kifejezetten okos futballista. De nem tudok mit tenni, szerdán nélküle kell boldogulnunk, és bízunk benne, hogy a következő meccsre felépül.

ABIDAL FELÉPÜLT
 

Ahogy tegnap, úgy ma is részt vett a Barcelona edzésén a sokáig sérült francia Éric Abidal, így úgy tűnik, nincs akadály annak, hogy a francia védő pályára lépjen a szerdai mérkőzésen.

– Mit gondol arról, hogy Arsene Wenger minden tudását  beveti ön ellen?
– Ez Wenger úrnak nagyon jó kérdés lenne. Én biztos vagyok benne, mindent megtesz azért, hogy legyőzzön minket, és számomra nagy megtiszteltetés, hogy megmérkőzhetek vele, hiszen részese az Arsenal történelmének, mellyel több trófeát nyert. Ugyanez igaz Thierry Henryra is, a londoniak egyik legjobb játékosa, és örülök neki, hogy itt most velünk van, számára ez speciális alkalom lesz. 

– Nem zavarta, hogy nemrég Joan Laporta klubelnök egy interjúban a világ legjobbjának nevezte Messit? Az ehhez hasonló nyilatkozatok nem helyeznek túl nagy nyomást az argentinra?
– Lehet, hogy nem ismerik Lionelt, de higgyék el, erős vállai vannak. Ahhoz viszont még túl fiatal, hogy ezt kijelentsük, várjunk és figyeljük, hogyan alakul a pályafutása. Annak végeztével majd értékelhetünk és elmondhatjuk, hogy ő a történelem legjobbja, vagy az egyik legjobbja. 

A NEMZETI SPORT HOLNAPI SZÁMÁBAN ZLATAN IBRAHIMOVICCSAL OLVASHAT MINIINTERJÚT, ILLETVE HELYSZÍNI RIPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik